Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψυχραιμία, παιδιά, δεν χάθηκε και ο κόσμος

Ψυχραιμία, παιδιά, δεν χάθηκε και ο κόσμος
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 - 18:16

Σίγουρα δεν είναι ωραίο για τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζεται κι ενώ έχει προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά. Λάθη έγιναν πολλά, αλλά όλοι στέκονται σε αυτό του Βιάνα στη φάση που μείωσε ο Πλατανιάς σε 2-1 και τον… σταυρώνουν. Προσωπικά θα περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερη ψυχραιμία και κυρίως να μην ψάχνουμε μόνο εξιλαστήρια θύματα.

Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν καλός, αλλά όχι ο μόνος που υπέπεσε σε σφάλματα. Από κει και πέρα είναι εκνευριστικό να συνεχίζονται οι άσχημες διαιτησίες κατά του Ολυμπιακού. Αυτήν τη φορά ήταν ο διαιτητής Φουκάκης, ο οποίος δεν έδωσε δύο καθαρά πέναλτι (ένα στον Ανδρούτσο και ένα στον Ντε λα Μπέγια), όμως η πρόθεσή του να αδικήσει τους πρωταθλητές φάνηκε στη φάση με τον Ιντέγε στο 89ο λεπτό. Εκεί που ο Νιγηριανός όντας έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν σήκωσε το πόδι, έκανε λάθος ο τερματοφύλακας του Πλατανιά στο βολέ που ήθελε να επιχειρήσει και του πήρε την μπάλα έτοιμος να πετύχει γκολ, αλλά ο Φουκάκης ανακάλυψε φάουλ…

Πέρα από αυτά, όμως, ο Ολυμπιακός μετά το 60’ ξύπνησε πάλι και κυριάρχησε δημιουργώντας τις ευκαιρίες με τον Ιντέγε, αλλά και με τον Μανθάτη, να πετύχει το γκολ της νίκης. Δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα που πρέπει να μας οδηγεί στις κρίσεις μας, αλλά η γενικότερη εικόνα. Η αλήθεια ότι το γρήγορο 0-2… κοίμισε τους «ερυθρόλευκους» και χαλάρωσαν, ενώ δεν είχε τελειώσει τίποτα. Αυτό είναι μια λάθος νοοτροπία, αλλά μπορεί να συμβεί ακόμα και στις καλύτερες ομάδες.

Μπορώ να σταθώ κι εγώ σε πολλά προσωπικά λάθη που έγιναν από τους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχει νόημα. Απλά πρέπει να προβληματίσει ότι αυτό είναι το δεύτερο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός φέτος από εκτέλεση πλαγίου άουτ, καθώς το ίδιο είχε συμβεί με τη Λάρισα. Θα προτιμούσα να είναι πιο ομαδικός ο Μανθάτης και να δώσει την μπάλα στον αμαρκάριστο Ιντέγε στη φάση με το δοκάρι για να σιγουρέψει το γκολ. Δεν πειράζει, όμως, και ο πιτσιρικάς δικαιούται να κάνει μια ενέργεια με περισσότερο ρίσκο. Αλλωστε, αν έμπαινε γκολ όλοι θα τον αποθέωναν, ανεξάρτητα αν είχε και καλύτερη επιλογή με την πάσα προς τα πίσω.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Μάθημα για τους παίκτες και τον Μπέντο

Μάθημα για τους παίκτες και τον Μπέντο

Ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος γράφει ότι τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Πλατανιά θα πρέπει να γίνουν μάθημα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και τον Πάουλο Μπέντο.

Να είστε καλά να αντέχετε…

Να είστε καλά να αντέχετε…

Ο Ακατονόμαστος γράφει για την πλάκα που έκανε ο Θρύλος στους «συμμάχους» με την απόκτηση του Ανσαριφάρντ, αλλά και για τη μεγάλη νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα.