Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψυχραιμία και υπομονή

Ψυχραιμία και υπομονή
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 - 16:25

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Εφτασε η μέρα του ματς, έφτασε η ώρα να θυμηθούμε κάποια βασικά πράγματα. Και είναι πολύ βασικό να συζητήσουμε για το τι πρέπει να κάνουν όσοι πάνε στο γήπεδο, αλλά και όσοι πατήσουν στο χορτάρι για να παίξουν μπάλα. Κατ’ αρχάς πέρα από πρόσωπα και διλήμματα, όπως σε κάθε σημαντικό αγώνα, έτσι και κόντρα στους Τούρκους χρειάζεται σπίθα στο μάτι. Οσοι κληθούν να παίξουν πρέπει να μπουν με διάθεση να μην αφήσουν ούτε μισή μπαλιά να πάει χαμένη. Πρέπει να πηγαίνουν πρώτοι στις μονομαχίες, να μη χαλαρώνουν ποτέ, να δείξουν από το 1ο λεπτό στον αντίπαλο ότι στο Καραϊσκάκη δεν σηκώνει το κλίμα φιλοξενούμενους. Αν το κάνουν αυτό κάποια στιγμή, θα καταφέρουν να πετύχουν και το ή τα γκολ που θα ψάξουν ενόψει της ρεβάνς.

Προσοχή, όμως! Δεν χρειάζεται η τσίτα να γίνει εκνευρισμός και άγχος. Ειδικά αν κάτι δεν πάει καλά από την αρχή. Θέλει δίπλα στο πάθος και ψυχραιμία. Θέλει καθαρό μυαλό και επιμονή ακόμα και αν το παιχνίδι δεν βγαίνει. Λένε πως οι Τούρκοι έχουν θέμα με την αμυντική τους λειτουργία, εγώ λέω ότι δίπλα σ’ αυτό είναι και επικίνδυνοι μεσοεπιθετικά. Αρα απαιτούν την προσοχή των παικτών του Ολυμπιακού. Ο,τι καλούνται να κάνουν οι παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου, πρέπει να το κάνει και ο κόσμος στις εξέδρες. Θέλει φωνή, θέλει στήριξη στην ομάδα και δημιουργία ατμόσφαιρας που θα ψαρώσει τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό. Θέλει, όμως, και υπομονή. Να μη γίνει δηλαδή η τσίτα και η φωνή γκρίνια και μουρμούρα. Ακόμα και αν το γκολ δεν έρχεται, η στήριξη στην ομάδα είναι αναγκαία.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Μπέντο σκέφτεται να μπολιάσει την 11άδα με αρκετούς νεαρούς παίκτες που, πέρα από ενθουσιώδεις, είναι και επικίνδυνο να απογοητευτούν αν ακούσουν τίποτα περίεργα από την εξέδρα. Και ας το έχουμε στον νου μας και ενόψει της ρεβάνς. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Τόσο σημαντικό που μπορεί να επηρεάσει και το αγωνιστικό του στιλ.

Διαβάστε επίσης

Κόουτς, διάλεξε!

Κόουτς, διάλεξε!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι οι Ρέτσος και Ρομαό είναι διαφορετικοί παίκτες, προσφέρουν διαφορετικά πράγματα, αλλά είναι καλοί ως ανασταλτικοί χαφ.