Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ανέκδοτο και η δίωξη κόλαφος!

Το ανέκδοτο και η δίωξη κόλαφος!
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 - 19:19

Είναι άραγε ευτυχείς οι… εξυγιαντικές δυνάμεις της ελληνικής διαιτησίας; Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, μία από τις δυο-τρεις ομάδες που έχουν κερδίσει τα λιγότερα φάουλ είναι ο Ολυμπιακός!!!

•Μιλάμε για κωμωδία κανονική, όταν σε τέσσερα ματς έχουν σφυριχτεί υπέρ των παικτών του Ολυμπιακού μόλις 47 φάουλ: 7 της Βέροιας, 11 του Ηρακλή, 14 της Λάρισας και 15 της ΑΕΚ! Δηλαδή, κατά μέσο όρο ο Ολυμπιακός κερδίζει 11 φάουλ ανά ματς! Προσέξτε τώρα τι κατοχή μπάλας έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας ανά παιχνίδι: με Βέροια 65%-35%, με Ηρακλή 66%-34%, με Λάρισα 63%-37% και με ΑΕΚ 57%-43%. Δηλαδή, με συντριπτική κατοχή μπάλας και κερδίζει τόσο λίγα φάουλ!

•Γι’ αυτό κι ο Ολυμπιακός διαμαρτυρόταν για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου με την ΑΕΚ και του Παπαδόπουλου με τη Λάρισα. Διότι, πολύ απλά μπορεί να μην έκαναν καμία χοντράδα (εξυπακούεται πλην της μη αποβολής του Πατίτο), αλλά άφηναν πολλές περιπτώσεις φάουλ χωρίς να τα δώσουν. Εκαναν δηλαδή τα στραβά μάτια. Και κάποια από αυτά τα φάουλ ήταν και για κάρτες, όπως κάποια άλλα ήταν πάρα πολύ κοντά στις αντίπαλες περιοχές, θα μπορούσαν δηλαδή να βγάλουν φάσεις για τον Ολυμπιακό.

•Πραγματικά είναι ανέκδοτο να έχουν καταλογιστεί σε αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές 58 φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού (!) και μόλις 47 υπέρ… Με το μεγαλύτερο αίσχος να αποτελεί η διαιτησία του Παπαδόπουλου στη Λάρισα, όπου ο Μακεδόνας ρέφερι σφύριζε σαν χεσμένος και είχε καταλογίσει εις βάρος του Ολυμπιακού 22 φάουλ!!!

•Παρεμπιπτόντως, η ομάδα που βάσει σφυριγμάτων έχει κάνει τα λιγότερα φάουλ είναι η ΑΕΚ, μόλις 53.

Εδώ έχουμε φτάσει να χαιρόμαστε για το αυτονόητο - που ασκήθηκε δηλαδή δίωξη στον Πατίτο για την εκτός φάσης γροθιά στον Φιγκέιρας, σε στιγμιότυπο που έδειξε πεντακάθαρα ο τηλεοπτικός φακός.

•Και βέβαια πρόκειται για εξέλιξη-κόλαφο κατά της διαιτητικής τετράδας των Σιδηρόπουλου, Ευθυμιάδη, Λ. Δημητριάδη και Μάνταλου, αφού κανείς τους δεν είδε (;) την κραυγαλέα παράβαση του Αργεντινού της ΑΕΚ.

•Είναι δε πολύ ακόμη πιο ηχηρό χαστούκι για τον Μάνταλο, τον διεθνή ρέφερι, αφού για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η αθλητική Δικαιοσύνη καλεί να τιμωρήσει ποδοσφαιριστή που γρονθοκόπησε αντίπαλο και ο ίδιος διαιτητής δεν τον είδε: ούτε τον Τζεμπούρ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ούτε τώρα τον Πατίτο στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Κι όπως είδατε, και οι δύο που δεν τους είδε ο Μάνταλος ήταν παίκτες της ΑΕΚ.

•Ο Τζεμπούρ έχει ήδη τιμωρηθεί από πέρσι με τρεις αγωνιστικές, ενώ λογικά και ο Πατίτο θα φάει μίνιμουμ τρεις αγωνιστικές. Ο Αργεντινός εξτρέμ είχε αποβληθεί τρεις φορές στο παρελθόν σε αγώνες του αργεντίνικου πρωταθλήματος.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Η ελεύθερη πτώση του Σιδηρόπουλου

Η ελεύθερη πτώση του Σιδηρόπουλου

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Η FIFA δεν όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο σε κανένα παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ούτε της 2ης ούτε της 3ης αγωνιστικής, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.

Θρύλος παντού

Θρύλος παντού

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του Ολυμπιακού και του Προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη.