Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλοι ήξεραν ότι θα έκανε προσωρινή διακοπή...

Όλοι ήξεραν ότι θα έκανε προσωρινή διακοπή...
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 - 19:15

Ξεσκεπάζουμε τα ψέματά τους… Η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτά που υποστηρίζουν ο ΠΑΟΚ και η προπαγάνδα που υπηρετεί τα συμφέροντά του, σχετικά με όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» αναφορικά με την τελευταία διακοπή που έκανε ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), δηλαδή όταν πήγε στα αποδυτήρια, λίγο μετά το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού από τον Μιλιβόγεβιτς. Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ότι από την προηγούμενη προσωρινή διακοπή λόγω των καπνογόνων, δηλαδή δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αρετόπουλος (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες) είχε ενημερώσει τις ομάδες, μέσω του τέταρτου Βαγγέλη Κιοτζένη (Ξάνθης), ότι την επόμενη φορά που θα χρειαζόταν να κάνει προσωρινή διακοπή για τον ίδιο λόγο, θα έστελνε στα αποδυτήρια τους παίκτες και των δύο ομάδων. Παράλληλα, εξήγησε ότι θα το έκανε επειδή οι ποδοσφαιριστές ήταν ιδρωμένοι και εκτεθειμένοι στην υγρασία, ενώ ταυτόχρονα ήταν υποχρεωμένοι να αναπνεύσουν τον καπνό από τα καπνογόνα και τους πυρσούς. Σκέφτηκε να κάνει αυτό, καθώς δεν του άρεσε η εικόνα που έβλεπε και, ως γνωστόν, προτεραιότητα του διαιτητή ενός αγώνα είναι οι ποδοσφαιριστές. Εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι δεν κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα, αφού τίποτα δεν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.

ΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΙΟΤΖΕΝΗΣ

«Ενημέρωσε τις δύο ομάδες ότι πρέπει να πάμε προσωρινά στα αποδυτήρια. Μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Δεν γίνεται και δεν είναι δυνατόν να εισπνέουν οι παίκτες αυτά τα πράγματα» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρετόπουλος στον Βαγγέλη Κιοτζένη μετά τα καπνογόνα και τους πυρσούς που άναψαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έπειτα από το γκολ του Μιλιβόγεβιτς στο 96’. Ως απάντηση σε αυτά που υποστήριξε ο Βλάνταν Ιβιτς και το ότι δεν υπήρχε πρόθεση οριστικής διακοπής από τον διαιτητή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο τέταρτος ρέφερι παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διαπιστώσει πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ώστε να ειδοποιήσει τον Αρετόπουλο, όπως και έγινε. Μπορεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να μην πήγαν στα αποδυτήρια, όμως αυτό έγινε με τη θέλησή τους. Πάντως, ήταν δεδομένο ότι δεν υπήρχε περίπτωση οριστικής διακοπής, αφού αυτό δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό για άναμμα καπνογόνων ή πυρσών, και ήδη εξηγήσαμε ότι ο Αρετόπουλος έπραξε αποφασίζοντας σύμφωνα με την κρίση του. Αλλωστε, αν ο αέρας δεν ήταν αντίθετος, η ατμόσφαιρα θα καθάριζε γρηγορότερα…

ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ

Στην τελευταία διακοπή καθάρισε μετά από επτά λεπτά… Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα βγήκε ξανά ο Αρετόπουλος στο τερέν. Περίμενε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και όταν δεν είδε… κίνηση, συνεννοήθηκε με τον παρατηρητή του αγώνα και πήγαν μαζί στα αποδυτήρια. Τότε οι αρμόδιοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν στον Αρετόπουλο ότι σε δύο λεπτά θα εμφανιστούν στο τερέν. Τελικά αυτό έγινε μετά από επτά λεπτά και τέλος καλό, όλα καλά… Δηλαδή δεν ισχύουν όσα γράφτηκαν περί απειλών του Αρετόπουλου ότι θα τους αφαιρεθούν δέκα βαθμοί, αφού ο διεθνής ρέφερι δεν είναι αθλητικός δικαστής για να επιβάλλει ποινές στις ομάδες. Πρόκειται μόνο για παραμύθια της Χαλιμάς, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Απλώς έγινε προειδοποιήσει ότι το φύλλο αγώνα θα έκλεινε με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Με το σφύριγμα της λήξης κάποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαν πάνω στον Αρετόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν παράπονα επειδή ο διεθνής ρέφερι δεν κράτησε επιπλέον χρόνο καθυστερήσεων, μέσα στις καθυστερήσεις. Πάντως, οι Θεσσαλονικείς το… τερμάτισαν μετά τη λήξη του αγώνα. Κάποια στιγμή στα αποδυτήρια των διαιτητών εμφανίστηκε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αθανασιάδης, και του έδωσε ένα απλό χαρτί σύμφωνα με το οποίο ενημέρωναν ότι θα έκαναν ένσταση, υποστηρίζοντας ότι ο Αρετόπουλος είπε στον Ιβιτς ότι θα διέκοπτε οριστικά τον αγώνα. Ομως, ο διαιτητής δεν είχε τέτοια πρόθεση, επειδή δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Ο οχετός του Ζουράρι και τα μέζεα του στεατοπυγικού υποσυστήματος

Ο οχετός του Ζουράρι και τα μέζεα του στεατοπυγικού υποσυστήματος

Ορίστε, λοιπόν. Αρχίζουν να εκτίθενται τα μέλη του κυκλώματος που έχει στηθεί για να διαβάλει τον Ολυμπιακό, ως σύλλογο, ως λαό. Ο πανικός των αλλαγών φταίει; Το χαρτζιλίκι; Τα συμφέροντα; Ο,τι και να ισχύει, από εδώ και πέρα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.