Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φουκάκης και λάθη φρέναραν τον Θρύλο

Φουκάκης και λάθη φρέναραν τον Θρύλο
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 - 17:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεύτερη σερί χρονιά ο Ολυμπιακός κάνει γκέλα στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά, ο οποίος τείνει να εξελιχθεί σε κακό δαίμονα της ομάδας του Πειραιά. Ας βάλουμε, όμως, κάποια πράγματα σε μία σειρά σχετικά με το χθεσινό ματς των «ερυθρόλευκων» στην Κρήτη. Πρώτα απ’ όλα για τρίτο σερί παιχνίδι η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει εχθρική διαιτησία. Ο Φουκάκης είχε προκλητικά σφυρίγματα και ειδικά μετά το 0-2 ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε γεννάει πολλά ερωτηματικά. Αυτός είναι ο ένας παράγοντας που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο χθεσινό 2-2 και ο οποίος είναι πολύ σημαντικός, διότι είναι τρίτο σερί ματς που έχουμε τόσο προβληματική και εχθρική διαιτησία.

Φυσικά και οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν και χθες να νικήσουν τον διαιτητή, όπως είχαν κάνει με τον Αστέρα Τρίπολης και με την Ξάνθη. Δεν συνέβη, όμως, διότι έγιναν πολλά λάθη από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Φαινόταν από πολύ νωρίς ότι η ομάδα είχε θέματα. Ακόμα και στο 0-2 υπήρχε μία ανησυχία και αυτή προερχόταν από τον τρόπο που αμυνόταν η ομάδα. Δεν στέκομαι όμως στον Βιάνα και τον Ρέτσο, αλλά στο δίδυμο των χαφ. Μιλιβόγεβιτς και Μαρτίνς δεν έκλειναν τους χώρους και δεν μάρκαραν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να εκδηλώνει επιθέσεις και να ασκεί μία αδικαιολόγητη πίεση στην άμυνα της ομάδας, σε ένα σημείο που έδειχνε να πατάει καλά ο Ολυμπιακός και να ελέγχει το ματς.

Τα πολλά λάθη και η κακή βραδιά στην οποία βρέθηκαν η μεσαία γραμμή έφερε σε δύσκολη θέση τους δύο νεαρούς αμυντικούς της ομάδας που έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά. Ακόμα και έτσι, όμως, ο Θρύλος μπορούσε να πάρει το ματς και είχε μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να το κάνει, αλλά το σουτ του Μανθάτη σταμάτησε στο δοκάρι. Οπως και να ’χει, όμως, η εξοργιστική διαιτησία του Φουκάκη και τα τραγικά λάθη του επόπτη Σταθόπουλου μπλόκαραν τον Ολυμπιακό στα Χανιά. Κάποια στιγμή θα τον πετύχαιναν τον σκοπό τους. Λίγο απρόσεκτη να είναι η ομάδα, λίγο να χαλαρώσει και θα γινόταν το κακό, όπως και έγινε χθες. Βέβαια και που άφησε βαθμούς ο Ολυμπιακός στα Χανιά κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει, αλλά θα επιμείνω ότι θέλει προσοχή. Οπως επιμέναμε εδώ και μέρες για το ματς με τον Πλατανιά.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Να είστε καλά να αντέχετε…

Να είστε καλά να αντέχετε…

Ο Ακατονόμαστος γράφει για την πλάκα που έκανε ο Θρύλος στους «συμμάχους» με την απόκτηση του Ανσαριφάρντ, αλλά και για τη μεγάλη νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα.

Δεν χάνει, ρε, λέμε

Δεν χάνει, ρε, λέμε

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τη μεγάλη νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα.