Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το δίδυμο που αλλάζει τον Ολυμπιακό

Το δίδυμο που αλλάζει τον Ολυμπιακό
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016 - 18:07

Ο Σεμπά ήταν πράγματι πολύ καλός στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ενας ποδοσφαιριστής που έδωσε πολλές μάχες, μοίρασε δύο ασίστ και θα μπορούσε και ο ίδιος να έχει σκοράρει. Δεν σταμάτησε να τρέχει και να κυνηγάει μπάλες. Θέλω, όμως, να σταθώ σε δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απέδειξαν και στο χθεσινό ματς ότι είναι το «Α» και το «Ω» για τον Ολυμπιακό. Ο ένας βοηθάει τον άλλον και οι δύο μαζί την ίδια την ομάδα. Αντρέ Μαρτίνς και Κώστας Φορτούνης είναι δύο πολύ σημαντικοί παίκτες για τον Ολυμπιακό. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι με τον Πορτογάλο στην ενδεκάδα ευνοείται και ο Κώστας. Δεν αναγκάζεται να γυρίζει πίσω για να πάρει μπάλες.

Ξέρει ότι ο Μαρτίνς θα παίξει κάθετα και πολύ περισσότερο ξέρει καλά ότι θα του ανοίξει χώρους. Το πρώτο μέρος έμεινε στο 0-0, αλλά δεν είχε καμία σχέση με το ματς κόντρα στην Κέρκυρα. Οταν έρχεται έτσι ένα 0-0, τότε κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Χάθηκαν ευκαιρίες και υπήρχαν πολλοί τρόποι να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα. Εβλεπες μία ομάδα που είχε κίνηση και πολλές επιλογές προκειμένου να φτιάξει καταστάσεις. Ο Φορτούνης είχε μπει ορεξάτος στο παιχνίδι, έχασε μία ευκαιρία και από τα πόδια του περνούσαν όλες οι καλές στιγμές του Ολυμπιακού.

Ηταν πάρα πολύ κινητικός και είχε βρει χώρους για να δημιουργεί καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Ο Μαρτίνς, από την άλλη, αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο με τον «Φόρτου». Εδωσε πάρα πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, πήρε μπάλες, έπαιξε γρήγορα, έκανε την κίνηση στον χώρο και βρήκε διαδρόμους ο Φορτούνης. Η μπάλα πήγε στα άκρα, γρήγορα, με συνεχή κίνηση και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να αποφύγουν τις σέντρες. Ηθελαν να τη βάλουν κάτω, να παίξουν γρήγορα για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Φάνηκε, λοιπόν, από το πρώτο ημίχρονο ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία σχέση με την Κέρκυρα. Ολη η ομάδα ήταν πιο σοβαρή, όλη η ομάδα δούλευε πιο σωστά, αλλά αυτό που αποδείχτηκε ξανά είναι πως όταν το δίδυμο Μαρτίνς-Φορτούνης είναι στα καλά του ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα πρόβλημα.

ΥΓ.: Ο Καρντόσο θέλει σαν τρελός να βάλει ένα γκολ, αλλά και από την άλλη αποδεικνύει και πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι. Προς το τέλος του ματς η ομάδα κερδίζει ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού. Ο Οσκαρ πήρε την μπάλα και αμέσως πήγε και την έδωσε στον Φορτούνη, ο οποίος έχει την εντολή να εκτελεί τα στημένα. Ούτε ζήτησε ούτε επιδίωξε να εκτελέσει το φάουλ. Μαγκιά του…

ΥΓ.2: Αν πραγματικά ο Ουζουνίδης πιστεύει ότι ο ΠΑΟ μπορεί να γυρίσει από το -7, τότε είναι τουλάχιστον αφελής.

ΥΓ.3: Ναι, ο Πάρντο θα μπορούσε να δώσει την μπάλα στον Ανδρούτσο, αλλά ελάτε και στη θέση ενός παίκτη που έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και βρίσκεται… φάτσα με το γκολ, που λίγα λεπτά πριν είχε δοκάρι και το σκορ είναι στο 4-0. Νομίζω ότι κανένας μας δεν θα την έδινε ακόμα και αν είναι λάθος αυτό!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Ζήτημα ανεξαρτησίας για το δίδυμο της ΚΕΔ

Ζήτημα ανεξαρτησίας για το δίδυμο της ΚΕΔ

Οσο το παράνομο, σύμφωνα με τον κανονισμό, δίδυμο της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης, δείχνει να επηρεάζεται από τέτοιου είδους πρακτικές, όπως φυσικά και οι προκάτοχοί τους, τόσο θα συνεχίσουν τα… σχετικά μηνύματα της προπαγάνδας.

Κάν’ το όπως ο Αθηναίου...

Κάν’ το όπως ο Αθηναίου...

Από την Νταρουσάφακα, στα Τρίκαλα. Οσο δύσκολο είναι για μας που ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ της ομάδας του Ολυμπιακού, τόσο είναι για τους παίκτες να μπουν στην ψυχολογία αυτών των παιχνιδιών.

Η μεγαλύτερη κωμωδία

Η μεγαλύτερη κωμωδία

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν τελευταία στον Παναθηναϊκό!