Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το γύρισε λόγω της πολύ βαριάς φανέλας του

Το γύρισε λόγω της πολύ βαριάς φανέλας του
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 - 18:51

Χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση, όμως με συναίσθηση της ερυθρόλευκης φανέλας, οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να γυρίσουν το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Εγιναν λάθη, αλλά στο τέλος μέτρησε η θέλησή τους για τη νίκη και μεγαλύτερο παράδειγμα όλων είναι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό του, καθώς και το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές. Το… σχέδιο του ΠΑΟΚ ήταν να κλείσει τους χώρους πίσω και να πετάει την μπάλα γρήγορα μπροστά για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Ροντρίγκες και Κάμπος. Βεβαίως, το γκολ προήλθε από κόρνερ, το οποίο είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι από μία τέτοια φάση.

Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα εμπιστοσύνης απέναντι στον Βιάνα, ο οποίος και ψηλό παιδί είναι, και τη θέση του αριστερού μπακ δεν γνωρίζει, με αποτέλεσμα όλη η λειτουργία των «ερυθρόλευκων» να χωλαίνει. Τουλάχιστον βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, λόγω της ποιότητας του Φορτούνη και της έκρηξης του Ιντέγε.

Στο β’ με την είσοδο του Ελαμπντελαουί και τη μετατόπιση του Φιγκέιρας αριστερά θεωρητικά ήταν πιο νορμάλ η 11άδα, αλλά ο ένας μπακ είχε πολλούς μήνες να αγωνιστεί και ο άλλος έπαιζε στην πλευρά με το αντίθετο πόδι. Σίγουρα η κυκλοφορία της μπάλας έγινε καλύτερη, όμως υπήρξαν ρήγματα και δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε φάσεις χάρη στο συνεχές τρέξιμο του Ελιουνούσι και την ποιότητα του Φορτούνη, όμως ο Γλύκος είχε και την τύχη με το μέρος του και απέκρουσε μερικά από αυτά που λέμε «δεν πιάνονται». Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η είσοδος στην αναμέτρηση του Καρντόσο, ο οποίος κέρδισε τις «μονομαχίες» και ψηλά, και με την μπάλα στο έδαφος, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν βεβιασμένες ενέργειες. Κάπως έτσι και μετά από μεγάλη πίεση ήρθε το γκολ του Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος εξιλεώθηκε από τα λάθη που έκανε προηγουμένως, λόγω κούρασης. Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη κερδίζοντας άλλο ένα ντέρμπι, ακόμα κι αν του πήγαν όλα στραβά.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Μάγκικη η νίκη του Θρύλου

Μάγκικη η νίκη του Θρύλου

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τσαμπουκά και πάθος και κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη.

Πάλι καλά που δεν το πλήρωσε…

Πάλι καλά που δεν το πλήρωσε…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει ότι ο Ολυμπιακός στο ματς με την Δόξα Λευκάδας γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη.