Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κωστής και η… συμμορία

Ο Κωστής και η… συμμορία
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016 - 19:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Η αλήθεια είναι ότι πρόθεσή μου ήταν να ασχοληθώ με τον Φορτούνη. Και να σας θυμίσω όσα σας είχα πει να κάνετε όταν ο παίκτης ήταν στα κάτω του. Τότε που είχατε πέσει με τα μούτρα κι έλεγε κάθε ένας το μακρύ και το κοντό του. Σας είχα πει να τον αφήσετε ήσυχο και θα τον βρει αυτός τον δρόμο. Και τον βρήκε την κατάλληλη στιγμή. Και το ξαναλέω σήμερα: αφήστε τον ξανά στην ησυχία του. Και τώρα που ανέβηκε ο παλίκαρος, ξέρει αυτός τι πρέπει να κάνει για να μείνει σε τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Σας λέω έτσι πρόχειρα και εν συντομία όσα είχα στον νου μου για τον Κωστή, διότι έτυχε να δω το ματς του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό για το Κύπελλο και δεν μπορούσα να μη γράψω μια κουβέντα γι’ αυτό που είδα. Και για όσους σκέφτονται ότι ο Ολυμπιακός είχε χαμηλού επιπέδου αντίπαλο, θα τους πω πως και η Μπαρτσελόνα με κάποια Μανρέσα έπαιζε την προηγούμενη εβδομάδα και δεινοπάθησε να… βάλει γκολ. Σκόραρε 56 πόντους, 3 περισσότερους απ’ όσους είχε ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο. Δύο είναι τα σημεία που πρέπει κάποιος να σταθεί: το πρώτο έχει να κάνει με το δέσιμο μεταξύ των παικτών που παίζουν χρόνια στην ομάδα και άρα μπορούν και βρίσκονται με τα μάτια κλειστά στην επίθεση, αλλά και αμύνονται σαν μια γροθιά στην άμυνα. Τα δέσιμο αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό από τη στιγμή που αποτελείται από Ελληνες και όχι μόνο παίκτες κορυφαίου επιπέδου. Αν και ξεκίνημα της σεζόν, αν και οι περισσότεροι παίκτες ταλαιπωρούνταν από ίωση, ο ρυθμός που είχαν ήταν εξωπραγματικός.

Σ’ αυτό, βέβαια, βοήθησε και η απίστευτη προσαρμογή που δείχνουν να έχουν οι δύο καινούργιοι. Ο Γκριν και ο Μπιρτς έχουν ταιριάξει γάντι στη μηχανή του Σφαιρόπουλου διότι ήταν ακριβώς οι παίκτες που έλειπαν από αυτή. Ο κοντός είναι πραγματικός δολοφόνος στην επίθεση και εξαιρετικός κλέφτης στην άμυνα. Ο ψηλός παίζει εξαιρετικά πάνω από τη στεφάνη και από τα δικά του σκριν ξεκινούν το 90% των επιθέσεων όταν είναι στο παρκέ. Οσο νωρίς και να είναι, η εικόνα της ομάδας σε αυτό το ξεκίνημα είναι απίστευτα απειλητική για τους άλλους.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Περί Σιδηρόπουλου και Καλογερόπουλου...

Περί Σιδηρόπουλου και Καλογερόπουλου...

O Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ και τις αποφάσεις του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου στο Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης.

Δώρα-πρόκληση στη Λεωφόρο!

Δώρα-πρόκληση στη Λεωφόρο!

Ο Καλογερόπουλος, οι βοηθοί Γρεβένης, Τάτσης και ο τέταρτος Κιοτζένης… παρέλαβαν πράσινες φανέλες πριν τη σέντρα του αγώνα ΠΑΟ-Αστέρας Τρίπολης.