Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παράδειγμα προς μίμηση ο Μιλιβόγεβιτς

Παράδειγμα προς μίμηση ο Μιλιβόγεβιτς
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 - 19:25

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Ανετα πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Βέροια και θα μπορούσε να έχει διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ειδικά με τον Μπράουν Ιντέγε. Το 2-1 είναι φτωχό μπροστά στη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και ενώ η βαθμολογική απόσταση αυξάνεται συνεχώς από τους υπόλοιπους. Εχει φτάσει στους 13 πόντους…

Οι «ερυθρόλευκοι» συνδυάζουν την πορεία πρωταθλητισμού προς τον 44ο τίτλο τους με την ανάδειξη παικτών από την Ακαδημία, προϊόν και της θέλησης του Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος δεν τους δίνει απλά ευκαιρίες, όπως χθες στον Νικολάου που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, αλλά τους πιστεύει και τους εντάσσει με τον καλύτερο τρόπο στην ομάδα.

Πάντως, με τον ντόρο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς και το ζωηρό ενδιαφέρον ομάδων από την Αγγλία, θα ήθελα να σταθώ στον Σέρβο. Κατ’ αρχάς στο αγωνιστικό σκέλος είναι σε καταπληκτική κατάσταση φέτος, με λίγες εξαιρέσεις. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα 6 γκολ που έχει σημειώσει στη Superleague, αλλά στη συνολική του παρουσία.

Πολύ ουσιαστικός τόσο στο ανασταλτικό σκέλος, με το πρέσινγκ και τις τοποθετήσεις του, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι με τον τρόπο που ενεργεί. «Βλέπει» γήπεδο, παίζει κάθετα, βγάζει ωραίες μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με το δεξί, και με το αριστερό πόδι και φυσικά εκτελεί με όλους τους τρόπους.

Υπάρχει, όμως, και η γενικότερη συμπεριφορά του, που τον κάνει παράδειγμα προς μίμηση. Στα πόδια του γίνεται χορός... εκατομμυρίων ευρώ και αυτός είναι ο απόλυτος επαγγελματίας και δείχνει έμπρακτα στην αγάπη του για την ομάδα. Τιμάει το περιβραχιόνιο με τη συμπεριφορά και δικαίως αποτελεί ίνδαλμα για τον Θανάση Ανδρούτσο, αλλά και για άλλα παιδιά της Ακαδημίας.

Το έκανε και χθες που έπαιξε σε όλο το ματς, τον είδαμε να δίνει ώθηση στον Ολυμπιακό και όταν μπήκε αλλαγή στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Αρη στο Χαριλάου. Πραγματικά του βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι στον χαρακτήρα και στο ταλέντο του. Θα δανειστώ και μια συνήθη ατάκα του Σάββα Θεοδωρίδη: Μακάρι ο Ολυμπιακός να είχε 11 Μιλιβόγεβιτς…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι μαγκιά του Μπέντο

Αυτό είναι μαγκιά του Μπέντο

Ο ΓΙώργος Στασινόπουλος γράφει για τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος μένει πιστός στη φιλοσοφία του και στο παιχνίδι με την Βέροια εμπιστεύτηκε πέντε Ελληνες και τρεις πιτσιρικάδες!

Ενας για όλους και όλοι για έναν

Ενας για όλους και όλοι για έναν

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για την συσπείρωση της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία τον βοήθησε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Μπάμπεργκ

Με διαφορά ο καλύτερος

Με διαφορά ο καλύτερος

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για την ομάδα μπάσκετ, η οποία κόντρα στην Μπάμπεργκ πέτυχε την 14η νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα.