Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και 9 να μείνουν, θα «δαγκώνουν»

Και 9 να μείνουν, θα «δαγκώνουν»
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017 - 11:14

Ενα τεράστιο «διπλό», από μια παρέα που αναγκάζει σε κάθε της αναμέτρηση τους οπαδούς της να την αγαπάνε και περισσότερο. Τον σεβασμό τον κερδίζεις, λένε. Δεν τον απαιτείς. Και αυτά τα παλικάρια με τα ερυθρόλευκα όχι απλά τον έχουν κερδίσει, αλλά τους τον μοιράζουν απλόχερα και με λατρεία!

Πόσες ομάδες θα συσπειρώνονταν με τόσα προβλήματα; Οταν της λείπουν από τη 12άδα της 25,9 πόντοι από τον μέσο όρο της; Και όμως, αυτοί πέτυχαν 90 πόντους μέσα στο Καζάν, έχοντας στην Αθήνα τους Σπανούλη, Λοτζέσκι, Γιανγκ, ενώ οι Μάντζαρης, Παπαπέτρου και Πρίντεζης προέρχονταν από τραυματισμό.

Ολα τα λεφτά, όμως, ήταν η αρχή της αναμέτρησης και ο «εγκλωβισμός» του Λάνγκφορντ. Ο Ολυμπιακός ήταν συσπειρωμένος εξαρχής. Φοβερός σε κάθε σημείο του παρκέ, στόχευε το ποστ, ο Μάντζαρης έμοιαζε… Σπανούλης στον τρόπο που μοίραζε την μπάλα και ο «Μίλου» έδειχνε και πάλι την κλάση του. Ετσι ήρθε το 28-13 στα πρώτα οκτώ λεπτά. Πέρα από το ήδη εντυπωσιακό 6/9 τρίποντα, οι «ερυθρόλευκοι» σε εκείνο το διάστημα είχαν μόλις ένα ατομικό φάουλ!
Μάλιστα οι Πειραιώτες έφτασαν το ανεπανάληπτο 9/12 τρίποντα με το σκορ να είναι στο 16-43! Πρώτο καλάθι του Λάνγκφορντ ήταν στο 23-45 με το γκολ-φάουλ.

Εκλεισαν, λοιπόν, το ημίχρονο με αριθμούς που προκαλούν ρίγος! Κρατηθείτε… 11/17 δίποντα, 10/15 τρίποντα, 12 ασίστ (4 ο Μάντζαρης) και 12-7 τα ριμπάουντ! ΕΠΟΣ!
Αυτό βέβαια ήταν βάσει λογικής αδύνατον να συνεχιστεί. Γιατί και ο Λάνγκφορντ και οι Ρώσοι πάντα ανεβάζουν στροφές στο β’ μέρος, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που θα έβγαζε και την κούραση του μικρού ροτέισον. Εκεί μίλησε ο Πρίντεζης. Στο σόου του Γκριν, ήρθε να προστεθεί ο Γιώργαρος! Με 11 πόντους και ψυχή μέχρι τέλους…

ΥΓ.: Δύο παίκτες από 25 πόντους. Ο ένας είχε 7/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές. Ο άλλος είχε 6/14 δίποντα, 3/7 τρίποντα 2/2 βολές. Κι όμως, ο πρώτος ήταν ο Γκριν! Ο οποίος μας γύρισε… μπούμερανγκ όσα του σούραμε τόσο καιρό!

ΥΓ.2: Αυτά που φέρνει στο παρκέ ο Παπανικολάου δεν τα αναδεικνύει το στατιστικό. Σε ένα ακόμα παιχνίδι ηγέτης. Παντού, πάνω στον Λάνγκφορντ, που ήθελε τόσα σκριν για να γλιτώσει από δίπλα του.

ΥΓ.3: Πόσο δικαιώνεται με τον Μιλουτίνοφ ο Σφαιρόπουλος. Και πάλι τέλειος ο «Μίλου». Πάνω στον κορυφαίο 7footer της Ευρωλίγκας με έξι επιθετικά ριμπάουντ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Ο κορυφαίος Φορτούνης και ο μαχητής Σεμπά

Ο κορυφαίος Φορτούνης και ο μαχητής Σεμπά

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη γεμάτη εμφάνιση του διεθνή μεσοεπιθετικού στον αγώνα με τον Ηρακλή, αλλά και για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έδωσε τα πάντα για μια ακόμα φορά.

Πανίσχυρος με γεμάτο «οπλοστάσιο»

Πανίσχυρος με γεμάτο «οπλοστάσιο»

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει ότι η επιστροφή των τραυματιών έχει δυναμώσει τον Ολυμπιακό, όπως φάνηκε χθες με τον Ηρακλή, και θα είναι πιο δυνατός για τα πολλά και… πονηρά σερί ματς.

Aντε να γκαζώνουμε σιγά-σιγά

Aντε να γκαζώνουμε σιγά-σιγά

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Ηρακλή πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για τα ματς που ακολουθούν.