Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με διαφορά ο καλύτερος

Με διαφορά ο καλύτερος
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 - 16:25

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Εχετε μπλέξει πολύ άσχημα με αυτόν τον τύπο που ήρθε το καλοκαίρι από την Τουρκία και πάει να γίνει ο καλύτερος σέντερ στην Ευρωλίγκα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα που περνά ο Μπιρτς γίνεται καλύτερος. Σίγουρο επίσης ότι σε δύο-τρία χρόνια από σήμερα, αν όλα του πάνε καλά, θα φτάσει πολύ ψηλά. Και το καταλαβαίνεις αυτό από το πώς αντιδρά ένας παίκτης στα δύσκολα. Οπως στο ματς με την Μπάμπεργκ, τον κακό δαίμονα του Ολυμπιακού. Με τον Πρίντεζη να βγαίνει νοκ άουτ πριν από την έναρξη του ματς, πολλοί έκαναν πάλι μαύρες σκέψεις. Οτι δηλαδή ο Ολυμπιακός θα την πατήσει από τους Γερμανούς και ότι θα μπει σε περιπέτειες. Ο Μπιρτς, όμως, σκεφτόταν διαφορετικά. Και όχι μόνο αυτός. Σκέπασε τα καλάθια και στις δύο άκρες του παρκέ, δεν άφησε ριμπάουντ να πάει χαμένο και έδωσε πολλούς πόντους στην ομάδα του Σφαιρόπουλου με το παιχνίδι του πάνω από το στεφάνι.

Αυτή την εποχή ο Μπιρτς είναι ο κορυφαίος σε αυτό το είδος παιχνιδιού. Και δείχνει να ταιριάζει πολύ με τον Ουότερς. Ο Αμερικανός ξεψαρώνει σιγά σιγά και -όπως έδειξε και στο παιχνίδι της Παρασκευής- μπορεί να κρύψει με το παιχνίδι του την όχι και τόσο καλή μέρα των Σπανούλη και Γκριν. Να βάλουμε στον λογαριασμό και τα σουτ που βρήκε και έβαλε ο Λοτζέσκι. Ας είναι αυτό το παιχνίδι η αφετηρία για την επιστροφή του «Λότζο» στις εξαιρετικές εμφανίσεις μετά από αρκετό καιρό. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και με σχεδόν εξασφαλισμένο το πλεονέκτημα έδρας, μπορεί να έχει αγκαλιάσει και μία από τις 4 προνομιούχες θέσεις στην Ευρωλίγκα ενόψει πλέι οφ, αλλά τον Λοτζέσκι τον χρειάζεται σε καλή κατάσταση για να πετύχει τους στόχους της. Την πάτησαν, λοιπόν, και οι Γερμανοί. Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 14 νίκες σε 20 ματς και κυνηγάει ακόμα την απόλυτη κορυφή στην Ευρωλίγκα. Με άλλα λόγια, φανταστείτε να βρει η ομάδα την απόλυτη φόρμα της τι έχει να γίνει…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Παράδειγμα προς μίμηση ο Μιλιβόγεβιτς

Παράδειγμα προς μίμηση ο Μιλιβόγεβιτς

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τον Σέρβο μέσο, ο οποίος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, τιμώντας την ερυθρόλευκη φανέλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μόνο ο Ολυμπιακός φτιάχνει σταρ

Μόνο ο Ολυμπιακός φτιάχνει σταρ

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τους παίκτες που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός και έχουν ανοίξει τα φτερά τους στην Ευρώπη.

Θησαυρός ο Νικολάου!

Θησαυρός ο Νικολάου!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον νεαρό αμυντικό του Θρύλου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο σε ένα δύσκολο γήπεδο και αυτό που έδειξε είναι πως πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό παιδί.