Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επαγγελματική νίκη με τα δεύτερα

Επαγγελματική νίκη με τα δεύτερα
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 - 21:10

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Με πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πλατανιά, αλλά μόλις στο 5’ το νερό μπήκε στο αυλάκι. Ο Πάρντο έκανε μια ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, έπιασε ένα δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία. Ενα γκολ που βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό να κάνει τον δικό του μονόλογο για όλο το πρώτο ημίχρονο απέναντι σε έναν καλά κλεισμένο αντίπαλο που προσπάθησε και πέτυχε, όχι για πολύ, όμως, είναι η αλήθεια, να χαλάσει τα επιθετικά σχέδια του Πάουλο Μπέντο.

Και λέω όχι για πολύ διότι όταν το πράγμα άρχισε να ζορίζει, με τους Κρητικούς να προσπαθούν να ξεψαρώσουν και να φανούν απειλητικοί, ήρθε ο Πάρντο πάλι να γράψει το 2-0 με πανέμορφη κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σιόβα και να εκθέσει ουσιαστικά τον προπονητή του που δεν του έχει δώσει λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής φέτος. Και τρία λεπτά αργότερα έκοψε με μια εξαιρετική κάθετη πάσα ο Μπουχαλάκης τον Πλατανιά στη μέση, όπως κόβει το μαχαίρι το βούτυρο, και κέρασε στον Ομάρ το 3-0! Η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος. Μετά το 3-0 ο Ολυμπιακός σταμάτησε να ζητά πολλά περισσότερα από το παιχνίδι, ενώ και οι προπονητές άρχισαν να κάνουν αλλαγές προκειμένου να ξεκουράσουν τους παίκτες που υπολογίζουν περισσότερο για τη βασική 11άδα. Μπήκαν μέσα πιτσιρίκια, έπεσε λίγο ο ρυθμός, αλλά… Σε αυτές τις περιπτώσεις το ιδανικό είναι αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός: καθαρίζεις το παιχνίδι, ξεκουράζεις παίκτες και τσεκάρεις ποιους μπορείς να υπολογίζεις για τα δύσκολα ματς που έρχονται. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια και είναι αδύνατο να παίζεις όλο το χρόνο μπαλάρα. Πρέπει σε κάποια ματς να παίρνεις και νίκες από αυτές που λέμε επαγγελματικές. Σαν κι αυτή κόντρα στον Πλατανιά.

ΥΓ.: Κάτι που ξεχώρισε είναι το γεγονός πως ο Καρντόσο γίνεται όσο περνά ο καιρός όλο και καλύτερος. Δεσπόζει μέσα στην περιοχή, έχει απλότητα στις κινήσεις του, αλλά δεν παίρνει τις πάσες που πρέπει για να κάνει γκολ.

Διαβάστε επίσης

Η καλύτερη είδηση για τον Μπέντο

Η καλύτερη είδηση για τον Μπέντο

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Ομάρ, που παίζει λες και δεν έχει περάσει ούτε μέρα μακριά από την 11άδα, αλλά και για τα κέρδη με Πάρντο, Ρομαό και Σιόβα.