Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός που... χαντακώνει τους Ελληνες

Ο Ολυμπιακός που... χαντακώνει τους Ελληνες
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 - 18:15

Ο Ολυμπιακός που... χαντακώνει τους Ελληνες ποδοσφαιριστές (κατά τους «ειδικούς») είναι ο ίδιος Ολυμπιακός που καμαρώνει για το γεγονός ότι η μισή (και βάλε) Εθνική αποτελείται από «δικούς του» ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός που... χαντακώνει τους Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι αυτός που φρόντισε να απογειώσει την αξία των καλύτερων παικτών της χώρας, βελτιώνοντάς τους και παραχωρώντας τους σε ορισμένες από τις σημαντικότερες ομάδες της Ευρώπης. Τέτοιο… χαντάκωμα.

Είναι ο ίδιος Ολυμπιακός που ξοδεύει εκατομμύρια κάθε χρόνο για τις ακαδημίες του, με απώτερο σκοπό να παράγει Ελληνόπουλα που θα μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο και που θα βγουν έτοιμα στην ποδοσφαιρική αγορά (αναλογιστείτε πόσα παιδιά από τις «ερυθρόλευκες» υποδομές παίζουν αυτή τη στιγμή στη Superleague ή στο εξωτερικό και θα καταλάβετε).

Αυτός ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ανακοίνωσε χθες την ανανέωση των συμβολαίων τεσσάρων εκ των πλέον ταλαντούχων παικτών της χώρας. Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος και Νικολάου επέκτειναν τη συνεργασία τους έως το καλοκαίρι του 2021 με την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Μια κίνηση με σαφή στόχευση και λόγο: υπάρχει κεντρική απόφαση να στηριχθούν και να παίξουν αυτά τα παιδιά (εφόσον αποδείξουν στο γήπεδο ότι το αξίζουν). Ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Από τη στιγμή που στον Πειραιά θεωρούν ότι δεν υπάρχουν -στην ελληνική αγορά- Ελληνες ποδοσφαιριστές που να μπορούν να αντεπεξέλθουν και να σταθούν στις απαιτήσεις, θα πρέπει να τους «παραγάγει» ο ίδιος ο σύλλογος. Και αυτό έχει ξεκινήσει να κάνει. Με το πρόγραμμα να έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης.

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ FACE TO FACE ΤΟΥ ΧΟΛΕΜΠΑΣ

Είδα διαφόρους να σχολιάζουν (ο καθένας με τον τρόπο του) την απόφαση του Χοσέ Χολέμπας να σταματήσει από την Εθνική. Αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν αναφερθεί έως τώρα στο θέμα είναι ότι ο Χολέμπας ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ τον Σκίμπε για τις σκέψεις του. Και του είχε πει ξεκάθαρα ότι εάν δεν τον υπολογίζει, να μην τον καλεί και θα το σεβαστεί. Επίσης, του είχε θέσει (face to face, γιατί μόνο έτσι ξέρει να μιλάει) κάποιους συγκεκριμένους προβληματισμούς, στους οποίους δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Ο Σκίμπε, ωστόσο, ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙ την αποχώρηση του Χολέμπας, ενώ ποδοσφαιριστές όπως οι Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μήτρογλου κ.λπ. προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση.

Επίσης, επειδή η ασυλία κάποια στιγμή θα τελειώσει, θα αναφερθούμε αναλυτικά στα διάφορα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που παίζονται εντός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Από βοηθούς και... υποβοηθούς. Εν ευθέτω χρόνω αυτά...

Αυτό που δεν κατανοεί ο πολύς κόσμος είναι ότι ο Χολέμπας είναι ένας ωραίος τρελός. Με συνείδηση και κυρίως με λόγο. Τον οποίο κρατάει. Θέλει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι. Δεν πούλησε ποτέ εθνικοφροσύνη. Αλλά δάκρυσε ειλικρινά για τις ήττες της Εθνικής. Ούτε ως παίκτης του Ολυμπιακού πούλησε ποτέ οπαδιλίκι, κι ας είναι ο ίδιος κατά συνείδηση «χούλιγκαν» στην προσωπική και εξωγηπεδική του ζωή, κι ας δέθηκε ειλικρινά με τον Θρύλο.

Επίσης, το παραμύθι ότι «από την Εθνική έγινε αυτός που είναι» δεν έχει δράκο. Οπως εκείνους τους δράκους που ανακάλυπταν διάφορες... εξέχουσες πένες, όταν προσπαθούσαν να «σπρώξουν» τα διάφορα παικτάκια, για... ιδίους λόγους. Ο Χολέμπας είπε το «αντίο» μπροστά σε όλους. Χωρίς υπεκφυγές και όντας σίγουρος για τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό. Και οι οποίοι ήταν πολύ πιο σοβαροί από εκείνους που επικαλέστηκαν κάποτε οι «αγαπημένοι» και «πατριώτες» Νικολαΐδης, Κασάπης, Διαμαντίδης κ.λπ... Είπαμε, όμως, ο Χολέμπας δεν γεννήθηκε Ελληνας, όπως μας ενημέρωσε και ο Τσιάρτας (ή Τσάρτας). Ξέχασε προφανώς την εποχή που τα διάφορα φιλαράκια του «πυροβολούσαν» τον Ρεχάγκελ όταν τον άφηνε στον πάγκο. Ακόμη και όταν του έκανε τη χάρη να τον καλεί ενώ δεν είχε ομάδα.

Α, επειδή ξεχάστηκα. Τώρα που... τελείωσε η καριέρα του, που «καταστράφηκε», ο Χολέμπας θα επιστρέψει στην κακομοιριά της Premier League και στην 11άδα της Γουότφορντ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Σπουδαία κίνηση!

Σπουδαία κίνηση!

ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ γράφει για την κίνηση της διοίκησης του Ολυμπιακού να «δέσει» τα αστεράκια της ομάδας έως το 2021.

Καρντόσο, Μάριο Γκόμες, Αλκάθερ…

Καρντόσο, Μάριο Γκόμες, Αλκάθερ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Παραγουανό στάικερ, αλλά και για τους υπόλοιπους καλούς γκολτζήδες, που έκαναν μεταγραφή το καλοκαίρι και για διάφορους λόγους ακόμη δεν έχουν ακόμα σκοράρει.

Η ελεύθερη πτώση του Σιδηρόπουλου

Η ελεύθερη πτώση του Σιδηρόπουλου

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Η FIFA δεν όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο σε κανένα παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ούτε της 2ης ούτε της 3ης αγωνιστικής, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.