Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάνω απ’ όλα είναι η πρόκριση

Πάνω απ’ όλα είναι η πρόκριση
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 - 22:15

Αναλύσεις επί αναλύσεων για την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού σε φιλικό παιχνίδι. Εχασε η ομάδα από τον Ατρόμητο και γύρισε ο κόσμος… ανάποδα. Δεδομένα η ομάδα έχει αδυναμίες και είναι λογικό, αφού είμαστε ακόμα στον Ιούλιο. Ναι, τα δεδομένα δεν είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, αφού σε λίγες ημέρες υπάρχει επίσημο ματς και μάλιστα πολύ κρίσιμο, για τα προκριματικά του Champions League. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Τα θέματα που υπήρχαν ήταν γνωστά και πριν από το ματς με τον Ατρόμητο, απλά αυτό τα ανέδειξε.

Αυτή την εποχή, αυτό που προέχει είναι η ομάδα να παρουσιαστεί όπως πρέπει την ερχόμενη Τετάρτη και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Πράγματι έγιναν λάθη στο Περιστέρι, αλλά για να είμαστε και σωστοί θα μπορούσαν να έχουν μπει τα δοκάρια και να είναι άλλο ματς. Να έχει δεχτεί τρία γκολ ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο και τώρα να ονειρεύονται όλοι πεντάρα στους Ισραηλινούς. Προσωπικά αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τώρα. Αυτήν τη στιγμή είμαι βέβαιος ότι όλοι θα κάνουν αυτό που πρέπει και θα σκύψουν το κεφάλι για να δουλέψουν προκειμένου η ομάδα να μπει στους ομίλους.

Υπάρχουν και κάποια θετικά από το ματς του Περιστερίου. Για παράδειγμα, η εικόνα του Σεμπά είναι κάτι που σίγουρα κρατάει ο Βίκτορ. Ο Βραζιλιάνος το είχε δείξει και στην προετοιμασία ότι πάλευε, έκανε όλα όσα ζητούσε ο προπονητής, ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος. Δεν είναι τυχαίο ότι με αυτόν στην ενδεκάδα και τον Ντουρμάζ η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο είχε πάρα πολύ καλή εικόνα με αρκετές ευκαιρίες. Αποδείχτηκε πως με δύο κινητικούς εξτρέμ ο Ολυμπιακός μπορεί να βγάλει φάσεις. Σαφώς όλα αυτά θα τα αναλύσει ο Βίκτορ για να καταλήξει στο σχήμα που θα παρατάξει κόντρα στη Χάποελ.

Οπως και να ’χει, αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου απλό το ματς και τούτη τη στιγμή δεν βοηθάει κανέναν η γκρίνια για μία ήττα σε ένα φιλικό παιχνίδι. Ο Βίκτορ έκανε τις δοκιμές του με τον Ατρόμητο και είναι βέβαιο πως ετοιμάζει εκπλήξεις για τον αγώνα με τη Χάποελ.

ΥΓ.: Είχαμε πάθει την… πλάκα μας στο Βέστερλο μετά από εκείνο το φιλικό παιχνίδι. Δύο ηλικιωμένοι μάς περίμεναν υπομονετικά να τελειώσουμε τη δουλειά μας και μάλιστα μας πρόσφεραν αναψυκτικό και σάντουιτς. Πάθαμε την… πλάκα μας και στο Περιστέρι. Ούτε την αίθουσα Τύπου δεν είχαν ανοίξει σε φιλικό με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σε ένα πεζούλι έξω από το γήπεδο έγραφαν οι εκπρόσωποι του Τύπου. Πραγματικά αδιανόητο.

Διαβάστε επίσης