Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τριπλή πρόκληση στους ορισμούς...

Τριπλή πρόκληση στους ορισμούς...
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016 - 18:34

Βγάζουν μάτια οι επιλογές της ΚΕΔ και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη αγωνιστική, συν αυτή του Κυπέλλου, από τότε που ανέλαβαν. Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης, με αφορμή τις επιλογές τους για τους ρέφερι των αγώνων, άρχισαν τα… φάλτσα με το καλημέρα. Στους ορισμούς της 13ης αγωνιστικής υπάρχει τριπλή (και παραπάνω) πρόκληση, με αφορμή ότι ορίστηκαν ξανά οι Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) και Χάρης Καλογερόπουλος (Αθηνών). Τρεις διαιτητές που δεν δείχνουν να βρίσκονται σε περίοδο φόρμας, δεν μπαίνουν σε ντέρμπι, όμως παίρνουν τον έναν ορισμό μετά τον άλλον.
Τα… κοντέρ σπάει ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Στις 23/11 διαιτήτευσε το εξ αναβολής παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 0-0, την Τετάρτη το ματς Κυπέλλου ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1 και την Κυριακή θα διαιτητεύσει το παιχνίδι Ξάνθη-Αστέρας.

Σερί ορισμό μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 πήρε και ο διεθνής Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), ο οποίος σε τρεις μέρες θα διαιτητεύσει το ματς της 13ης αγωνιστικής ΑΕΛ-Ατρόμητος. Πάντως, δεν είναι είδηση ότι ο Κομίνης ορίζεται στην ομάδα του Περιστερίου. Μπορεί φέτος να επιλέγεται για πρώτη φορά, όμως πέρσι σφύριξε πέντε παιχνίδια του Ατρομήτου σε σύνολο δέκα ορισμών του!

Και πάμε στον Καλογερόπουλο που επίσης είναι διεθνής. Παρότι έπρεπε να είναι ακόμη τιμωρημένος για τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ των «πρασίνων» και την ανύπαρκτη υπέρ του αποβολή στο ΠΑΟ-Αστέρας 3-1 (9η αγωνιστική), την περασμένη Κυριακή διαιτήτευσε ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-4 και την Κυριακή τον έβαλαν ξανά, συγκεκριμένα στο Κέρκυρα-ΑΕΚ. Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε ότι μετά το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, πλέον η ΑΕΚ δεν φωνάζει για τον Καλογερόπουλο. Αλλωστε την 4η αγωνιστική διαιτήτευσε και Βέροια-ΑΕΚ 0-2.
Τόσο ο τελευταίος όσο και οι Κομίνης, Παπαδόπουλος πλέον είναι πρώτοι στους ορισμούς, καθώς διαιτήτευσαν από πέντε ματς.

Κι άλλοι

Κομίνης, Παπαδόπουλος, Καλογερόπουλος είναι τα… κορυφαία παραδείγματα. Ομως, υπάρχουν κι άλλα. Την 8η αγωνιστική ο Βάτσιος στο Βέροια-ΠΑΟ 0-0 δεν καταλόγισε πέναλτι και αποβολή σε χέρι του Κουτρουμπή, επέστρεψε στο Κύπελλο (Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΚ 2-2 την Τρίτη) και… τσουπ, ορισμός στο αυριανό ματς Πλατανιάς-Πανιώνιος! Μετά από ματς Κυπέλλου ορίστηκαν και οι Κιοτζένης, Καραντώνης. Να μην παραβλέψουμε ότι τα ίδια κάνουν και στη Football League (Τζήλος, Κουτσιαύτης κτλ.).

Σκάνδαλα

Καλογερόπουλος και Βάτσιος στους αγώνες Παναθηναϊκός-Αστέρας 3-1 και Βέροια-Παναθηναϊκός 0-0 είχαν τις χειρότερες διαιτησίες μέχρι τώρα. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν βγει από τους πίνακες, με βάση τη λογική της συμμορίας της προπαγάνδας που ξεκάθαρα πλέον εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ. Ομως, κοινός παρονομαστής και των δύο είναι ότι επέστρεψαν δριμύτεροι.

Κατάψυξη

Κάποιοι διαιτητές μπαίνουν… αέρα, όποια λάθη και αν κάνουν, κάποιοι άλλοι βρίσκονται στην… κατάψυξη. Ο μοναδικός λόγος είναι ότι δεν τους θέλουν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Η παράνομη ΚΕΔ, δηλαδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, παρότι γνωρίζουν προσωπικά όλους αυτούς τους ρέφερι, αφού πέρσι ήταν όλοι μαζί στον πίνακα της Λίγκας, φοβούνται να τους δώσουν ευκαιρίες, όπως έκαναν με τους Καλογερόπουλο και Βάτσιο. Δεν κρίνουν με αγωνιστικά κριτήρια.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Έχει πολλά «διαμάντια» αυτό το ρόστερ!

Έχει πολλά «διαμάντια» αυτό το ρόστερ!

Σε κάποιους μπορεί να μοιάζουν εύκολα παιχνίδια όπως το χθεσινό, όμως αποδείχτηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι το Κύπελλο κρύβει πολλές εκπλήξεις και χρειάζεται σοβαρότητα και βάθος στο ρόστερ για να πάρεις τα αποτελέσματα.