Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ακολουθήστε την ερυθρόλευκη συνείδηση

Ακολουθήστε την ερυθρόλευκη συνείδηση
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 - 00:10

Αδέρφια μου ΓΑΥΡΟΙ, ξεκινάμε. Αγκαλιάστε την ομάδα και τον κόσμο της. ΑΔΕΡΦΕ, αν το νιώθεις, γίνε και συ ένα με την ομάδα, με μας. Ποτέ δεν είναι αργά να πολεμήσεις και συ για το ιδανικό σου. Ποτέ δεν χάθηκε η στιγμή που μπορείς και συ να γίνεις το καίριο χτύπημα στον αντίπαλο.

Υπάρχουν κοπρόσκυλα που δαγκώνουν ακόμα, δεν είμαστε ποτέ σκυλιά του καναπέ και ούτε πρόκειται να γίνουμε. Πίστη στο όραμα. Ακολουθήστε τη ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ συνείδησή σας και αυτό αρκεί για να αποκτήσουμε ξανά όλοι μας το μοναδικό βλέμμα του νικητή... ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΘΛΗΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ...

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...

Αδέρφια μου ΓΑΥΡΟΙ, ποια είναι η μεγαλύτερη σε διαφορά πόντων νίκη του ΘΡΥΛΟΥ μας επί του ΛΑΓΟΥ στο μπάσκετ; Πολλοί από εμάς θα απαντήσουν: «Το 73-38 στον τελικό πλέι οφ του 1996». Ομως, η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη μας ήταν το ΛΑΓΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-110 στη Δ’ φάση του Κυπέλλου τον Ιούνιο του 1977, με γηπεδούχο τον βάζελο στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αδέρφια μου, τότε δεν υπήρχαν τρίποντα και, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, ο Στηβ Γιατζόγλου συνήθιζε να σουτάρει εύστοχα από τη γωνία του γηπέδου. Μεγάλες μορφές εκείνου του παιχνιδιού οι Μελίνι με 24 πόντους και Καστρινάκης με 22 πόντους.

ΤΗΝ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΧΛΑΔΙΑ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ...

Αδέρφια μου, το ποδόσφαιρο είναι χώρος όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται περίπου ταμπού, ακόμα και σε χώρες με παραδοσιακά μεγάλη ανοχή. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, είναι περίεργο που επί δεκαετίες ολόκληρες ο μόνος ποδοσφαιριστής που ανοιχτά παραδέχτηκε αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ήταν ο Τζάστιν Φάσανου, που έπαιξε στη Νόριτς και στη Νότιγχαμ υπό τον Κλαφ, ο οποίος δεν ήταν καθόλου ευτυχής με την αποκάλυψη. Αποκάλυψη που οδήγησε σε κατήφορο την καριέρα του και αργότερα τη ζωή του, με κατάληξη την αυτοκτονία.

Θα πρέπει να αποδοθεί η τάση των οπαδών να θεωρούν την ομάδα τους, συνεπώς και εαυτούς, πρότυπο ανδρισμού, αποδίδοντας στους αντιπάλους τους κρυφά ή και φανερά ομοφυλοφιλικές τάσεις. Η επιλογή του προσωνυμίου ΒΑΖΕΛΟΣ εκεί παραπέμπει, και όσοι μας βάφτισαν ΓΑΥΡΟΥΣ ατύχησαν.

Στο λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας του Ανθιμου Γαζή (1839), σ. 383, γαυριάω = επί ίππου καμαρωτού, επιθυμία συνουσιασμού, ενώ στο πιο πρόσφατο Ατλας Αθήνα (1961), σελ. 507, γαυριάζω = οργώ προς συνουσίαν! Και γενικώς το ΓΑΥΡΟΣ, ο αρχ. υπερήφανος, ασυγκράτητος...

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ...

Εχω βαρεθεί, αδέρφια μου, να ακούω μεγάλα λόγια, να βλέπω να ψηφίζονται ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΙ ΝΟΜΟΙ κάθε λίγο και λιγάκι για τη βία και την καταπολέμησή της, τα οποία και λόγια και μέτρα κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν φέρει, μάλιστα έχουν καταφέρει να γιγαντώνουν το πρόβλημα της βίας, η οποία έχει πάρει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχε πριν από κάθε νέα προσπάθεια καταπολέμησής της.

Οι προτάσεις και οι νέοι νόμοι για τη βία είμαι σίγουρος ότι όχι απλώς θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά θα θέσουν σε κίνδυνο πλήρους απαξίωσης το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο κατεβαίνει της... κοινωνίας τα σκαλιά και δεν είναι δυνατόν να αντέξει και άλλη υποβάθμιση, για την οποία δεν ευθύνεται μόνο η βία, αλλά κυρίως αυτοί που την προκαλούν.

Αδέρφια μου, μπορώ να σας πω κάτι που σας λέω εδώ και χρόνια και έχω βγει αληθινός, και αυτό δεν οφείλεται σε καμία ιδιαίτερη ικανότητα, αλλά στη γνώση του φαινομένου που ισχύει σε όλους τους τομείς αυτής της χώρας και σχετίζεται με τον τρόπο εφαρμογής των νόμων και το αν εφαρμόζονται. Αδέρφια μου, όσο υπάρχουν τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά, με αποτέλεσμα για άλλους να εξαντλείται η αυστηρότητα των νόμων (όπως γίνεται συνεχώς με εμάς) και άλλους να μην τους αγγίζει (όπως του βάζελους), δεν πρόκειται να γίνει τίποτε στο θέμα της βίας...

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Αδέρφια μου, δημοκρατία είναι να κρύβεται κάποιος δειλά πίσω από την ανωνυμία που του παρέχουν οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις, τα sms, τα blogs, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και όλα τα συναφή, και να έχει απαίτηση κάθε τι που γεννάει η φαντασία του, κάθε τι που έμαθε, νομίζει, άκουσε ή του είπαν, να γίνεται αυτόματα αποδεκτό από όλους τους άλλους, τη στιγμή που ο ίδιος επιφυλάσσει για τον εαυτό του το... δικαίωμα να αμφισβητεί όσους διαφωνούν μαζί του, όσους έχουν διαφορετική άποψη και προσέγγιση των πραγμάτων. Δημοκρατία είναι να μην αναγνωρίζεται στον άλλον το δικαίωμα να κάνει ό,τι αποφασίζει, αλλά να μας ενημερώνει ο καθένας για την άποψή του σχετικά με τη δική μας... άποψη, την οποία, ταυτόχρονα, μας αρνούνται το δικαίωμα να έχουμε.

Και, τέλος, το ύψιστο δικαίωμα που μας παρέχει η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ δημοκρατία είναι το δικαίωμα που έχει ο καθένας να μας υποδεικνύει τα λάθη μας και μετά να μας συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε, να θέλει να μας το επιβάλει (ανώνυμα, πάντα, φυσικά!) και να απαιτεί να προσαρμοστούμε εμείς στις δικές του... προσταγές, καθώς αυτός είναι ανίκανος να κουνήσει έστω το μικρό του δακτυλάκι για να υλοποιήσει αυτά που σκέφτεται ότι πρέπει να κάνουμε εμείς, για να αναπληρώσουμε τη δική του ανικανότητα. Δικαίωμά του είναι εξάλλου... Δημοκρατία δεν έχουμε;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Ας δούμε τα δικά μας παιδιά!

Ας δούμε τα δικά μας παιδιά!

O Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τους νεαρούς παίκτες του Θρύλου, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί στο φιλικό με την Μπεσίκτας.