Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πνιγμένος» 35 λεπτά και μετά... Θρύλος

«Πνιγμένος» 35 λεπτά και μετά... Θρύλος
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 - 15:25

Ενα ημίχρονο έχασε ο Ολυμπιακός. Μάλλον καλύτερα τρία δεκάλεπτα. Μπορεί και παραπάνω. Οποιος έφυγε νωρίτερα από το Φάληρο για να προλάβει την κίνηση (κλασικό άσχημο συμβάν όταν κερδίζει άνετα ή χάνει η ομάδα), δεν είδε την ανατροπή των «ερυθρόλευκων» και τις… θύμησες των Μοσχοβιτών του παρελθόντος. Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ίδιο του τον εαυτό. Κατέβασε την ΤΣΣΚΑ στους 81 πόντους, 13,5 κάτω από τον μέσο όρο της.

Θέλετε να κοιτάξουμε τα της αναμέτρησης; Η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά ήταν κακή. Δεν είναι οι 23 παθητικό σε οκτώ λεπτά, αλλά τα 6/8 τρίποντα των Ρώσων.
Ταυτόχρονα για πάνω από 13 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν σκορ από τρεις παίκτες και οι Μοσχοβίτες από εφτά! Ο Παπαπέτρου έσπασε το… ρόδι στην τριάδα των Σπανούλη, Πρίντεζη και Μπιρτς με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει άποντος για έξι λεπτά στο β’ δεκάλεπτο.

Απαράδεκτη εικόνα για ένα ημίχρονο από τους Πειραιώτες. Κολλημένοι στα σχοινιά από την αρχή μέχρι το τέλος, με τον Ιτούδη να «χτυπάει» τα αργά πόδια του Μιλουτίνοφ σε κάθε πικ εν ρολ και ο Θρύλος να είναι στους 16 πόντους πίσω, έχοντας την ΤΣΣΚΑ στους 44. Εάν έβλεπες το ματς διαφορετικά, σίγουρα θα θεωρούσες επιτυχία τους πόντους που δέχτηκες. Αλλά όταν έχεις πετύχει μόλις 28 (εφτά στο δεύτερο δεκάλεπτο);

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός έψαξε το πικ εν ρολ. Ο Σπανούλης λειτούργησε άψογα με τον Μπιρτς, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο έλειπε το καθαρό μυαλό. Δύο φάσεις θα σας θυμίσω.
Τρίποντο σε τρανζίσιον ο Πρίντεζης δίχως λόγο, καλή άμυνα, αιφνιδιασμός δύο-ένας και άλεϊ ουπ Πρίντεζη σε Μπιρτς και αυτός αστοχεί σε κάρφωμα.

Στο τέλος επικράτησε η ψυχή. Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε το μέταλλό του, προς χαρά όλων έβγαλε πείσμα, δεν λογάριασε τους εριστικούς διαιτητές και παραλίγο να το κάνει το θαύμα του.

ΥΓ.: Τι… τζιμάνι αυτός ο Μογκούλκοτς; Πραγματικά πού τον βρήκαν τον ρεφ; Εριστικός από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς, έβλεπε ό,τι ήθελε (ή ό,τι τον πρόσταξαν). Από την άλλη, να μας πουν τελικά ΠΟΤΕ θα σφυρίζουν τους φετινούς κανονισμούς και πότε τους περσινούς. Τον ορισμό του αντιαθλητικού φάουλ που ξέχασαν χτες οι γκρι. Και δεν μιλάω μόνο για τον Ολυμπιακό. Και ο Σπανούλης έκανε ξεκάθαρο αντιαθλητικό, όπως ορίζει πια η διοργάνωση.

ΥΓ.2: Το γήπεδο δεν είναι θέατρο. Δεν υπάρχει πιο άσχημη εικόνα για έναν αθλητή να βλέπει τον κόσμο να λείπει από την εξέδρα, όταν μπαίνει από το ημίχρονο όντας 16 πόντους πίσω. Σόρι, αλλά τρελαίνομαι και μόνο που τους βλέπω όλους να επιστρέφουν… κύριοι με τα ποπ κορν ανά χείρας! Ελεος… Σε θέμα εξέδρας; Μπράβο στον κόσμο. Ετσι πρέπει να είναι η έδρα του Θρύλου! Και στο τέλος έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ και γονάτισαν τους Ρώσους.

ΥΓ.3: Ο Λοτζέσκι έμεινε άποντος μετά από 2 χρόνια! Το γράφω για να το εμπεδώσω.

ΥΓ.4: Αγνοείται ο Χάκετ. Και πάλι κακός, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός τον είχε ανάγκη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/11/2016)

Διαβάστε επίσης

Κοίτα μη μου τους κουράσεις

Κοίτα μη μου τους κουράσεις

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι ο Πάουλο Μπέντο θα πρέπει στον αγώνα με την Αστάνα να δώσει ανάσες στους βασικούς ενόψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό.

Και με 11 αλλαγές μπορεί να πάρει τη νίκη

Και με 11 αλλαγές μπορεί να πάρει τη νίκη

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει ότι ο Πάουλο Μπέντο διαθέτει καλές εναλλακτικές επιλογές και αυτό του δίνει την ευκαιρία να κάνει εκτεταμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα στον αγώνα με την Αστάνα.