Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύο «διπλά» με την ίδια κίνηση!

Δύο «διπλά» με την ίδια κίνηση!
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 - 18:29

Μία κίνηση του Μπέντο που είχε στόχο να μπερδέψει έστω για λίγα λεπτά την αντίπαλη καλά οργανωμένη άμυνα έφερε το «διπλό»-χρυσάφι μέσα στα Γιάννενα! Μία ίδια κίνηση που είχε κάνει και με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και είχε φέρει και τότε αποτέλεσμα!

• Σε εκείνο το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και με το σκορ πάλι ισόπαλο, αλλά 1-1, ο Μπέντο έβγαλε τον Τσόρι στο 72’ και πέρασε αλλαγή τον Ιντέγε δίπλα στον Καρντόσο, τον οποίο και τότε είχε ξεκινήσει. Το 4-3-3 το είχε κάνει 4-4-2, με τον Μαρτίνς πιο προωθημένο και τον Μιλιβόγεβιτς μόνο του πιο πίσω. Ηταν μία αλλαγή επειδή έβλεπε τους παίκτες του Ηρακλή να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις. Στο 72’ μπήκε μέσα ο Ιντέγε, στο 75’ έδωσε τη νίκη από πάσα του Μαρτίνς! Οι αμυντικοί του Ηρακλή είχαν χάσει τα μαρκαρίσματά τους, με την είσοδο του Ιντέγε και πάνω στο σάστισμά τους, γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν και τον Καρντόσο, την πάτησαν.

• Χθες στα Γιάννενα, πάλι με το αποτέλεσμα ισόπαλο, αυτήν τη φορά με 0-0, ο Μπέντο έβγαλε τον Φορτούνη λίγο νωρίτερα, στο 65’ και πέρασε ξανά αλλαγή τον Ιντέγε δίπλα στον Καρντόσο, τον οποίο είχε ξεκινήσει. Το 4-3-3 το έκανε 4-4-2, με τον Μαρτίνς πλέον πιο προωθημένο και τον Μιλιβόγεβιτς μόνο του πιο πίσω. Ηταν μία αλλαγή, προκειμένου να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 65’ μπήκε μέσα ο Ιντέγε, στο 68’ έδωσε τη νίκη ο Καρντόσο από τη σέντρα του Σεμπά! Οι αμυντικοί του ΠΑΣ έχασαν τα μαρκαρίσματά τους, με την είσοδο του Ιντέγε και πάνω στο ξάφνιασμά τους, γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν και τον Καρντόσο, την πάτησαν.

Δύο υπερπολύτιμα τρίποντα με δύο ίδιες κινήσεις από πλευράς προπονητή, με στόχευση στο να δημιουργηθεί ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα. Ο Μπέντο στη συνέχεια φοβούμενος το ρευστό 1-0 και τον κακό αγωνιστικό χώρο επιδίωξε περισσότερο να προστατεύσει το 1-0 και να κυνηγήσει με αντεπιθέσεις το 2-0, αφού οι γηπεδούχοι δεν ήταν δυνατόν να παίξουν άμυνα και στο τελευταίο τέταρτο. Ετσι, έβγαλε τον Καρντόσο και πέρασε τον Καμπιάσο, γυρίζοντάς το πάλι σε 4-3-3. Και κάπως έτσι έγινε το 2-0 με μία καλή πάσα σε μία άμυνα που πλέον είχε ανοίξει.

Η ουσία είναι ότι μιλάμε για μία καθοριστική νίκη του Ολυμπιακού, που πόνεσε πολύ και πολλούς. Βλέπετε, είχαν επενδύσει σε στραβοπάτημα των πρωταθλητών στα Γιάννενα, αλλά δεν τους βγήκε. Δεν τους βγήκε πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός! Εχει τη δυναμική, έχει την ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες να παίρνει αυτό που θέλει…

• Ακόμη και σε έναν αγωνιστικό χώρο-βούρκο, που ειδικά στο β’ ημίχρονο, κι αφού το είχαν πατήσει οι 22 παίκτες επί 45 λεπτά, ήταν ακατάλληλο. Ενα πραγματικό χωράφι, στο οποίο είναι κρίμα να παίζει κι ο ίδιος ο ΠΑΣ, μία σίγουρα καλή ομάδα.

• Ακόμη και με έναν αντίπαλο που τα έδωσε όλα για να σταματήσει τον Ολυμπιακό, που έκανε ταμπούρι 80 λεπτά, που έκανε πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι υπέρβαση αγωνιζόμενος και με παίκτη λιγότερο από το 40’ και που έπαιξε πολύ πονηρά, κλειστά πίσω και με αντεπιθέσεις.

• Ακόμη και κόντρα στην κόπωση. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός προερχόταν από ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό, την Πέμπτη, και έκανε δύο ταξίδια, σε Κύπρο και Γιάννενα μέσα σε λίγες ημέρες. Μπορεί, λοιπόν, ο ΠΑΣ να έπαιξε πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, αλλά κι ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο έβγαλε κούραση σε αυτό το άθλιο τερέν κι ενώ αυτός χρειάζονταν να επιτεθεί, ενώ οι γηπεδούχοι απλά να αμυνθούν.

• Ακόμη και κόντρα στη διαιτησία. Ο Παπαπέτρου δικαίωσε τον «ΓΑΥΡΟ» για το χτύπημά του στο χθεσινό πρωτοσέλιδο. Δεν είμαστε κορόιδα εμείς. Τον ξέρουμε τον Παπαπέτρου από τις διαιτησίες του και σε άλλα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο παρελθόν. Αλλά χθες ξεπέρασε τον εαυτό του. Μόλις μία εβδομάδα μετά τη διαιτησία έδρας που έκανε στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ήρθε να κλείσει τα μάτια σε ένα καραμπινάτο πέναλτι, με ανατροπή που έγινε πεντακάθαρα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και μέσα. Δύο λεπτά νωρίτερα είχε γίνει κι άλλο πέναλτι στον Φορτούνη, αλλά εδώ δεν έδωσε το καραμπινάτο, θα έδινε το άλλο, που ήταν σε γκρέμισμα στον αέρα; Πάλι καλά που έβγαλε τη δεύτερη κάρτα να λέμε!

Ηταν μία παλικαρίσια, μαγκιόρικη νίκη, απολύτως δίκαιη από έναν Ολυμπιακό που έδειξε ότι το ήθελε το «διπλό» και ήταν αποφασισμένος να το πάρει. Κι έχει σημασία ότι εκεί που η ομάδα είχε πραγματικά μπλοκάρει, στο β’ ημίχρονο, ο προπονητής τη βοήθησε να ξεμπλοκάρει με την αλλαγή που έκανε. Ο Φορτούνης είχε κολλήσει στη λάσπη στο β’ ημίχρονο και ο Μπέντο έκανε διάνα…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Προκλητική ατιμωρησία

Προκλητική ατιμωρησία

Σιγά μην ξεσηκώνονταν και οι πέτρες, μετά την προκλητική εύνοια της διαιτησίας υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε 3-0 τον Πλατανιά, όμως τα δύο πρώτα γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν.

Για 2 ώρες, τη νύχτα, στο Κάουνας

Για 2 ώρες, τη νύχτα, στο Κάουνας

Ο Τόλης Λεούσης από την παγωμένη Λιθουανία, αφηγείται αληθινές στιγμές και ταυτόχρονα στέκεται στο παιχνίδι του Θρύλου με την Ζαλγκίρις.

Ματσάρα στους «Ζωσιμάδες»

Ματσάρα στους «Ζωσιμάδες»

Ο Ακατονόματος γράφει για το παιχνίδι του Θρύλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ηπειρο, στο οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ και να δείξει πείσμα για να πάρει τη νίκη.

Διακοπές τέλος

Διακοπές τέλος

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τις παγίδες που κρύβει για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.