Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ελεύθερη πτώση του Σιδηρόπουλου

Η ελεύθερη πτώση του Σιδηρόπουλου
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 - 19:42

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Η FIFA δεν όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο σε κανένα παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ούτε της 2ης ούτε της 3ης αγωνιστικής, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο διεθνής ρέφερι συμπεριλαμβάνεται στους υποψήφιους για να σφυρίξει στην τελική φάση, τότε ο Σιδηρόπουλος πρώτος από όλους αυτός επιβάλλεται να ανησυχήσει.

Τη στιγμή που ορίστηκαν άλλοι ρέφερι που επίσης ανήκουν στην ελίτ κατηγορία, όχι όμως ο Σιδηρόπουλος. Και επειδή στο Μουντιάλ θα πάνε οι καλύτεροι, οι οποίοι «φαίνονται» από τους ορισμούς, ασφαλώς και η μη συμμετοχή του Τάσου Σιδηρόπουλου σε κάποιον από τους αγώνες που ξεκίνησαν την Παρασκευή και γίνονται μέχρι και σήμερα έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Θα φανεί στο μέλλον τι θα συμβεί, όμως αν ένας διαιτητής δεν μπαίνει στην αρχή, που θεωρητικά οι αγώνες είναι πιο εύκολοι, ενώ μετά οι ομάδες «καίγονται» για βαθμούς, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του της ίδιας κατηγορίας, τότε πώς μπορεί να ελπίζει σε καλύτερο μέλλον;

Επαναλαμβάνουμε: Από τους ορισμούς βγαίνουν συμπεράσματα. Και ένα από αυτά είναι ποιος πάει καλά και ποιος όχι. Φαίνεται πόσο η UEFA υπολογίζει ή όχι έναν διαιτητή. Οπως αυτό προκύπτει και από τους αγώνες, όταν τον επιλέγουν. Αλλο να μπαίνει κάποιος ρέφερι σε Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, άλλο σε ομάδες όπως η Βοσνία, η Πολωνία κτλ., χωρίς να θέλουμε να τις υποτιμήσουμε. Παίζει ρόλο και το πόσο «βαρύ» είναι το όνομα της Εθνικής της χώρας, σε συνδυασμό και με τη δυσκολία του αγώνα. Αλλο είναι να σφυρίξει ένας ρέφερι Ολλανδία-Γαλλία, άλλο Φερόες-Πορτογαλία, αγώνες που έγιναν χθες. Την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ ο Σιδηρόπουλος διαιτήτευσε Τσεχία - Βόρεια Ιρλανδία 0-0.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός που... χαντακώνει τους Ελληνες

Ο Ολυμπιακός που... χαντακώνει τους Ελληνες

Ο Νίκος Κώτσης γράφει ότι η ανανέωση των συμβολαίων Ρέτσου, Μανθάτη, Ανδρούτσου και Νικολάου είναι μέρος της κεντρικής απόφασης να στηριχθούν και να παίξουν αυτά τα παιδιά.

Το ανέκδοτο και η δίωξη κόλαφος!

Το ανέκδοτο και η δίωξη κόλαφος!

Είναι άραγε ευτυχείς οι… εξυγιαντικές δυνάμεις της ελληνικής διαιτησίας; Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, μία από τις δυο-τρεις ομάδες που έχουν κερδίσει τα λιγότερα φάουλ είναι ο Ολυμπιακός!!!