Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί δεν κάνετε αντιντόπινγκ σε Αθανασιάδη, Πέλκα και Μπίσεσβαρ;

Γιατί δεν κάνετε αντιντόπινγκ σε Αθανασιάδη, Πέλκα και Μπίσεσβαρ;
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 - 20:02

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς και για τις δύο ομάδες. Αναμέτρηση που θα είναι μόλις η πρώτη για τους Θεσσαλονικείς στην Αθήνα. Τι σημαίνει αυτό; Πιθανόν τίποτα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί πως σε όλους τους έως τώρα εντός συνόρων αγώνες του ΠΑΟΚ δεν έχουν γίνει αντιντόπινγκ κοντρόλ. Οχι με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, βεβαίως, αλλά της πολιτείας. Και των αρμοδίων αρχών.

Ο κόσμος μπορεί να μην το γνωρίζει, αλλά αντιντόπινγκ κοντρόλ σε παιχνίδια εκτός Αθηνών δεν πραγματοποιούνται. Ναι, καλά διαβάσατε. Πρόκειται για οδηγία που έχει δοθεί στο ΕΣΚΑΝ. Για οικονομικούς λόγους δεν γίνονται έλεγχοι σε αγώνες που διεξάγονται μακριά από την πρωτεύουσα. Δεν καλύπτει τα έξοδα η πολιτεία. Δηλαδή το υπουργείο της αρμοδιότητας του Κοντονή δεν λύνει αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Προφανώς και δεν εννοούμε ότι συμβαίνει κάτι με τους Αθανασιάδη, Πέλκα, Μπίσεσβαρ και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Αλλά είναι κοινά αποδεκτό ότι δεν ξέρουμε, κιόλας, αν είναι όλα εντάξει. Επίσης, είναι εξαιρετικά άδικο να γίνονται έλεγχοι σε Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ, Λεωφόρο, Νέα Σμύρνη και να μην ισχύει το ίδιο για τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννινα, τον Πλατανιά κ.λπ. Είναι μια παράμετρος που απασχολεί πολλές ομάδες. Και όχι άδικα. Και το χειρότερο είναι ότι έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Με αναλυτή έρχονται για τίτλο!

Με αναλυτή έρχονται για τίτλο!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για την ΑΕΚ, η οποία 16 ημέρες μετά την τριάδα από τον Θρύλο έδιωξε τον Κετσπάγια και πήρε τον Μοράις, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένας αναλυτής βίντεο!