Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κατάρα που έσπασε ο Μπέντο!

Η κατάρα που έσπασε ο Μπέντο!
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 - 21:09

Κακώς μειώνουν πολλοί τη σημαντικότητα της νίκης του Ολυμπιακού. Κι εγώ δεν θα πω ότι π.χ. ο Παναθηναϊκός στην τελευταία του επίσκεψη στην Πορτογαλία είχε χάσει 2-0 από την Εστορίλ. Ή ότι ο Ολυμπιακός είχε χάσει και τα τρία τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του.

Θα σταθώ σε κάτι άλλο: ότι ιστορικά δεν υπάρχει ουσιαστικά προηγούμενο, σε επίπεδο τουλάχιστον 20ετίας, που ένας προπονητής κερδίζει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό! Και το κατάφερε ο Πάουλο Μπέντο. Δεν υποστηρίζω ότι έκανε κατόρθωμα και ούτε ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε. Αλλά, σας παρακαλώ, ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματα κάθε προπονητή του Ολυμπιακού από το 1996 στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Μπάγεβιτς

Φέρεντσβαρος-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

3-1

Μπιγκόν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Γιουβέντους

1-3

Ματζουράκης

Βαλένθια-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2-1

Λεμονής

Λίβερπουλ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2-0

Κόλλιας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μαν. Γιουνάϊτεντ

2-3

Κάτανετς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μακάμπι Χάϊφα

3-3

Προτάσοφ

Ρεάλ Σοσιεδάδ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1-0

Σόλιντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ρόζενμποργκ

1-3

Βαλβέρδε

Ανόρθωση-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

3-0

Ζίκο

Αρσεναλ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2-0

Μπάντοβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπορντό

0-1

Ζαρντίμ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σάλκε

1-2

Μίτσελ

Λεβάντε-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

3-0

Περέϊρα

Ντνίπρο-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2-0

Μάρκο Σίλβα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπάγερν

0-3

Βίκτορ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Χάποελ Μπερ Σεβά

0-0

Απολογισμός:

* 16 προπονητές εδώ και 20 χρόνια, στον πρώτο τους ευρωπαϊκό αγώνα στον πάγκο του Ολυμπιακού είχαν αποτελέσματα 14 ήττες και δύο (εντός έδρας) ισοπαλίες -τραγικές αποτυχίες με ομάδες του Ισραήλ, από τις οποίες και αποκλείστηκαν. Οι 14 ήττες ήταν σε 6 εντός έδρας και 8 εκτός έδρας παιχνίδια.

* Οι μόνοι προπονητές που κέρδισαν μέσα σε αυτή την 20ετία τον πρώτο τους ευρωπαϊκό αγώνα ήταν με αντιπάλους από πολύ χαμηλής δυναμικότητας ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Λίνεν, την αλβανική Μπέσα, 5-0 εκτός έδρας, και ο Κετσπάγια τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, 2-0 εκτός έδρας. Και οι δύο απολύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ…

Διαβάστε επίσης