Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερυθρόλευκη παρέλαση στην Αγκυρα!

Ερυθρόλευκη παρέλαση στην Αγκυρα!
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 - 18:02

Μετά το 0-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» τον… τέλειωσαν τον Ολυμπιακό σαν να μην υπήρχε ρεβάνς, σαν να είχε χάσει. Είχε φανεί από το πρώτο ματς ότι η Οσμανλισπόρ δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, όμως οι Πειραιώτες κλήθηκαν να πάρουν την πρόκριση μέσα στην Αγκυρα. Οι συνθήκες που συνάντησε η ομάδα ήταν τρομερά δύσκολες. Ενας κάκιστος αγωνιστικός χώρος, μια εχθρική ατμόσφαιρα και με την ψυχολογία να μην είναι στα καλύτερά της μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν να παίξουν κόντρα σε όλες αυτές τις δυσκολίες, απέδειξαν την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός πήγε το παιχνίδι έτσι όπως το ήθελε. Στο πρώτο μέρος είναι γεγονός ότι απειλήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όταν αποφάσιζε να βάλει το πόδι στο γκάζι ήταν ξεκάθαρο ποιος ήταν ο ανώτερος και πού θα πάει η πρόκριση. Με την εμφάνισή του στο χθεσινό παιχνίδι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ απέδειξε ότι αξίζει να είναι ο βασικός επιθετικός του Ολυμπιακού. Ηταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ενας παίκτης που έτρεχε πολύ, πίεζε και κέρδιζε μπάλες. Η ομάδα είχε έναν επιθετικό που τον ένιωθε η αντίπαλη άμυνα μέχρι που ανταμείφθηκε για την προσπάθειά του με το γκολ που έβαλε στο δεύτερο μέρος.

Ο Ιρανός και με το γκολ του και με τη συνολική εικόνα του έσπρωξε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League. Ενας επιθετικός που ξέρει τι να κάνει την μπάλα όταν την έχει στα πόδια του και φυσικά έχει και το ένστικτο του σκόρερ, το οποίο είναι και το σημαντικότερο. Παρέσυρε τους πάντες με το πάθος του ο Καρίμ και όλοι οι ποδοσφαιριστές κατέθεσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο. Οσον αφορά στον Ανδρούτσο, τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και το κατάλαβαν καλά και οι Τούρκοι στη φάση του δεύτερου γκολ που τους χόρεψε.

Οπως και να ’χει ο Ολυμπιακός πήρε μία ιστορική, μία παλικαρίσια πρόκριση. Μία πρόκριση που ήρθε μέσα στην Αγκυρα, σε ένα γήπεδο με 20.000 Τούρκους να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα. Η ομάδα δεν μάσησε ούτε από τα οθωμανικά κάστρα ούτε από τα γιαταγάνια. Σε τουρκικό έδαφος ο Ολυμπιακός ύψωσε ψηλά την ελληνική σημαία με μία πρόκριση που θα τη χαρεί κάθε Ελληνας. Ο Θρύλος έκανε παρέλαση στην τουρκική πρωτεύουσα, κατεδάφισε το οθωμανικό κάστρο τους και είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/02/2017)

Διαβάστε επίσης

«Ουρά» στην Ευρώπη οι Ελληνες διεθνείς...

«Ουρά» στην Ευρώπη οι Ελληνες διεθνείς...

Πριν από έναν μήνα η παράνομη ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έδινε συγχαρητήρια στις Μήτση και Κουρομπύλια για την προεπιλογή τους για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019...