Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλει πάθος για νίκη και στην Πλατεία

Θέλει πάθος για νίκη και στην Πλατεία
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 - 19:41

Οι εξορμήσεις του Ολυμπιακού σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα απέδειξαν περίτρανα πως φέτος δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Ειδικά μακριά από τον Πειραιά η ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες δυσκολίες και να ξεπεράσει εμπόδια που είναι ακόμα και εκτός αγωνιστικού χώρου. Το ματς του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη θεωρώ πως είναι πιο ζόρικο από τις προηγούμενες δύο εξορμήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Πανιώνιος έχει βγάλει καλή εικόνα σε αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της, και επιπλέον η ομάδα θα συναντήσει μια πολύ δύσκολη και εχθρική ατμόσφαιρα. Για να είμαστε ειλικρινείς, πιο δύσκολη ατμόσφαιρα από της Λάρισας δεν θα είναι.

Το μοναδικό παιχνίδι που έχει χάσει ο Πανιώνιος είναι και το θεωρητικά πιο εύκολο, αυτό με τη Βέροια στη Νέα Σμύρνη. Ηταν το ματς που έπρεπε να έχει κατοχή της μπάλας και να κάνει παιχνίδι. Το Σάββατο το ματς θέλει τεράστια προσοχή, διότι ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα έχει κατοχή και θα κάνει παιχνίδι, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Και έχει παίκτες που μπορούν να το κάνουν και να προκαλέσουν ζημιά. Υπάρχει ένα πρόγραμμα βουνό μπροστά, αλλά αυτό το παιχνίδι είναι το σημαντικότερο για να ξεκινήσει ιδανικά ο γολγοθάς του Ολυμπιακού.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν οι ποδοσφαιριστές έχουν το μισό από το πάθος που είχαν με την ΑΕΚ, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη Νέα Σμύρνη. Νομίζω, όμως, ότι κατάλαβαν πολύ καλά όλοι στη Λάρισα πως κανένας δεν θα τους χαρίσει τίποτα και πως θα πρέπει να ματώνουν στα γήπεδα για να παίρνουν τις νίκες.

ΥΓ.: Εχω διαβάσει και ακούσει πολλά εγκωμιαστικά σχόλια για τον Σκίμπε και την εικόνα της Εθνικής στα ματς με Κύπρο και Εσθονία. Δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει πουθενά ποιος έφερε τον Σκίμπε στην Εθνική. Αυτό δεν πρέπει να το πιστωθεί ο Γκιρτζίκης;

ΥΓ. 2: Πού ’ναι τα χρόνια που το μισό γήπεδο της Νέας Σμύρνης ντυνόταν στα ερυθρόλευκα… Νοσταλγία για εκείνες τις εποχές και ευχή να επιστρέψουν κάποτε, για να ομορφύνει το ποδόσφαιρο μας.

ΥΓ. 3: Μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού η επέκταση συμβολαίων των τεσσάρων μικρών και επίσης πολύ μεγάλη του Μπέντο που δεν διστάζει να τους εμπιστευτεί. Απλώς θα πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι να δούμε τον Θρύλο με αυτά τα παιδιά. Οχι αν γίνει η… στραβή να τα βάζουμε μαζί τους, γιατί κάποιοι το έκαναν με τον Τσιμίκα μετά τη Λάρισα λες και έφταιγε ο μικρός.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη η έξοδος στη Νέα Σμύρνη

Κρίσιμη η έξοδος στη Νέα Σμύρνη

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, στον οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα, προκειμένου να πάρει το τρίποντο της νίκης.

Καρντόσο, Μάριο Γκόμες, Αλκάθερ…

Καρντόσο, Μάριο Γκόμες, Αλκάθερ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Παραγουανό στάικερ, αλλά και για τους υπόλοιπους καλούς γκολτζήδες, που έκαναν μεταγραφή το καλοκαίρι και για διάφορους λόγους ακόμη δεν έχουν ακόμα σκοράρει.

Σπουδαία κίνηση!

Σπουδαία κίνηση!

ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ γράφει για την κίνηση της διοίκησης του Ολυμπιακού να «δέσει» τα αστεράκια της ομάδας έως το 2021.