Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με 11... Ανδρούτσους δεν θα έχει κανένα πρόβλημα

Με 11... Ανδρούτσους δεν θα έχει κανένα πρόβλημα
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 - 17:33

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Είναι ξεκάθαρο ότι από χθες ο Ολυμπιακός ισομοίρασε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση με την Οσμανλισπόρ. Το αποτέλεσμα του αγώνα έφερε αυτή την εξέλιξη, αλλά και το... άγνωστο που θα συναντήσει η ομάδα του Πειραιά στην αφιλόξενη και άκρως φανατισμένη Τουρκία. Διότι μπορεί οι οπαδοί του Θρύλου και η διοίκηση να επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, ώστε να μην πάρει διαστάσεις «εθνικού θέματος» ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ωστόσο είναι σαφές ότι ο επαναληπτικός στην Αγκυρα θα είναι ένα ματς (εξαιρετικά) ειδικών συνθηκών. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε εάν η εικόνα της Οσμανλισπόρ είναι αυτή που έδειξε χθες. Αλλά όπως και να ’χει, ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγους να φοβάται το σύνολο του Ακτσάι. Με σοβαρότητα, σαφές πλάνο, σωστές επιλογές, αλλά και με 11... Ανδρούτσους στον αγωνιστικό χώρο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν πρόβλημα ακόμη και σε ένα περιβάλλον σχεδόν πολεμικό.

Ο 19χρονος μέσος του Θρύλου δεν ήταν απλώς ο καλύτερος του χθεσινού αγώνα. Ηταν ο παίκτης που έδωσε το στίγμα σε όλους, για το πώς πρέπει αντιμετωπίζονται τέτοια παιχνίδια. Πάθος, ψυχή, αλλά και καθαρό μυαλό, ποιότητα, σωστές αποφάσεις. Στοιχεία που αναδείχθηκαν στο 100% από ένα παιδί του Ολυμπιακού, που άρχισε να ξεδιπλώνει στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητα, τον πλουραλισμό και τα ψυχικά του αποθέματα. Οπως και ο Ρέτσος, και ο Μανθάτης.

Αλλά τους «μικρούς» θα πρέπει να τους ακολουθήσουν σε απόδοση και οι υπόλοιποι, τα βαριά ονόματα, οι ηγέτες, φύσει και θέσει, του συλλόγου. Εάν συμβεί αυτό, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι στους «16» του Europa League την επόμενη εβδομάδα.

ΥΓ.: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάουλο Μπέντο ήθελε να κάνει μία έκπληξη στη χθεσινή 11άδα. Αλλά ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής δεν του το επέτρεψε. Ωστόσο, η πρόθεσή του δείχνει τις διαθέσεις του για τη συνέχεια. Σε τι αναφερόμαστε; Λεπτομέρειες προσεχώς.

ΥΓ.2: Η απαίτηση του Μπέντο να δείχνει ο κόσμος (και ο Τύπος) σεβασμό στον Οσκαρ Καρντόσο είναι απολύτως λογική και φρόνιμη. Ενας σοβαρός προπονητής αυτό θα έλεγε ακόμη και για τον χειρότερο παίκτη του. Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο Καρντόσο μπορεί να βοηθήσει μόνο σε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Και σίγουρα αυτό δεν είναι το χθεσινό.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Τον αδικεί το 0-0, πρόκριση στην Αγκυρα

Τον αδικεί το 0-0, πρόκριση στην Αγκυρα

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για το ματς του Θρύλου με την Οσμανλισπόρ, τονίζοντας ότι η τουρκική ομάδα με σύμμαχο τον διαιτητή μπέρδεψε και εκνεύρισε τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Τουρκία

Μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Τουρκία

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει ότι ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Οσμανλισπόρ δικαιούταν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία, όμως το 0-0 δεν είναι απαγορευτικό για τη ρεβάνς.