Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κύριε Μπέντο, έχω απορίες…

Κύριε Μπέντο, έχω απορίες…
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 - 17:51

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Ούτε προπονητής είμαι, ούτε προπονητής θέλω να γίνω, ούτε τη δουλειά κανενός προπονητή θέλω να φάω. Μπάλα βλέπω, όμως, και θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνω αρκετά πράγματα μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα. Κι όσα δεν καταλαβαίνω προσπαθώ να τα καταλάβω παίρνοντας τις σωστές απαντήσεις. Σαν κι αυτές που αναζητώ από τον Πάουλο Μπέντο.

Πρώτη και μεγαλύτερη απορία που έχω είναι γιατί άφησε ξανά εκτός αποστολής τον Τσόρι. Του χτύπησε ο Μαρτίνς, του χτύπησε και ο Μπουχαλάκης και παρ’ όλα αυτά στην αποστολή που έβγαλε για το ματς στην Τρίπολη τον Αργεντινό τον έχει απ’ έξω. Δεν λέω ότι πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει η 11άδα από τον Αργεντινό, αλλά στα ματς που σου λείπουν τόσοι παίκτες από τον άξονα είναι τουλάχιστον περίεργο που δεν τον παίρνεις μαζί σου.

Οπως περίεργη είναι και η επιμονή του Πορτογάλου να λέει «όχι» στο ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμα στόπερ. Ακόμα και αν δεχτούμε πως έχει δίκιο όταν λέει ότι σε έναν μήνα ο Ντα Κόστα θα είναι πίσω, δεν μας εξηγεί ακριβώς τι θα γίνει μέχρι τότε. Και, δεύτερον, γιατί αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να βρει έναν καλύτερο στόπερ από τον Μαροκινό. Μη λέμε πάλι τα ίδια. Τον δοκίμασε τον Βιάνα, τον ξαναδοκίμασε, του έδωσε ξανά ευκαιρία, και αυτός… τίποτα. Δεν είναι έτοιμο το παλικάρι, δεν ταιριάζει με τους υπόλοιπους, δεν το σηκώνει το κλίμα. Ο,τι και να φταίει, ο παλίκαρος δεν παίζει καλά. Αρα δεν μπορεί να λογίζεται και ως αξιόπιστη λύση για τη θέση των στόπερ.

Λέω, λοιπόν, ξανά: Οχι μόνο δεν είναι παράλογο να πάρει ο Ολυμπιακός έναν ακόμα στόπερ, αλλά θα έπρεπε να τον είχε ψάξει από νωρίτερα και να τον είχε πάρει ήδη. Εκτός κι αν έχει στον νου του αυτό που έκανε και το καλοκαίρι σε ένα φιλικό. Οταν δηλαδή είχε βάλει τον Ντε λα Μπέγια σε θέση αριστερού στόπερ. Τώρα που έχει και τον Σισοκό για τη θέση του αριστερού μπακ, μπορεί να το κάνει αυτό. Μένει να δούμε αν θα το κάνει.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Οπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν

Οπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν

Ο Θανάσης Φουσκίδης γράφει ότι τα παπαγαλάκια δεν πείθουν πλέον κανέναν, όποια προπαγάνδα και όποια δικαιολογία κι αν επιστρατεύσουν.

Και φρου-φρου, και λιποθυμιά

Και φρου-φρου, και λιποθυμιά

O Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τους «εξυγιαντές», αλλά και για τους Φουκάκηδες και τους λοιπούς «Κολίνα» που στέλνει φέτος η επιτροπή «εξυγίανσης» να σφυράνε τον Ολυμπιακό.