Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρία τεμάχια, να τα αφήσω;

Τρία τεμάχια, να τα αφήσω;
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017 - 19:38

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Πέρασε και η υποχρέωση κόντρα στον Ηρακλή με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 3-0 αντί για 6 ή 7-0. Αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έπιασε κόντρα στον Ηρακλή πολύ καλή απόδοση, αλλά ο αντίπαλός του ήταν πολύ χαμηλότερου επιπέδου και έχω την εντύπωση ότι το σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει πολύ ψηλότερα από το 3-0.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα από την αρχή και επιδίωξε να μην αφήσει τον Ηρακλή να πάρει ανάσα. Σχέδιο που ευνοήθηκε από το γεγονός ότι μόλις στο 2ο λεπτό ο Βιάνα ξεμαρκαρίστηκε ωραία και με καρφωτή κεφαλιά έκανε τη σέντρα του Σεμπά ασίστ και άνοιξε το σκορ. Κυρίως με τον Βραζιλιάνο πρωταγωνιστή, αλλά όχι μόνο με αυτόν, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε σκοράρει και μία και δύο φορές πριν τελικά φτάσει στο 2-0 τρία λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Οταν δηλαδή Φορτούνης, Φιγκέιρας και Ελιουνούσι συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια υπέροχη φάση που οδήγησε στο γκολ του Νορβηγού. Πιο χαλαρός και άνετος από το γεγονός ότι είχε εξασφαλίσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο μπήκε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη. Προσπάθησε να κάνει το 3-0 στο 48’, αλλά ο Σεμπά σημάδεψε τον αντίπαλο γκολκίπερ αντί για την εστία και το κατάφερε λίγο αργότερα έστω και με λίγη ταλαιπωρία.

Με τον Φορτούνη, δηλαδή, να στέκεται τυχερός και να σκοράρει μέσα από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός έψαξε κι ένα 4ο γκολ με τον Σεμπά, αλλά ο Βραζιλιάνος νικήθηκε για ακόμα μια φορά από τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ και ο Ιντέγε έχασε ένα σίγουρο γκολ με τη στραβοκλοτσιά του στο 76’. Ολα αυτά, όμως, λίγη σημασία έχουν. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον καλπασμό του προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος και, το σημαντικότερο, έδειξε ορεξάτος και ικανός να ανταποκριθεί στο αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων με αγώνες σε Κύπελλο, πρωτάθλημα και Europa League.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Ο Ρομαό και το καθήκον του Θρύλου

Ο Ρομαό και το καθήκον του Θρύλου

O Δημήτρης Γρηγορόπουλος γράφει για τον Τογκολέζο, ο οποίος μπορεί να γίνει αντι-Μλιβόγεβιτς και για τους τρεις βαθμούς που έβαλε ο Ολυμπιακός στην κάβα του πριν τα ζόρια

Η προίκα μεγαλώνει

Η προίκα μεγαλώνει

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Πάουλο Μπέντο, που δίνει ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, αλλά και τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος όπως όλα δείχνουν σύντομα θα προστεθεί στην παρέα των Ρέτσου, Μανθάτη, Ανδρούτσου και Νικολάου.

Πανίσχυρος με γεμάτο «οπλοστάσιο»

Πανίσχυρος με γεμάτο «οπλοστάσιο»

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει ότι η επιστροφή των τραυματιών έχει δυναμώσει τον Ολυμπιακό, όπως φάνηκε χθες με τον Ηρακλή, και θα είναι πιο δυνατός για τα πολλά και… πονηρά σερί ματς.