Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπορεί να κερδίζει και τον διαιτητή

Μπορεί να κερδίζει και τον διαιτητή
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017 - 20:14

Τελικά κάποιοι έχουν μάθει να κρίνουν μόνο από το αποτέλεσμα, όμως προσωπικά θα διαφωνήσω με όλους, ή για την ακρίβεια με τους περισσότερους. Τουλάχιστον αναφέρομαι σε αυτούς που θεώρησαν ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε άσχημα, επειδή έμεινε πίσω στο σκορ από ένα πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητή Βάτσιου. Παρ’ όλα αυτά και παρά την ατυχία που είχαν, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν και πάλι χαρακτήρα και με τις προσπάθειές τους μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Διότι η ομάδα του Πάουλο Μπέντο χθες, εν αντιθέσει με την Κέρκυρα, για παράδειγμα, δεν έκανε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης «γιόμες», αλλά επιτέθηκε ορθολογικά με επιθέσεις από τα πλάγια και από τον άξονα. Το να μηδενίζουμε τους πάντες και τα πάντα είναι εύκολο. Αφενός παίζει και ο αντίπαλος, που είχε στηθεί αμυντικά για να αποκόψει τον ρυθμό του Θρύλου, και αφετέρου οι αποφάσεις του ρέφερι φανέρωσαν προκατάληψη κατά των γηπεδούχων.

Το γεγονός είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει το μέταλλο του νικητή και μπορεί να κερδίζει ακόμα και συνεχόμενα φαλτσοσφυρίγματα του διαιτητή. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα διατηρεί το πνεύμα της ανεξάρτητα του ποιοι αγωνίζονται και ακόμα πιο μεγάλο κέρδος ότι είναι μπολιασμένα με αυτό και τα νέα παιδιά. Είναι εξαιρετικό να βλέπεις τον Μανθάτη και τον Ανδρούτσο να μη φοβούνται να παίρνουν προσπάθειες, ή ακόμα-ακόμα και τον 21χρονο Βιάνα να ενεργεί με ψυχραιμία στο τέλος που… καίει η μπάλα.

Ο Ολυμπιακός χθες κέρδισε επιπλέον και τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος στα λεπτά του αγώνα που μπήκε έδειξε με μερικές ενέργειές του ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, ο Γερμανός θα πρέπει να συνεχίσει έτσι και μαζί με την ποιότητα που διαθέτει, να βγάζει και τσαμπουκά. Χρειάζεται ο Θρύλος βοήθεια από όλες τις προσωπικότητες που έχει στο ρόστερ του και είναι πολλές, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους του που μόλις βρίσκονται πίσω στο σκορ ετοιμάζονται για… κηδεία.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Η διαχείριση και το «στρατιωτάκι»

Η διαχείριση και το «στρατιωτάκι»

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Πάουλο Μπέντο, που τα έχει λίγο μπερδεμένα στο μυαλό του και τον καθόλου… τυχαίο Βάτσιο, που έχει πάρει τον δικό του «δρόμο».

Έτσι θα πονέσει περισσότερο!

Έτσι θα πονέσει περισσότερο!

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να… γκρεμιστεί ο Ολυμπιακός από την κορυφή της βαθμολογίας.