Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «μαύρη λίστα» και ο Ασκός του Αιόλου

Η «μαύρη λίστα» και ο Ασκός του Αιόλου
Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017 - 20:26

Οι υπόλοιποι δεν είναι κορόιδα. Ο λόγος για την ανακοίνωση του Ηρακλή, ο οποίος είναι γνωστό πως έχει σωρεία εσωτερικών προβλημάτων, η κατάσταση στους οπαδούς του είναι ανεξέλεγκτη και με ανακοίνωσή του έριξε στον διεθνή διαιτητή Γιώργο Κύζα (Δράμας) όλα τα βάρη για την ήττα του από την Ξάνθη. Η ουσία δεν είναι αν ο 36χρονος ρέφερι έκανε λάθη ή όχι. Η τακτική μετράει… Δεν είναι κορόιδο ο Ηρακλής. Ακολουθεί τον δρόμο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, είναι οι ΠΑΕ που… έβγαλαν «μαύρες λίστες» διαιτητών, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα μέσω της δουλικής σε αυτούς προπαγάνδας. Αμέσως και… όλως τυχαίως, όπως φαίνεται και στους ορισμούς, τους ανεπιθύμητους σε αυτούς διαιτητές… ασπάστηκε τόσο το ισπανικό μοντέλο όσο και το τωρινό ντουέτο, πάντα με τη στήριξη της εξομάλυνσης.

Δεν θέλει ο Κύζας να ορίζεται στα παιχνίδια του, προτρέπει να βγει από τους πίνακες. Ο Ηρακλής είναι η πρώτη ομάδα που αντιδρά για το 2017, ενώ προηγήθηκαν κι άλλες. Και θα γίνονται περισσότερες.

Αν, λοιπόν, αρχίσουν όλοι να διατυμπανίζουν «δεν θέλω τον έναν», «δεν θέλω τον άλλον», να δούμε ποιος θα μείνει για να τον ορίζουν. Α, ξεχάσαμε! Οι πίνακες είναι ανοιχτοί, οπότε θα βάζουν από τη Football League!
Η ανακοίνωση του Ηρακλή (προβλέπουμε ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και θα ακολουθήσουν παρόμοιες και από άλλες ομάδες όσο το πρωτάθλημα θα προχωρά) είναι η απόδειξη πως τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ολες οι ομάδες τα συμφέροντά τους κοιτάνε, σκεπτόμενες «γιατί οι άλλοι και όχι εμείς». Αλλωστε η ίδια η ΚΕΔ είναι αυτή που τους δίνει την αφορμή, υλοποιώντας τα… αιτήματα των άλλων. Ο Μελισσανίδης δεν ζήτησε κάποιοι διαιτητές να μην παίζουν ούτε στη Β’ Εθνική; Εγινε ή όχι;

Ρώτησαν τη FIFA;

Οπως φαίνεται από τους ορισμούς από την ΚΕΔ τιμωρούν τους διαιτητές με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλαδή εξαρτάται ποιος διαιτητής θα κάνει λάθος και σε ποια ομάδα. Ομως, ξεχνούν πως οι ορισμοί είναι και πολιτική. Δείχνουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, γίνονται αντικείμενο σχολίων.

Η ΚΕΔ θέλει να δίνει αφορμές, μέσω των ορισμών; Δεν φοβούνται μην κατηγορηθούν ότι είναι υπάλληλοι συγκεκριμένων ΠΑΕ και δεν κοιτάνε το γενικό καλό της διαιτησίας; Ρώτησαν τη FIFA, την UEFA, τον Τραμπ, τον Πούτιν αν έχουν δικαίωμα να αποκλείουν διαιτητές; Και μάλιστα διαιτητές που δεν θέλουν οι ΠΑΕ; Κάθε απάντηση δεκτή…

Μόνοι τους

Αν κάποιοι διερωτώνται για τις σχέσεις ενώσεων με συγκεκριμένες ΠΑΕ, απόδειξη αποτελεί η είδηση ότι στο χθεσινό παιχνίδι ΑΕΚ-Παναιτωλικός 0-0 η μαθητική κερκίδα φιλοξένησε και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των Μικτών Ενώσεων Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Σάμου που βρέθηκαν στην Αθήνα λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Είναι τυχαίο; Βέβαια, αν πήγαιναν σε άλλο γήπεδο η προπαγάνδα θα τους είχε ρίξει στην… αρένα! Γνωστά πράγματα αυτά, να μην επαναλαμβανόμαστε.

Σχέσεις

Υπάρχει αρχιδιαιτητής νησιώτικης ένωσης, όχι των προαναφερομένων, ο οποίος διατυμπανίζει τις σχέσεις του με συγκεκριμένη ομάδα, ενώ χθες είχε πάει και στο γήπεδο, κάνοντας και σχετική ανάρτηση στο Facebook; Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα συνεχίσουν να τον ορίζουν ή θα τον… κόψουν εντελώς από τους ορισμούς; Πρέπει ή όχι να διαγραφεί;

Διαφάνεια

Επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης κάνουν εξομάλυνση στη διαιτησία, δεν είναι καλή ιδέα να ενημερώσουν τους φιλάθλους για το έργο τους; Να γίνει ένας σύντομος απολογισμός της μέχρι τώρα θητείας τους. Στη διαιτησία απαιτείται ή όχι διαφάνεια; Μέχρι τώρα παραμένουν αφανείς και δεν απαντούν στα σχόλια με τους ορισμούς. Δεν πρέπει να εξηγήσουν στους φιλάθλους τι θέλουν να κάνουν, ώστε να μην υπάρχει αναξιοπιστία; Γιατί παραμένουν κρυπτόμενοι;

Τα βασικά

Να μας πουν, όπως έκαναν και οι προηγούμενες ΚΕΔ, ποιος ορίζει σε ποια κατηγορία. Ούτε αυτό δεν έχουν ανακοινώσει οι εξομαλυντές. Α, και πώς προλαβαίνουν να κάνουν δουλειά που στο παρελθόν έκαναν τέσσερα άτομα και δεν προλάβαιναν. Δεν ζουν όλοι στον κόσμο τους, όπως συμβαίνει με τα παπαγαλάκια της εξομάλυνσης.

Να πάρει θέση ο Κύπριος

Επειδή κάποιοι άρχισαν να ανακατεύουν τον Κουτσοκούμνη, σε όλο τον παραλογισμό σε ρυθμούς… εξυγίανσης, μήπως ήρθε η ώρα ο Κύπριος να πάρει θέση; Στην Ελλάδα γίνεται ό,τι θέλει η FIFA; Η Παγκόσμια Ομοσπονδία του έδωσε άδεια να κάνει ό,τι θέλει; Εφόσον, όπως λένε, αυτός και μόνο επέλεξε τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη ποια είναι η άποψή του για τους αποκλεισμούς διαιτητών; Δεν τον πειράζει που δεν παίζουν οι ανεπιθύμητοι σε συγκεκριμένες ΠΑΕ;

Οι Λίγκες και η διαιτησία

«Η διαιτησία πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής ομοσπονδίας. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαιτησία. Είναι τελείως ανεξάρτητη από Λίγκες, ομάδες και κυβερνήσεις», αναφέρει το παράρτημα Α της Συνθήκης Διαιτησίας που έχει υπογράψει η ΕΠΟ με την UEFΑ. Αρα δεν προβλέπεται οι ΠΑΕ να έχουν λόγο στη διαιτησία και να θέλουν ή να μη θέλουν! Αλλος ένας κανονισμός που παραβιάζει η… κωμωδία της εξομάλυνσης.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Η διαχείριση και το «στρατιωτάκι»

Η διαχείριση και το «στρατιωτάκι»

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Πάουλο Μπέντο, που τα έχει λίγο μπερδεμένα στο μυαλό του και τον καθόλου… τυχαίο Βάτσιο, που έχει πάρει τον δικό του «δρόμο».

Έτσι θα πονέσει περισσότερο!

Έτσι θα πονέσει περισσότερο!

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να… γκρεμιστεί ο Ολυμπιακός από την κορυφή της βαθμολογίας.