Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «εξυγίανση» κανονίζει και τα ταξί!

Η «εξυγίανση» κανονίζει και τα ταξί!
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 - 13:57

Η αλεπού 100 χρονών, αλλά το αλεπουδάκι 101, δεν μας… πληροφορεί ο γνωστός μύθος του Αισώπου; Κοινώς, για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί, εδώ είναι Πειραιάς! Και τα κόλπα που πάνε να κάνουν οι άνθρωποι του… νιάου δεν περνάνε, φυσικά ούτε πρόκειται να περάσουν. Με άλλα λόγια, το βράδυ του Σαββάτου κάποια… γατάκια πιάστηκαν στη φάκα.

Τα πάντα όλα στην υγειά της εξυγίανσης! Ο κολλητός του Μελισσανίδη και του… κολαούζου του, Παπασταμάτη, που όλη η πιάτσα βοά για το έργο (πάντα για το καλό της δήθεν εξυγίανσης) που επιτελεί στη διαιτησία, ο πρώην διαιτητής Σάκης Βελλιώδης έφερε κούρσα τον βοηθό Ράινχαρς Μπουξμπάουμ για το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού με τη Λάρισα και σαν να μην έφτανε αυτό, λες και όλοι κοιμούνται, επιχείρησε να μπει στο Καραϊσκάκη με άλλο όνομα.

Ο ταξιτζής Βελλιώδης ξέχασε ότι ακόμη και οι προσκλήσεις, όχι μόνο τα εισιτήρια, είναι ονομαστικές και πήγε να παραλάβει την πρόσκληση με άλλο όνομα, κάτι που φυσικά δεν γινόταν. Αρχικά του ζητήθηκε η ταυτότητα και ο Βελλιώδης απάντησε ότι είναι ο οδηγός των διαιτητών, του ζητήθηκε το δίπλωμα οδήγησης και το πρόσωπό του έγινε κίτρινο, σαν το χρώμα που έχει το ταξί του (και όχι μόνον)!

Εκεί πιάστηκε στη φάκα. Εκεί αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν κοιμούνται και φυσικά ο Βελλιώδης είναι αυτός που πιάστηκε στον ύπνο.

Ομως, ταυτόχρονα, δεδομένων των πολύ καλών σχέσεων του Βελλιώδη με τους Μελισσανίδη και Παπασταμάτη, βγαίνει το εξής συμπέρασμα. Η εξυγίανση κανονίζει μέχρι και τα ταξί των διαιτητών! Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του, νομίζοντας ότι είναι… κτήμα τους όλο το ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένης και της διαιτησίας.

Τώρα αν αυτό είναι ηθικό, δηλαδή να κανονίζουν μέχρι και τα ταξί, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οπως μπορεί να σκεφθεί και αν είναι ηθικό που ο Βελλιώδης προσπάθησε να μπει στο Καραϊσκάκη με άλλο όνομα. Ομως, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες έμεινε απέξω και προσπαθούσε να καλυφθεί με κουκούλες και φουλάρια, αφού ο άνθρωπος βρέθηκε έξω από τα νερά του και όσο να ’ναι στον Πειραιά για αυτούς το κρύο φθάνει σε πολικές θερμοκρασίες.

Να τον χαίρεται τον Βελλιώδη και ο Τριτσώνης. Φανταζόμαστε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν ξέχασε ότι ο πρώην διαιτητής και παρατηρητής ήταν και δικός του ταξιτζής, κάτι που γνωρίζει όλη η διαιτητική πιάτσα. Αφησε τη διαιτησία επειδή φαίνεται πως το ταξί είναι επάγγελμα με μέλλον, όμως μέσα στη διαιτησία, εννοούμε με τη μεταφορά διαιτητών. Αλλωστε ο Βελλιώδης δεν είναι μόνο ταξιτζής του Μπουξμπάουμ, είναι και ο μεταφορέας αρκετών διαιτητών του Λεκανοπεδίου, καθώς από την ΕΠΣ Αθηνών επεκτάθηκε και στους διαιτητές της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Ας είναι καλά ο Μελισσανίδης και ο Παπασταμάτης. Και επειδή, όπως και ο δεύτερος, και ο Βελλιώδης είναι άνθρωπος της διαιτησίας, είναι και καλά «φιλαράκια» αρκετών διαιτητών. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Τα παιδιά τα δίνουν όλα για την… εξυγίανση, με το καλό της ασχολούνται. Με την εξυγίανση, που κανονίζει μέχρι και τα ταξί…

Ποιος τα κανονίζει και ποιος ανέχεται όλα αυτά; Η Superleague και η ΠΔΕ/ΕΠΟ άραγε θα παρέμβουν; Επειδή αυτοί που τρώνε κουτόχορτο είναι πολύ λίγοι και σιγά-σιγά μειώνονται.

Σας πήραν χαμπάρι…

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης

Ο πολύτιμος Ρομαό

Ο πολύτιμος Ρομαό

O Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Αφρικανό χαφ, ο οποίος στον αγώνα με την Λάρισα ήταν σαν να έλεγε στους συμπαίκτες του «παίξτε εσείς την μπάλα σας κι εδώ είμαι εγώ».

Πάνω στην ώρα...

Πάνω στην ώρα...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκει τη φόρμα του στο πιο κομβικό σημείο της φετινής σεζόν.

Θεέ μου, ένας... Ανδρούτσος

Θεέ μου, ένας... Ανδρούτσος

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι έχει άλλη γλύκα να πανηγυρίζεις γκολ του Ολυμπιακού με σκόρερ ένα δικό του παιδί, ΓΑΥΡΑΚΙ από την Ακαδημία.

Εδειξε πανέτοιμος για την Ευρώπη

Εδειξε πανέτοιμος για την Ευρώπη

O Δημήτρης Ζώρζος γράφει για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ, το οποίο θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερο σκορ με βάση τις ευκαιρίες που έχασε ο Θρύλος.