Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κόκκινη, το πέναλτι και οι καθυστερήσεις

Η κόκκινη, το πέναλτι και οι καθυστερήσεις
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 - 16:47

ΠΡΑΓΜΑΤΙ μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του Καρντόσο ο Μπλάνας προχθές στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου. Γιατί ο αμυντικός της Κέρκυρας τον κράτησε και τον έριξε κάτω την ώρα της εκτέλεσης του κόρνερ.

Ομως, τον Μπλάνα τον είχαμε δει από τα πρώτα λεπτά-δευτερόλεπτα! Οταν παίρνει την μπάλα με τη σέντρα ο Σεμπά, περνάει έναν αντίπαλο, τον ρίχνουν κάτω και ο διαιτητής δεν σφύριξε το εξόφθαλμο φάουλ. Σαν να ήθελε να πει «εγώ μπορεί τώρα να ανέβηκα στους πίνακες, αλλά δεν κωλώνω, ήρθα εδώ μέσα και θα σας παίξω όπως θέλω εγώ».

Το έδειξε πανηγυρικά μόλις στο 4’, με το τρομακτικό φάουλ του Ζαραδούκα (ντροπή του που πέρασε από τον Ολυμπιακό, αλλά φυσικά δεν στέριωσε) πάνω στον Ομάρ, παίκτη που προερχόταν από σπάσιμο του ποδιού του… Μέχρι κι ο Βαρούχας είπε κατηγορηματικά στον Σκάι ότι ήταν κατευθείαν αποβολή.

Και ένα λεπτό αργότερα ο επόπτης υπέδειξε ανύπαρκτο οφσάιντ εις βάρος του Ρέτσου. Προσέξτε, όλα αυτά στο πρώτο πεντάλεπτο. Εγώ δεν αρνούμαι ότι στο 80’ ήταν ανύπαρκτο και το οφσάιντ εις βάρος του Τουράμ, όμως ο ίδιος επόπτης (και με την περίπτωση Ρέτσου) δεν υπέδειξε οφσάιντ του Γκόμες σε φάση επικίνδυνη για γκολ. Αρα μιλάμε για λάθη δύο έναντι ενός.

Βέβαια, ήταν κωμικό από πλευράς Μπλάνα ότι σφύριξε 13 φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού και μόλις 8 εις βάρος της Κέρκυρας! Σε ματς με κατοχή 70-30 και τελικές 19-4 και κόρνερ 13-1!

Το χειρότερο, όμως, από τη διαιτησία ήταν οι καθυστερήσεις. Πέντε φορές έπεσαν χάμω στο β’ παίκτες της Κέρκυρας. Μία φορά, δύο μαζί, με διακοπή του ματς για 2’. Και υπέδειξε συνολικά μόλις 5’, δηλαδή τα τρία των αλλαγών και τα δύο της συγκεκριμένης φάσης. Αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα! Τη στιγμή που ο Κομίνης στη Ν. Σμύρνη υπέδειξε 6’ στο Πανιώνιος-Παναθηναϊκός!

Κάποια στιγμή, στο 40’, η Nova μάς έδειξε τον καθαρό χρόνο του παιχνιδιού. Ηταν στο α’ ημίχρονο, χωρίς τις πολλές καθυστερήσεις, 20’…

Γιατί δεν τα φωνάζουμε αυτά κι απλώς τα καταγράφουμε; Γιατί είμαστε Ολυμπιακός και με τέτοια τραγική εικόνα της ομάδας πρέπει το βάρος να πέσει στη δική της απόδοση.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/11/2016)

Διαβάστε επίσης

FIFA... εξωτερικού και FIFA εσωτερικού

FIFA... εξωτερικού και FIFA εσωτερικού

Για να μπουν στην ΚΕΔ ο Σταύρος Τριτσώνης ως πρόεδρος και ο Μιχάλης Κουκουλάκης ως μέλος, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ (ΠΔΕ/ΕΠΟ) χρειάστηκε να αλλάξει τον κανονισμό, διότι κανείς από τους δύο δεν είχε έναν χρόνο προϋπηρεσία ως παρατηρητής της Superleague.

Τους έκανε χάρη και έβαλε μόνο τρία!

Τους έκανε χάρη και έβαλε μόνο τρία!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι ο Ολυμπιακός λυπήθηκε τον... αιώνιο πελάτη του, Παναθηναϊκό, και δεν του έβαλε κι άλλα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.