Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πνίγηκε» μόνος του στον Βόσπορο

«Πνίγηκε» μόνος του στον Βόσπορο
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 16:29

Αρχικά κάνουμε κριτική (όλοι μας), αλλά δεν μηδενίζουμε. Ο Ολυμπιακός μόνος του έβγαλε τα μάτια του. Σε ένα παιχνίδι που ήθελε διακαώς. Δεν φταίει ποτέ ένας όμως. Ολοι φταίνε και όλοι έχουν ευθύνη. Από την άλλη, μην κάνουμε του πεταματού τη Γαλατά. Οι Τούρκοι έριξαν ένα κάρο λεφτά το καλοκαίρι και ήταν στο 0-5. Δεν την ανέστησε ο Ολυμπιακός, παρά την ιδανική του αρχή. Με παιχνίδι στο λόου ποστ, με τον Πρίντεζη να «χτυπάει» παντού τον Μίτσοφ (με σκορ, με ασίστ, με προσποιήσεις) και γενικότερα τον «Πριντ» να εκθέτει τον Αταμάν, που τόλμησε να του βάλει απέναντί του τον Σέρβο.

Κομβικός ο Μπιρτς σε αυτό το διάστημα. Οταν βγήκε όμως η πρώτη πεντάδα, τα πράγματα έγιναν απαράδεκτα. Για πάνω από πέντε λεπτά δεν σκόραρε, και δέχτηκε ένα 19-0! Η Γαλατά σκλήρυνε, ο Γιανγκ αλλού πατούσε, αλλού βρισκόταν (σηκώθηκε και χτύπησε στην κάτω πλευρά του ταμπλό), ο Χάκετ δεν πρόσφερε, ο Γκριν εγκλωβίστηκε στο μαρκάρισμα του Γκιουλέρ. Με άλλα λόγια, το ματς έφτασε στο 25-20 από 6-20. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 11 πόντους (33-22). Το μπλακ άουτ ήταν συνολικό. Πάγκος και παρκέ. Ο Ντέι διέλυσε τον Αγραβάνη όσο μπήκε στο παρκέ και το ένα σουτ έμπαινε μετά το άλλο.

Για ένα ακόμη ματς δεν καταλαβαίνω τι γίνεται με τους άσους και τους παίκτες… ρυθμού. Δεν γίνεται να έχεις δεχτεί 17 πόντους από τον Ντέντμον, χωρίς κιόλας να τον… δείρει (με μπασκετικό ξύλο).

Το γυρνάει το παιχνίδι λοιπόν ο Ολυμπιακός. Βγάζει και πάλι τον χαρακτήρα που μας έχει κάνει να τον λατρέψουμε. Και πάλι ήρθε η κατάρρευση. Ο «ερυθρόλευκος» πάγκος… πνίγηκε από τις εμμονές του. Χρησιμοποιείται αναγκαστικά ο Μιλουτίνοφ, είναι ο παίκτης που αλλάζει το μομέντουμ της αναμέτρησης. Γιατί… διάολε τον ανεβάζουμε σε όλες τις άμυνες; Γιατί αλλαγές; Απάντησε ο Αταμάν με τον Πλάις και το ματς έφτασε από το 70-68 στο 77-68. Ετσι απλά.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, αλλά τα καύσιμα ήταν ελάχιστα. Σε αυτούς τους ρυθμούς το μικρό ροτέισον τιμωρείται. Δυστυχώς. Ολοι έχουν δικαίωμα στην κακή μέρα. ΟΛΟΙ. Και οι παίκτες, και ο πάγκος, και εμείς, και εσύ που διαβάζεις.

ΥΓ.: Η υπομονή έχει γίνει τεράστια. Αλήθεια. Ομως αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με ένα πεντάρι. Ο Γιανγκ δεν μπορεί. Και ειλικρινά, με αυτή την εικόνα, σε ένα τόσο περίεργο ματς, ήρθε η ώρα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) να σκανάρει την αγορά η ομάδα του Πειραιά.

ΥΓ. 2: Και αφού δεν τσουλάει ο Γιανγκ, δεν γίνεται ο τρίτος των ψηλών, ο Μιλουτίνοφ, να μπαίνει στο παρκέ για πρώτη φορά στην τέταρτη περίοδο.

ΥΓ. 3: Οχτώ δευτερόλεπτα, ρε γαμώτο. Και κατεβάζεις με την άνεσή σου; Δεν το δέχομαι…

ΥΓ. 4: Συνεχίζω να επιμένω πως για ένα ακόμη ματς ο Χάκετ αγνοείται και έχασα το μέτρημα πια σε πόσα ματς συμβαίνει αυτό. Και είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του.

ΥΓ. 5: Παπαπέτρου 1 λεπτό και 34 δευτερόλεπτα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/11/2016)

Διαβάστε επίσης

Ο εφιάλτης συνεχίζεται…

Ο εφιάλτης συνεχίζεται…

ο Ακατονόμαστος γράφει για τις νίκες του Θρύλου επί του αιώνιου πελάτη του σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο και πόλο!