Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εβγαλαν γλωσσίτσα και τους την έκοψε από τη ρίζα

Εβγαλαν γλωσσίτσα και τους την έκοψε από τη ρίζα
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 - 21:41

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Και τι δεν ακούσαμε από την αρχή της σεζόν… Μας είχαν ζαλίσει για πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, οι αθεόφοβοι έδιναν λιγότερες πιθανότητες στον Ολυμπιακό να το κατακτήσει και πλέον στις αρχές Νοεμβρίου είναι 7 πόντους μπροστά από τον Παναθηναϊκό, 9 από την ΑΕΚ και 10 από τον ΠΑΟΚ.

Η προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού, ανελέητη και χυδαία, βρήκε τον μάστορά της μέσα στο γήπεδο. Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν την πλήρη ανωτερότητά τους και μέσα σε ένα ημίχρονο έκαναν το 3-0 και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ.

Διότι ήταν εμφανές ότι ο κύριος σκοπός των παικτών του ΠΑΟ ήταν να διακόπτουν συνέχεια το ματς, να κάνουν μανούρες με τον Λέτο, τον Ζέκα και να διαμαρτύρονται συνέχεια στον διαιτητή. Αυτά έχουν μάθει να κάνουν και για ένα διάστημα έπεσε στην παγίδα τους ο Ολυμπιακός.

ΑΤΣΑΛΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟ-ΠΟΥΛΟ

Ωστόσο, όταν έβαλαν κάτω την μπάλα οι «ερυθρόλευκοι», εκεί φάνηκε η τεράστια διαφορά ποιότητας. Ακόμα και με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να σιγοντάρει απροκάλυπτα τους «πράσινους», με αποκορύφωμα το αστείο πέναλτι που τους χάρισε, δεν μπόρεσαν να φοβίσουν τον Ολυμπιακό που έδειξε από ατσάλι. Ο Σιδηρόπουλος θύμισε την εποχή Ζλατάνου…

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι χθες χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για έναν ανεπανάληπτο διασυρμό του αιώνιου αντιπάλου και ας είχε την εύνοια του ρέφερι. Ποιος να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό; Πότε και πώς; Αντί να τον σέβονται, έχουν σηκώσει την παντιέρα της «εξυγίανσης» για να κρύβουν όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Για την ταμπακιέρα, όμως, δεν μιλάνε καθόλου, γιατί δεν τους συμφέρει. Οταν πέρυσι ο Τούντορ είχε ξεκαθαρίσει πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει Ιντέγε και Φορτούνη, τον απέλυσαν. Στην ΑΕΚ έχουν διώξει δύο προπονητές (Δέλλα και Κετσπάγια) για τους διασυρμούς στο Καραϊσκάκη. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε διώξει τον Αναστασίου πριν από το ντέρμπι γιατί φοβόταν τη συντριβή μέσα στη Λεωφόρο και τελικά έκαναν επεισόδια για να μη γίνει το ματς. Τώρα είναι η σειρά του Στραματσόνι, όλα σε αυτόν θα τα ρίξουν, μια και όλα τα υπόλοιπα τα έχουν… καλώς καμωμένα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/11/2016)

Διαβάστε επίσης

Πόνος διαχρονικός

Πόνος διαχρονικός

O Ακατονόμαστος γράφει για την τριάδα του Θρύλου στον Παναθηναϊκό και τον πόνο που προκάλεσε ο Θρύλος στους «πράσινους».

Μάγκας ο Μπέντο!

Μάγκας ο Μπέντο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος έχει την ομάδα μακράν πρώτη στο πρωτάθλημα και θέλει έναν πόντο για πρόκριση, ενώ μάλιστα παλεύει ακόμη και για την πρώτη θέση.