Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν θέλουν διαφάνεια, «βολεύονται» στα κρυφά

Δεν θέλουν διαφάνεια, «βολεύονται» στα κρυφά
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 - 19:03

Για να αναλάβουν τους ορισμούς, επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα, ο τοποτηρητής Κουτσοκούμνης χρειάστηκε να …βγάλει «φωτογραφικό» κανονισμό, αν και αυτό απαγορεύεται από τη FIFA μεσούσης της περιόδου. Ετσι, έχουμε μια παράνομη ΚΕΔ. Ακολούθησε νέος φωτογραφικός κανονισμός, ώστε επέστρεψαν από το… παράθυρο τελειωμένοι διαιτητές του καλοκαιριού και το συμπέρασμα που βγήκε ήταν πως διαμορφώθηκε το… έδαφος για να κάνει επίδειξη δύναμης το συνεργείο των κουμπάρων και των παλιών συνεργατών. Αρα υπάρχει… θέμα και με τους πίνακες, αφού ο κανονισμός προβλέπει ότι γίνονται το καλοκαίρι.

Ολα αυτά, ενώ αρχικά μας έλεγαν ότι τάχα τα θέλει η FIFA, όμως μετά από καιρό ακόμη και από την προπαγάνδα συμφώνησαν μαζί μας πως η FIFA δεν θέλει τίποτα, παρά «ο Κουτσοκούμνης τα κάνει χωρίς να ρωτήσει κανέναν». Την ίδια ώρα, παραμένουν… αποκλεισμένοι οι στοχοποιημένοι από συγκεκριμένες ΠΑΕ διαιτητές, ενώ στις τιμωρίες υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δηλαδή η «καμπάνα» εξαρτάται από το ποιος διαιτητής θα κάνει λάθος και σε ποια ομάδα θα γίνει. Ετσι, βλέπουμε να αδικείται συστηματικά ο Ολυμπιακός και από την άλλη να ευνοούνται οι ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, άσχετα αν εκτίθενται και δεν μπορούν να κερδίζουν.

Στη διαιτησία δεν θέλουν διαφάνεια, βολεύονται να τα κάνουν όλα στα κρυφά. Αν ήθελαν, θα έβαζαν δύο ακόμη μέλη στην ΚΕΔ. Οσοι ξέρουν απορούν πώς είναι δυνατόν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να κάνουν δουλειά, αν και στο παρελθόν με τους ορισμούς ασχολούνταν τέσσερις παράγοντες της διαιτησίας. Επιπλέον υπάρχει και ασυδοσία, αφού είναι αυτοκόλλητοι, άρα είναι σαν να ορίζει ο ίδιος τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε κριτής ούτε κρινόμενος! Ακόμη λόγω του φόρτου εργασίας δεν λείπουν και οι γκάφες στους ορισμούς, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Κατάπιε τη γλώσσα του

«Δεν μπορώ να δεχθώ πως ένα άτομο που η διαφθορά ακμάζει στον τόπο του (σ.σ. στην Κύπρο, όπου πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι ο Κουτσοκούμνης) θα δώσει τη λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, στον τοποτηρητή του ελληνικού ποδοσφαίρου, στις 19/12, στο περιθώριο της συζήτησης που είχε με τις ενώσεις. Φυσικά, και ο Κύπριος δεν απάντησε. Ξεκάθαρα φάνηκε πως δεν του αρέσει η κριτική…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Δικαιώνεται σε όλα

Δικαιώνεται σε όλα

Η αλλαγή του Μανθάτη ήταν η κίνηση που άλλαξε την εικόνα του β’ ημιχρόνου και σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού.