Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοιτάζουν στον πάγκο του και παθαίνουν… σύγκρυο

Κοιτάζουν στον πάγκο του και παθαίνουν… σύγκρυο
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016 - 18:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Γίνεται προσπάθεια στην ΑΕΚ να τα χρεώσουν όλα στον Κετσπάγια για την άσχημη εικόνα που έδειξε η ομάδα τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σίγουρα έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης ως προπονητής, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και κυρίως υπάρχει τεράστια ποιοτική διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Ας αφήσουμε τις 11άδες των δύο ομάδων, που μέσα στο γήπεδο έδειξαν ότι είναι η μέρα με τη νύχτα, κι ας πάμε στις εναλλακτικές τους λύσεις. Ο Πάουλο Μπέντο είχε στο οπλοστάσιό του τον Εστέμπαν Καμπιάσο των 52 συμμετοχών με την εθνική Αργεντινής, τον Μάρκο Μάριν των 16 αγώνων με την εθνική Γερμανίας, τον Οσκαρ Καρντόσο των 272 γκολ σε επίσημα ματς, τον Νίκολα Λεάλι διεθνή γκολκίπερ με την Κ21 της Ιταλίας, τον Αλεξί Ρομαό των 285 αγώνων στο Σαμπιονά, τον φέρελπι Βραζιλιάνο Μπρούνο Βιάνα και τον Τσόρι Ντομίνγκες των 117 γκολ στην καριέρα του…

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της ΑΕΚ είχε να επιλέξει κάποιον από τους Μπάρκα, Σιμόες, Πλατέλλα, Αραβίδη, Μπακάκη, Κολοβέτσιο και Πέκχαρτ. Ας αφήσουμε κι αυτούς και ας πάμε στους ποδοσφαιριστές που δεν ήταν καν στις 18άδες των δύο ομάδων. Από τους φιλοξενούμενους έλειπαν ο τραυματίας Ούγκο Αλμέιδα και ο Ρόναλντ Βάργκας, δύο σημαντικές λύσεις για την επίθεση, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Μπέντο δεν μπορούσε να υπολογίζει τους τραυματίες Ελαμπντελαουί και Ρέτσο, ενώ για αγωνιστικούς λόγους δεν πήρε τους Σιόβα, Πάρντο, Ζντιέλαρ και τον βασικό σέντερ φορ της Εθνικής Ελπίδων της Πορτογαλίας, Πασιένσια. Αφήνουμε έξω από το… κάδρο τον 11αδάτο αμυντικό μέσο της Εθνικής Ελλάδας, Γιάννη Μανιάτη, αλλά και τους Μανθάτη, Ανδρούτσο, που έπαιξαν το πρωί με τους Νέους και έριξαν 7 γκολ σε ένα ημίχρονο στην Κ20 της ΑΕΚ.

Δηλαδή, υπάρχει κάποιος νοήμων φίλαθλος του ποδοσφαίρου, και όχι ένας οπαδός του Ολυμπιακού, που να πιστεύει ότι μπορούν να συγκριθούν τα ρόστερ των δύο ομάδων; Από τη στιγμή, λοιπόν, που μπήκαν με πάθος και όρεξη οι παίκτες του Θρύλου και υπήρχε ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό σχέδιο από τον Μπέντο, μόνο με πολλή τύχη θα μπορούσε η ΑΕΚ να πάρει αποτέλεσμα. Και παρότι στο α’ ημίχρονο πράγματι ήταν τυχερή που δεν μπήκαν 1-2 γκολ ακόμα, στο β’ κάποια στιγμή γύρισε κι αυτό και έφαγε άλλα δύο… Και όλα αυτά με μια διαιτησία καταφανέστατα υπέρ των φιλοξενούμενων. Αν τον Ολυμπιακό τον σφυρίξουν όπως την ΑΕΚ στα επόμενα ντέρμπι, τότε η ταρίφα δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τρία…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Περί Σιδηρόπουλου και Καλογερόπουλου...

Περί Σιδηρόπουλου και Καλογερόπουλου...

O Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ και τις αποφάσεις του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου στο Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης.