Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οσο ο Ζέκα φοράει το «10», καλύτερα να μη μιλάνε για μπάλα

Οσο ο Ζέκα φοράει το «10», καλύτερα να μη μιλάνε για μπάλα
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 16:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Οι πρωταθλητές του… Αυγούστου πέρασαν από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με συνολικό απολογισμό 8-1 και τρεις ήττες. Πρώτα ήρθε η μέχρι τότε αήττητη ΑΕΚ και έφυγε με την ουρά στα σκέλια (3-0). Μετά ήταν η σειρά του επίσης αήττητου (μέχρι τότε) ΠΑΟΚ, που του πήγαν όλα πρίμα, καθώς προηγήθηκε στο 5ο λεπτό, αλλά και οι δικοί του παίκτες έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια (2-1) από τον Πειραιά.

Το γλέντι συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε προλάβει να χάσει εντός έδρας από την Ξάνθη και κατέβηκε για «το ματς της χρονιάς», όπως είχε πει ο προπονητής του. Με τρία γκολ στην πλάτη (3-0) από το α’ ημίχρονο, οι «πράσινοι» χρειάστηκαν όλη την εύνοια του διαιτητή Σιδηρόπουλου για να γλιτώσουν έναν ιστορικό διασυρμό. Την ίδια… αγάπη είχε δείξει ο συγκεκριμένος ρέφερι και στο ματς με την ΑΕΚ.

Η συντριβή τους εντός αγωνιστικού χώρου ήταν συνολική και διασύρθηκαν μαζί τους και όσοι υποστήριζαν πως αυτές οι ομάδες είναι καλύτερες από τον Ολυμπιακό. Μετά από 8 αγωνιστικές, λοιπόν, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν μείνει πίσω από τον Θρύλο με 7, 9 και 10 πόντους, αντίστοιχα.

Γι’ αυτό και κάνουν τιτάνια προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα και να τη μεταφέρουν εκτός γηπέδου. Ο μόνος που αδικείται από την απόφαση της ΕΠΟ για τη διακοπή του πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός. Οι άλλοι τρεις τι είχαν και τι έχασαν… Παράλληλα, δεν μπορούν να συνεχίσουν τα παραμύθια για το ρόστερ του Θρύλου και τη δική τους, δήθεν, ανωτερότητα.

Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρήζουν σπουδαίας ανάλυσης. Ο αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού ήρθε να τον κοντράρει στο Καραϊσκάκη, και γενικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας για «10άρι» τον Ζέκα! Ποιον, τον Ζέκα! Εναν τρεχαλατζή χαφ ο οποίος αμυντικά έχει αρετές, αλλά στον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε ποτέ να φορέσει τη φανέλα με το «ιερό νούμερο».

Τι να συζητήσουμε για ποδόσφαιρο από εκεί και πέρα; Οταν ο Μπέντο έχει αφήσει εκτός αποστολής τον Τσόρι, τον Μάριν, τον Ρομαό, τον Σιόβα…

Οσο, λοιπόν, ο Ζέκα φοράει το «10», το καλύτερο που έχουν να κάνουν στον Παναθηναϊκό είναι… τουμπεκί. Να μη μιλάνε για μπάλα, γιατί οι ίδιοι δεν σέβονται ούτε την ιστορία τους. Αλλωστε, όπως θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι, ο Θρύλος ακόμα και στα πέτρινα χρόνια τούς γλεντούσε στα ντέρμπι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/11/2016)

Διαβάστε επίσης

Πόνος διαχρονικός

Πόνος διαχρονικός

O Ακατονόμαστος γράφει για την τριάδα του Θρύλου στον Παναθηναϊκό και τον πόνο που προκάλεσε ο Θρύλος στους «πράσινους».