Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάνει τα πάντα και καλά ο Ανδρούτσος

Κάνει τα πάντα και καλά ο Ανδρούτσος
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 - 16:26

Πριν καν αρχίσει τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι με τη Λάρισα, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει φουριόζος, στο 9’ να έχει το ματς στο 2-0 και από κει και πέρα να παίζει απλά το ποδόσφαιρό του. Η ΑΕΛ μπορεί να μην είναι στην καλύτερή της κατάσταση, μπορεί να μην είναι το θηρίο που τρόμαζε, όμως ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραία μπάλα και το τελικό 2-0 τον αδικεί. Αφήνει πολύ γλυκιά γεύση το παιχνίδι με τους Θεσσαλούς, ειδικά ενόψει του δύσκολου προγράμματος που έχει μπροστά της η ομάδα. Ενόψει της αναμέτρησης με την Οσμανλισπόρ οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν μήνυμα ότι είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Είναι πολλοί οι διακριθέντες από το χθεσινό ματς, όμως αξίζει να σταθούμε στο πρόσωπο του αγώνα. Αυτό δεν είναι άλλο από τον Θανάση Ανδρούτσο. Ο 19χρονος άσος έπαιξε δίπλα στον Ρομαό στα χαφ και η εικόνα του ήταν εξαιρετική. Δεν είναι μόνο το γκολ που έβαλε με άψογο τελείωμα, αλλά η συνολική του παρουσία ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Ο Ανδρούτσος δείχνει πολύ πιο απελευθερωμένος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και είναι λογικό αυτό, αφού πλέον έχει πολύ περισσότερες παραστάσεις. Είναι ένας παίκτης που έχει πάρα πολλά καλά στοιχεία.

Αρκετά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και στη δημιουργία του παιχνιδιού. Πολύ καλές μεταβιβάσεις και αρκετά καλά τελειώματα. Ο Ανδρούτσος έχει την ικανότητα να βλέπει γήπεδο και το σημαντικό είναι πως πρόκειται για ένα «μηχανάκι», έναν παίκτη που… οργώνει πραγματικά τον αγωνιστικό χώρο. Εχει φοβερά τρεξίματα και δίνει άλλη ενέργεια σε όλη την ομάδα. Και γι’ αυτόν, όπως και για τους υπόλοιπους μικρούς, ισχύει ότι πρέπει να συνεχίσει με το κεφάλι χαμηλά και να δουλεύει το ίδιο σκληρά. Οσον αφορά στον Σεμπά, δεν χρειάζονται λόγια. Ο Βραζιλιάνος «μιλάει» μέσα στο γήπεδο. Εκείνο που μου αρέσει περισσότερο είναι πως πρόκειται για ένα παιδί χαμηλών τόνων. Η δουλειά που έχει κάνει ο Σεμπά βγαίνει στο γήπεδο και για όσους τον είδαμε στην προετοιμασία το καλοκαίρι, δεν μας προξενεί καμία έκπληξη η εικόνα του. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ο Ολυμπιακός να πάρει σκορ πρόκρισης την ερχόμενη Πέμπτη με την Οσμανλισπόρ. Ενα ματς που είναι πολύ δύσκολο και είναι καλό να μην το υποτιμάτε, διότι οι Τούρκοι έχουν πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Εδειξε πανέτοιμος για την Ευρώπη

Εδειξε πανέτοιμος για την Ευρώπη

O Δημήτρης Ζώρζος γράφει για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ, το οποίο θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερο σκορ με βάση τις ευκαιρίες που έχασε ο Θρύλος.

Θεέ μου, ένας... Ανδρούτσος

Θεέ μου, ένας... Ανδρούτσος

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι έχει άλλη γλύκα να πανηγυρίζεις γκολ του Ολυμπιακού με σκόρερ ένα δικό του παιδί, ΓΑΥΡΑΚΙ από την Ακαδημία.

Το σύστημα και το μήνυμα

Το σύστημα και το μήνυμα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Πάουλο Μπέντο και το σύστημα που θα επιλέξει ο Πορτογάλος τεχνικός στο παιχνίδι με την Λάρισα.

Και στην Πόλη θα είναι ωραία…

Και στην Πόλη θα είναι ωραία…

Ο Ακατονόμαστος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Θρύλου επί της Ζαλγκίρις, με την οποία ουσιαστικά ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.