Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό είναι μαγκιά του Μπέντο

Αυτό είναι μαγκιά του Μπέντο
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 - 19:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό είναι μεγάλες και η πίεση που υπάρχει σε μία ομάδα που θέλει μόνο νίκες και τίτλους, μεγαλύτερη. Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο Πάουλο Μπέντο δεν διστάζει να εμπιστευτεί και Ελληνες παίκτες και νεαρά παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου. Στη χθεσινή ενδεκάδα που παρέταξε ο Πορτογάλος προπονητής βρέθηκαν πέντε Ελληνες ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τρεις προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Αν προσθέσουμε και τον Φορτούνη, που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στο Ρέντη, είναι τέσσερις οι παίκτες από την Ακαδημία. Αυτό δεν γίνεται να μην το πιστωθεί ο Πάουλο Μπέντο. Ενας προπονητής που είναι υπό συνεχή πίεση και ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική.

Πόσοι προπονητές θα έπαιζαν με τέτοια πίεση και αμφισβήτηση και παρ’ όλα αυτά δεν θα φοβόντουσαν να δώσουν χρόνο σε νεαρά παιδιά και σε Ελληνες ποδοσφαιριστές; Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν θα το έκανε, όπως δεν το έκανε και κανένας προκάτοχος του 47χρονου τεχνικού όλα αυτά τα χρόνια. Και η χθεσινή σύνθεση του Ολυμπιακού είναι ιστορική, όπως και η όλη διαχείριση που γίνεται από τον κόουτς. Οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος παίζοντας με παιδιά από την Ακαδημία του, με Ελληνες ποδοσφαιριστές και με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Ο Μπέντο δεν φοβάται, δεν κοιτάζει τη θέση του, αλλά τηρεί κατά γράμμα τη φιλοσοφία του. Αυτό που έκανε στη Σπόρτινγκ κάνει και στον Ολυμπιακό. Και είναι ευλογία γι’ αυτά τα παιδιά που παίζουν στην πρώτη ομάδα, όπως και για τον σύλλογο που έχει μία τόσο καλή φουρνιά. Διότι εκτός από την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Μπέντο, είναι σημαντικό πως πρόκειται για καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα που αξίζουν και με το παραπάνω να παίζουν στην πρώτη ομάδα.

ΥΓ.: Οποιος φοράει τη φανέλα και το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού, οφείλει να τιμάει. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς το κάνει και με το παραπάνω. Ο Σέρβος, παρά τον μεγάλο ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά του, έπαιξε χθες στο χωράφι της Βέροιας, σκόραρε και έδειξε πώς πρέπει να είναι ο πραγματικός αρχηγός του Ολυμπιακού.

ΥΓ.2: Χθες ο… μάγκας Παντελής Καπετάνος έφτασε στο σημείο να κάνει τσαμπουκάδες στον 18χρονο Νικολάου, όπως στον πρώτο γύρο έκανε στον Ρέτσο. Τόσο μεγάλο είναι το κόμπλεξ του.

ΥΓ.3: Συγκλονιστικός και πάλι ο κόσμος του Ολυμπιακού που δεν σταμάτησε να τραγουδάει σε… πολικές θερμοκρασίες και να θυμίζει σε όλους ότι και ο Βορράς είναι κόκκινος!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Ενας για όλους και όλοι για έναν

Ενας για όλους και όλοι για έναν

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για την συσπείρωση της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία τον βοήθησε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Μπάμπεργκ

Το λιονταράκι ο Ανδρούτσος!

Το λιονταράκι ο Ανδρούτσος!

Παλιότερα οι φίλοι του Ολυμπιακού βάφτιζαν «λιονταράκια» τους ποδοσφαιριστές ιδίως της μεσαίας γραμμής, που κατάπιναν χιλιόμετρα και τα έδιναν όλα για την ομάδα σε κάθε παιχνίδι.

Παράδειγμα προς μίμηση ο Μιλιβόγεβιτς

Παράδειγμα προς μίμηση ο Μιλιβόγεβιτς

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τον Σέρβο μέσο, ο οποίος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, τιμώντας την ερυθρόλευκη φανέλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.