Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ πάει κόντρα στη FIFA!

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ πάει κόντρα στη FIFA!
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016 - 20:34

Πώς γίνεται μια διοίκηση, όπως η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, που υποτίθεται ότι επιβλήθηκε από τη FIFA, να αποφασίζει… κόντρα στο καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας; Είναι ένα από τα… μυστήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Για να μη θεωρήσετε ότι γράφουμε στον… βρόντο, διαβάστε και την απόδειξη: Καταστατικό FIFA, έκδοση Ιουλίου 2015 (η τελευταία επίσημη), άρθρο 7 «Συμπεριφορά οργάνων και Αξιωματούχων», παράγραφος 2: «Τα εκτελεστικά όργανα των Ομοσπονδιών - μελών μπορεί, σε έκτακτες περιπτώσεις, να εκπέσουν του αξιώματός τους με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, κατόπιν διαβούλευσης με την οικεία Συνομοσπονδία και να αντικατασταθούν από μια μεταβατική επιτροπή για ένα συγκεκριμένο (ορισμένο) χρονικό διάστημα».

Από όλα τα παραπάνω κρατήστε το «μεταβατική επιτροπή» που είναι η ΠΔΕ/ΕΠΟ η οποία μπήκε στη θέση της απερχόμενης διοίκησής της. Αυτό έγινε με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ινφαντίνο), κατόπιν διαβούλευσης με την οικεία Συνομοσπονδία (Θεοδωρίδης) και μια μεταβατική επιτροπή (Κουτσοκούμνης) ανέλαβε να διαχειριστεί την ΕΠΟ.

Ομως, οι αρμοδιότητες είναι συγκεκριμένες και σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με αλλαγές κανονισμών μεσούσης της περιόδου, ώστε να μπουν παράνομα στην ΚΕΔ οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και ταυτόχρονα παράνομα να αλλάξουν διατάξεις που έχουν να κάνουν με τη στελέχωση των πινάκων διαιτητών.

Αν δεν πειστήκατε από όλα αυτά, προσθέστε ότι στις 14 Οκτωβρίου η FIFA ενημέρωσε ότι η μεταβατική επιτροπή έχει ως έργο «τη διαχείριση των καθημερινών υποθέσεων της Ε.Π.Ο., την εναρμόνιση (εάν είναι απαραίτητο) των κανονισμών της Ε.Π.Ο. με αυτούς της FIFA και την τροποποίηση των εθνικών αθλητικών νόμων ώστε αυτοί να εναρμονιστούν με τα ισχύοντα σε FIFA/UEFA».
Αλλο «διαχείριση καθημερινών υποθέσεων» που θέλει η FIFA, άλλο επιλεκτική τροποποίηση κανονισμών. Υπάρχει ή όχι διαφορά;
Κάθε απάντηση δεκτή…

Ελέγχεται κάθε χρόνο

Referee Convention είναι το επιδοτούμενο πρόγραμμα της UEFA στο οποίο υπάγεται η διαιτησία όχι μόνο της ΕΠΟ, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, δεν είναι κρυφό ότι όλο το σύστημα διαιτησίας ελέγχονται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο από την UEFA. Υπεύθυνος για την Ελλάδα είναι ο Βορειοϊρλανδός Τζον Γουόρντ.
Επίσης, ο κανονισμός διαιτησίας της ΕΠΟ είναι, όπως η ίδια η αντιπροσωπεία της FIFA έχει ομολογήσει, σε ευρεία ολομέλεια εντός της Ε.Π.Ο. πριν από την τοποθέτηση της μεταβατικής επιτροπής, πλήρως εναρμονισμένος με τον αντίστοιχο της FIFA, αλλά και το Referee Convention της UEFA.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» την 01/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Έχει πολλά «διαμάντια» αυτό το ρόστερ!

Έχει πολλά «διαμάντια» αυτό το ρόστερ!

Σε κάποιους μπορεί να μοιάζουν εύκολα παιχνίδια όπως το χθεσινό, όμως αποδείχτηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι το Κύπελλο κρύβει πολλές εκπλήξεις και χρειάζεται σοβαρότητα και βάθος στο ρόστερ για να πάρεις τα αποτελέσματα.

Στη σαπίλα απαντάει στο παρκέ

Στη σαπίλα απαντάει στο παρκέ

Στον κόσμο αρέσει το κουτσομπολιό. Να ’χαμε να λέγαμε. Να διαβάζουμε τι κάνει και με ποιον-ποιαν ο καθένας-καθεμία στο κρεβάτι του.

FIFA... εξωτερικού και FIFA εσωτερικού

FIFA... εξωτερικού και FIFA εσωτερικού

Για να μπουν στην ΚΕΔ ο Σταύρος Τριτσώνης ως πρόεδρος και ο Μιχάλης Κουκουλάκης ως μέλος, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ (ΠΔΕ/ΕΠΟ) χρειάστηκε να αλλάξει τον κανονισμό, διότι κανείς από τους δύο δεν είχε έναν χρόνο προϋπηρεσία ως παρατηρητής της Superleague.