Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η στιγμή του Κώστα και η «βόμβα» από τη Βραζιλία

Η στιγμή του Κώστα και η «βόμβα» από τη Βραζιλία
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017 - 19:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Μια νίκη επί του Ηρακλή μπορεί να μη λέει πολλά. Είναι το φυσιολογικό. Ο πρώτος να νικάει τον τελευταίο. Αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς ήταν τέτοια, που αυτομάτως δείχνει την κατάσταση του συνόλου. Και είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός είναι καλά αυτόν τον καιρό. Και προβλέπεται να είναι ακόμη καλύτερα (πολύ) προσεχώς. Και βασικός λόγος αυτής της βελτίωσης είναι η πολύ καλή κατάσταση στην οποία φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο 2017 ο Κώστας Φορτούνης.

Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής δεν είναι απλά ένας σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Είναι το σημείο αναφοράς. Εκείνος που κρατάει το μαχαίρι και το καρπούζι της απόδοσης. Οταν ο ίδιος είναι καλά, οι Πειραιώτες είναι «άλλη» ομάδα. Και από τη στιγμή που ο 24χρονος μεσοεπιθετικός δείχνει εμπράκτως ότι είναι ανεβασμένος, αυτομάτως αυτό αποτυπώνεται και στη συνολική εικόνα.

Το δεύτερο συνεχόμενο γκολ και η εξαιρετική παρουσία του «Φόρτου», όμως, δεν είναι τα μόνα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον φετινό Ολυμπιακό. Διότι από τη συγκεκριμένη κουβέντα δεν μπορεί να απέχει το όνομα του σπουδαίου Σεμπά. Ενός... πρώην «ταπεινού εργάτη» και ενός νυν εν δυνάμει (και εν τοις πράγμασι συχνά) ηγέτη του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος είναι «βόμβα» στις πλευρές των Πειραιωτών. Δυνατός, εκρηκτικός, γρήγορος, δημιουργικός. Κάνει πράγματα που έκαναν παίκτες της κορυφαίας διαλογής, και ήδη το όνομά του αρχίζει να τοποθετείται δίπλα σε κάθε κουβέντα περί «ηγεσίας», απολύτως δίκαια. Και πώς όχι; Οποιος είδε όσα φανταστικά «έφτιαξε» στο χθεσινό παιχνίδι, θα αντιληφθεί ότι καμία από τις παραπάνω λέξεις δεν αποτελεί υπερβολή.

ΥΓ.: Το ξέσπασμα του Μπρούνο Βιάνα στο γκολ που πέτυχε (την ημέρα των γενεθλίων του) είναι ενδεικτικό της πίεσης που αισθάνεται το συγκεκριμένο παιδί. Το θετικό είναι ότι και πάλι ήταν καλός.

ΥΓ.2: Ο Ρομαό δεν μπορεί να κάνει όσα ο Μιλιβόγεβιτς. Αλλά μπορεί η παρουσία του να «απελευθερώσει» περισσότερο δημιουργικά τον Μαρτίνς. Χθες αυτό συνέβη.

ΥΓ.3: Ο Ιντέγε είναι ντεφορμέ και αυτό φαίνεται. Ακόμη κι έτσι, όμως, η... τροφοδοσία του από τους συμπαίκτες του δείχνει ότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τι πρέπει να κάνουν για να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στα γκολ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Τρία τεμάχια, να τα αφήσω;

Τρία τεμάχια, να τα αφήσω;

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειξε ορεξάτος και ικανός να ανταποκριθεί στο αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων με αγώνες σε Κύπελλο, πρωτάθλημα και Europa League

Ο Ρομαό και το καθήκον του Θρύλου

Ο Ρομαό και το καθήκον του Θρύλου

O Δημήτρης Γρηγορόπουλος γράφει για τον Τογκολέζο, ο οποίος μπορεί να γίνει αντι-Μλιβόγεβιτς και για τους τρεις βαθμούς που έβαλε ο Ολυμπιακός στην κάβα του πριν τα ζόρια

Πανίσχυρος με γεμάτο «οπλοστάσιο»

Πανίσχυρος με γεμάτο «οπλοστάσιο»

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει ότι η επιστροφή των τραυματιών έχει δυναμώσει τον Ολυμπιακό, όπως φάνηκε χθες με τον Ηρακλή, και θα είναι πιο δυνατός για τα πολλά και… πονηρά σερί ματς.

Ο κορυφαίος Φορτούνης και ο μαχητής Σεμπά

Ο κορυφαίος Φορτούνης και ο μαχητής Σεμπά

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη γεμάτη εμφάνιση του διεθνή μεσοεπιθετικού στον αγώνα με τον Ηρακλή, αλλά και για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έδωσε τα πάντα για μια ακόμα φορά.