Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μην τον πλησιάζετε τον Μάριν

Μην τον πλησιάζετε τον Μάριν
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 - 23:15

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε στην τσίτα αυτές τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Το συνηθίζει ο Ολυμπιακός το μεταγραφικό σπριντ κάθε χρόνο τέτοια μέρα, το κάνει και φέτος. Και το σπριντ θα συνεχιστεί. Και μετά τον… Νίλμαρ. Αλλάζει πολύ η ομάδα και ανεβάζει πολύ τους δείκτες ποιότητάς της με τις κινήσεις που έχει κάνει ή θέλει να κάνει. Σαν την προσθήκη του Μάριν, για παράδειγμα. Ο Γερμανός έρχεται σε εξαιρετική ηλικία και αποφασισμένος να δείξει ότι το παραμένει ένας από τους παίκτες που πρέπει να τον τσεκάρει ο Λεβ ή οποιοσδήποτε άλλος ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας.

Μιλάμε για έναν παίκτη με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, έναν πραγματικό δαίμονα που μπορεί να σε περάσει ακόμα και μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο. Αν συνδυάσεις αυτό με τη συνήθειά του να μοιράζει τις ασίστ με τη σέσουλα, αν, δηλαδή, βάλεις στη ζυγαριά και τη διάθεσή του να παίζει πρώτα για την ομάδα και μετά για την πάρτη του, φτάνεις στο συμπέρασμα ότι έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Ιδιαίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου οι 9 στις 10 ομάδες όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό προτιμούν να ταμπουρώνονται τέτοιου είδους παίκτες είναι ιδανικοί για να δημιουργούν ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες και να σερβίρουν τα παστέλια στον εκάστοτε φορ που παίζει δίπλα τους.

Οσο γι’ αυτούς που λένε διάφορα δεξιά και αριστερά, μη γελιέστε. Ο Μαρίν προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν στην Τουρκία με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ, με την οποία έπαιξε 24 ματς και κατάφερε να αποκτήσει ξανά αγωνιστικό ρυθμό. Και μην αρχίσετε τις κοτσάνες… Το πρωτάθλημα της Τουρκίας είναι τουλάχιστον μια κλάση πάνω από το δικό μας. Οχι μόνο σε επίπεδο στελέχωσης των ομάδων και διαθέσιμων χρημάτων, αλλά και σε επίπεδο ανταγωνισμού. Με λίγα λόγια… Αν είναι ο παλίκαρος τυχερός και μείνει υγιής, μπορεί να κάνει πλάκα στο 99% των αντίπαλων αμυντικών που θα συναντήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αφήνω και 1% για να μη με πείτε υπερβολικό…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Η... ηρεμία των νικών και το 7ήμερο-φωτιά!

Η... ηρεμία των νικών και το 7ήμερο-φωτιά!

Ο Νίκος Κώτσης γράφει τον «ερυθρόλευκο» μεταγραφικό σχεδιασμό και παράλληλα αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να περάσει στους ομίλους του Europa League.