Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν πειράζει, ας βάζει τα εύκολα!

Δεν πειράζει, ας βάζει τα εύκολα!
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 - 16:01

ΚΑΠΟΙΟΙ εξακολουθούν να λένε ότι ο Ιντέγε βάζει εύκολα γκολ.

Κατ’ αρχάς, πού είναι το κακό; Ο σέντερ φορ είναι πρωτίστως για να κάνει το εύκολο γκολ. Να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα από κοντά, όπως έκανε ο Μπράουν με την ΑΕΚ και με τη Βέροια στα τέσσερα γκολ που έβαλε.

Αλλά από εκεί και πέρα, είναι άδικο να λέγεται για τον Ιντέγε που βλέπουμε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ότι βάζει μόνο τα εύκολα γκολ.

Ας σκεφθούμε τα άψογα πλασαρίσματα που είχε κάνει με την Αρούκα και τον Ηρακλή. Θα μου πείτε ότι βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Μα αυτή είναι η δουλειά του φορ, να ξεμαρκαριστεί και να βρεθεί σε θέση για γκολ. Κι όταν πάρει την μπάλα, να ζυγίσει και να πλασάρει με ευστοχία και δύναμη. Ή όταν του γίνει η σέντρα από τα πλάγια, να κινηθεί καμικάζι και να βρει πρώτος την μπάλα, όπως έκανε στο τελευταίο του γκολ απέναντι στη Βέροια, με την κοντινή προβολή.

Δεν πειράζει λοιπόν! Ας μη βάζει τα σούπερ θεαματικά και δύσκολα γκολ φέτος ο Ιντέγε. Τα είχε βάλει πέρσι! Αρα, μπορεί και σκοράρει και τέτοια. Το πιο σημαντικό είναι να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό, αλλά και να βοηθάει το παιδί όσο περισσότερο μπορεί την ομάδα.

Και εδώ να βάλουμε στην εξίσωση και κάποια άλλα πράγματα:

  1. Π.χ. το δοκάρι του με τον ΑΠΟΕΛ με εκείνη την εξαιρετική κεφαλιά, την οποία πρώτα έδιωξε προ της γραμμής ένας στόπερ και μετά η μπάλα πήγε στην οριζόντια δοκό.
  2. Ή την ασίστ που είχε κάνει στο ίδιο παιχνίδι στον Φορτούνη, στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Κώστας.
  3. Ή το γκολ που πέτυχε στο ματς με τους Κύπριους το οποίο ακυρώθηκε ως οριακό οφσάιντ. Αλλη μια φάση που ο Νιγηριανός ενήργησε αποτελεσματικά απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. (Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη η έξοδος στη Νέα Σμύρνη

Κρίσιμη η έξοδος στη Νέα Σμύρνη

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, στον οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα, προκειμένου να πάρει το τρίποντο της νίκης.