Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με… νεύρο για να φανεί η διαφορά ποιότητας

Με… νεύρο για να φανεί η διαφορά ποιότητας
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 - 19:13

Ενα είναι σίγουρο και το γνωρίζουν και οι… πέτρες στο Ρέντη. Ο Πανιώνιος θα κάνει ό,τι μπορεί από τη μεριά του για να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό και να δείξει ότι αξίζει περισσότερα φέτος. Ουδείς υποτιμάει την ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία θα έχει το αβαντάζ της έδρας, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτεροι σε όλους τομείς και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους αποψινούς αντιπάλους τους.

Υπάρχει ένα αξίωμα στο ποδόσφαιρο, όμως, ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν μετράει μόνο η ποιότητα, αλλά και το νεύρο που θα βγάλουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Διότι είναι αποδεδειγμένο πως όποια ομάδα κερδίζει τις περισσότερες «μονομαχίες», αυτή έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη. Και βγάζω έξω τον παράγοντα τύχη, που στο ποδόσφαιρο έχει παίξει ρόλο σε πολλά παιχνίδια, επειδή ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ποντάρει στην εύνοιά της.

Πρέπει με την απόδοσή τους οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο να αποδείξουν από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι θέλουν περισσότερο τη νίκη από τους αντιπάλους τους και εφόσον μπούνε με τα μάτια τους να… γυαλίζουν, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα βγούνε νικητές. Και φυσικά ο Ολυμπιακός ως μέγεθος δεν μπορεί να σταθεί στις απουσίες που έχει, διότι τι να πούνε κι άλλοι…

Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως και τα τελευταία χρόνια κάνει τη μία υπέρβαση πίσω από την άλλη, ωστόσο ούτε αυτό το στοιχείο φτάνει για να ανακόψει την πορεία του Θρύλου προς τον φετινό τίτλο. Το ευχάριστο για τους «ερυθρόλευκους» είναι η διάθεση που έδειξαν όλοι οι διεθνείς, καθώς επέστρεψαν και δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν, ακόμα και οι πιο επιβαρυμένοι, όπως οι Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε και Ντα Κόστα.

Αυτό καταδεικνύει ότι στην ομάδα υπάρχει δίψα για διακρίσεις και πως όλοι θέλουν και αυτό το πρωτάθλημα να πιάσει Λιμάνι. Η Νέα Σμύρνη κρύβει παγίδες, αλλά ο Ολυμπιακός έχει γεμάτο οπλοστάσιο για να αντιπαρέλθει τα εμπόδια που θα προσπαθήσουν να του βάλουν οι γηπεδούχοι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Αυτό το «διπλό» έτσουξε πολύ!

Αυτό το «διπλό» έτσουξε πολύ!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου, ο οποίος έκανε τα πάντα για να σταματήσει τον πρωταθλητή.