Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρίσιμη η έξοδος στη Νέα Σμύρνη

Κρίσιμη η έξοδος στη Νέα Σμύρνη
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 - 22:16

Επανερχόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη. Και είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι στην έδρα του Πανιωνίου, ο οποίος και αξιόμαχο σύνολο έχει, και η πίεση θα είναι μεγάλη από τους οπαδούς του. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται τη νίκη για να επιβεβαιώσουν την αγωνιστική τους άνοδο και να δείξουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Ο Πάουλο Μπέντο θα πρέπει να σταθμίσει όλους τους παράγοντες, δηλαδή την κόπωση των παικτών που έλειπαν με τις εθνικές ομάδες τους, την ισορροπία της 11άδας, τον αντίπαλο και τα ματς που έρχονται, ώστε να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι από αυτά που… χρίζουν πρωταθλητές και ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει χαρακτήρα.

Ακόμα και με όλα αυτά τα ερωτηματικά, υπάρχει ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό για να πάει όπως πρέπει στο «σπίτι» του Πανιωνίου και να κερδίσει. Δεν θα είναι εύκολο, διότι οι γηπεδούχοι θα παίξουν όλοι πίσω από την μπάλα για να κλείσουν τους χώρους και να προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Γνωστά είναι αυτά, βέβαια, τα ξέρει και ο Πορτογάλος τεχνικός, όμως θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την αμυντική διάταξη των γηπεδούχων.

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει ένα θέμα τι θα γίνει στο κέντρο της άμυνας, δηλαδή ποιους θα επιλέξει ο προπονητής, μιας και ο Ντα Κόστα θα γυρίσει αργά, αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι ο πιο φορμαρισμένος σέντερ μπακ στην παρούσα φάση. Βεβαίως, πολύ επιβαρυμένος αγωνιστικά και είναι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, όμως ο Σέρβος δύσκολα θα μείνει εκτός. Αλλωστε, έχει μάθει να προσέχει τον εαυτό του και να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ξεκουράζεται. Απλώς δεν πρέπει να τα περιμένουν όλα από αυτόν στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά να υπάρχει ομαδικότητα.

Το χορτάρι είναι ο καθρέφτης γι’ όλους και όσοι βρίσκονται στην ομάδα οφείλουν να είναι συνεπείς και έτοιμοι να βοηθήσουν.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Καρντόσο, Μάριο Γκόμες, Αλκάθερ…

Καρντόσο, Μάριο Γκόμες, Αλκάθερ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Παραγουανό στάικερ, αλλά και για τους υπόλοιπους καλούς γκολτζήδες, που έκαναν μεταγραφή το καλοκαίρι και για διάφορους λόγους ακόμη δεν έχουν ακόμα σκοράρει.