Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πληρώσαμε τον Βίκτορ και τον πληρώνουμε ακόμα...

Πληρώσαμε τον Βίκτορ και τον πληρώνουμε ακόμα...
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 - 10:07

Η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό με το που έβαλε το γκολ ο Ολυμπιακός, αλλά και με το σφράγισμα της νίκης από το σφύριγμα του διαιτητή στο 94’ ήταν μία: επιτέλους! Να χαμογελάσει και λίγο το χειλάκι μας, μετά από ένα καλοκαίρι που μόνο πίκρα μας είχε αφήσει μέχρι τώρα.

Να ξεκινήσουμε με τα βασικά:
Σπουδαία η νίκη, από κάθε άποψη. Ας μην ήταν ο αντίπαλος σούπερ. Ηταν η 5η ομάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος, πίσω από Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Πόρτο, Μπράγκα. Κι ο Ολυμπιακός προέρχονταν από έξι σερί αποκλεισμούς σε νοκ άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια, με έσχατο και χειρότερο αυτόν από τη Χάποελ. Και στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια του σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχε σκοράρει μόλις μία φορά, από πέναλτι…

Το «διπλό», πρώτο του Ολυμπιακού επί πορτογαλικού εδάφους, θα δώσει κι άλλη ψυχολογία στην ομάδα -ήδη φάνηκε από τις αντιδράσεις των παικτών με το σφύριγμα της λήξης, το πόσο δηλαδή χάρηκαν και το ευχαριστήθηκαν. Θα της δώσει χρόνο για δουλειά και ενίσχυση. Και βέβαια της δίνει και τη μισή πρόκριση. Είναι αφελής να πιστεύει ότι η πρόκριση έχει κριθεί. Η Αρούκα θα έρθει εδώ να σκιστεί και θα με θυμηθείτε, αλλά αν μη τι άλλο, τώρα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού.

Σημαντικό αποτέλεσμα και για τον προπονητή. Πρώτο ματς στον πάγκο για τον Πάουλο Μπέντο, μετά από μόλις μία εβδομάδα προπονήσεων κι ένα σχεδόν ιδανικό ξεκίνημα. Η παρουσία του έφερε άλλον αέρα στην ομάδα και -τέλος πάντων- όσο είχαν αντοχές οι «ερυθρόλευκοι» είδαμε μία καλή εικόνα, μία αρκετά ισορροπημένη ομάδα, που προσπαθούσε σωστά να αμυνθεί και να επιτεθεί, με τα όποια ατομικά λάθη, που και πάλι έγιναν.

Ηταν ένας «μαζεμένος» Ολυμπιακός, με τον περσινό σχηματισμό του και βασικά τους περσινούς παίκτες. Με ηγέτη τον Καμπιάσο (τι ευφυής πάσα στο 1-0), με δύναμη δίπλα του τον Μιλιβόγεβιτς, με ανίκητο κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο και με ένα πολύ επικίνδυνο Σεμπά, αλλά κι ανεβασμένους από τη δεξιά πλευρά τους Φιγκέιρας και Πάρντο. Κι οι σέντερ μπακ έφαγαν μία - δύο ήττες, αλλά είχαν και πολλές σωστές αντιδράσεις.

Μην ξεχνάμε ότι από τον χθεσινό Ολυμπιακό έλειπαν ο Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης, ο Σιόβας, ο Μανιάτης (όλοι οι Ελληνες, δηλαδή, πλην Καπίνο), όπως κι ο Ομάρ με τον Αντρέ Μάρτινς, που από σήμερα ενσωματώνεται στην ομάδα.

Σίγουρα προβλήματα υπήρχαν και πάλι. Για παράδειγμα ο Τσόρι με τον Ιντέγε είναι ακόμη ντεφορμέ. Κι ο Ντε λα Μπέγια εμφάνισε δείγματα επιπολαιότητας χθες. Πάνω απ’ όλα, όμως, είδαμε την ομάδα να «σκάει» στο β’ ημίχρονο κι ειδικά όσο το ματς πλησίαζε στο τέλος του, όπως είχε συμβεί και στα δύο παιχνίδια με τη Χάποελ... Ας ελπίσουμε να είναι από την έλλειψη ρυθμού, καθότι μιλάμε για μόλις το τρίτο επίσημο ματς της ομάδας, ενώ η Αρούκα είχε τουλάχιστον ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στα πόδια της. Ας ελπίσουμε να είναι αυτό κι όχι κακή προετοιμασία από τον Βικτορ.

Αλλωστε, ήδη έχουμε πληρώσει τον Βίκτορ, με τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ του Champions League. Και πως ήρθαν έτσι τα πράγματα που το χθεσινό «διπλό» το… καθάρισαν τα δύο εξτρέμ, ο Πάρντο κι ο Σεμπά, που στο Ισραήλ δεν τους είχε βάλει ούτε λεπτό…

Μακάρι να μην πληρώσουμε κι άλλα πράγματα από τον Βίκτορ…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Η κατάρα που έσπασε ο Μπέντο!

Η κατάρα που έσπασε ο Μπέντο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ο πρώτος προπονητής που κερδίζει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.