Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενας για όλους και όλοι για έναν

Ενας για όλους και όλοι για έναν
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 - 15:06

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Το διαχρονικό μήνυμα των τριών σωματοφυλάκων του Αλέξανδρου Δουμά ίσως είναι πλέον η πιο διαδομένη φράση για να εξηγήσει κανείς τη συσπείρωση ενός συνόλου. Μια καθημερινή πλέον ατάκα, ένα απόφθεγμα πια που όσο περνάει ο καιρός παρουσιάζει στο μέγιστο τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Πρίντεζης κατά την απουσία του Σπανούλη είχε τονίσει πως για ένα παιχνίδι μπορεί να καλυφθεί το κενό ενός παίκτη, κάτι που είναι δύσκολο όμως να συμβεί σε βάθος χρόνου. Εντέλει, στα λόγια του γύρισε ο «Πριντ».

Μετά την ανώμαλη πτώση, τις δηλώσεις όλο μαγκιά του Πρίντεζη για το κάκιστο αμυντικό βράδυ στο Μιλάνο, ήρθαν τα τσιμπήματα στη μέση του για να τον λυγίσουν ενόψει Μπάμπεργκ. Λίγο χρόνο πριν από το παιχνίδι με τους Γερμανούς, οι συμπαίκτες του ήταν υποχρεωμένοι να παίξουν και για αυτόν.

«Ενας για όλους και όλοι για έναν» οι παίκτες του Ολυμπιακού απέναντι στον κακό δαίμονά τους, την Μπάμπεργκ, η οποία τους είχε γεμίσει με επιπλέον άγχος, καθώς ήδη μετρούσε στις μεταξύ τους μάχες τρία νοκ-ντάουν.

Το πλάνο γνωστό: Σκυλίσια άμυνα από την αρχή μέχρι όσο αντέξουν τα πόδια του καθενός. Πνευματικά έτοιμοι όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιο πολλοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πάθος και αυταπάρνηση. Για τον Γιώργο που πονάει, για τους 7.000 χιλιάδες που άφησαν το ζεστό τους σπίτι και μετέβησαν στο παγωμένο ΣΕΦ, για τον Ολυμπιακό και την υστεροφημία τους.

Σε αυτά τα παιχνίδια, πλέον, τα ρεκόρ και η βαθμολογία πάνε περίπατο. Η θέληση για ρεβάνς προέχει, ο εγωισμός μπορεί και να θολώσει το μυαλό, όχι όμως στην περίπτωση των «ερυθρόλευκων», που έχουν αρχές στο παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 14-6, η Μπάμπεργκ έμεινε στα 4 τρίποντα (0/7 στα τέλη της τρίτης περιόδου) από τα 9 που πετυχαίνει ανά παιχνίδι και οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούν την επόμενή τους μέρα.

ΥΓ. 1: Ανέβηκαν βασικές σταθερές (Σπανούλης, Λοτζέσκι, Μπιρτς) και άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού σε κάθε σημείο του παρκέ. Κάποιοι όμως συνεχίζουν να απογοητεύουν και μένουν στάσιμοι…

ΥΓ. 2: Να μιλάμε, να λέμε σωστά πράγματα, αλλά τα παράπονα μεταξύ μας. Οχι προς τα έξω. Και πάλι κακές δηλώσεις…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Το λιονταράκι ο Ανδρούτσος!

Το λιονταράκι ο Ανδρούτσος!

Παλιότερα οι φίλοι του Ολυμπιακού βάφτιζαν «λιονταράκια» τους ποδοσφαιριστές ιδίως της μεσαίας γραμμής, που κατάπιναν χιλιόμετρα και τα έδιναν όλα για την ομάδα σε κάθε παιχνίδι.

Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε

Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και επισημαίνει ότι δεν θα είναι όλοι... ευγενικοί με την Μπαρτσελόνα της Τούμπας!

Αυτό είναι μαγκιά του Μπέντο

Αυτό είναι μαγκιά του Μπέντο

Ο ΓΙώργος Στασινόπουλος γράφει για τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος μένει πιστός στη φιλοσοφία του και στο παιχνίδι με την Βέροια εμπιστεύτηκε πέντε Ελληνες και τρεις πιτσιρικάδες!

Παράδειγμα προς μίμηση ο Μιλιβόγεβιτς

Παράδειγμα προς μίμηση ο Μιλιβόγεβιτς

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τον Σέρβο μέσο, ο οποίος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, τιμώντας την ερυθρόλευκη φανέλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.