Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην Ευρώπη πάντα πληρώνει φόρο…

Στην Ευρώπη πάντα πληρώνει φόρο…
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 - 17:19

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κανείς στην ερυθρόλευκη οικογένεια δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος όταν χάνει ο Ολυμπιακός από τον Πανιώνιο και δη μέσα στο Καραϊσκάκη. Δεν μας έχει συνηθίσει σε… τέτοια ο Ολυμπιακός και αναπόφευκτα υπάρχει απογοήτευση και προβληματισμός.

Ωστόσο, πρέπει να έχουμε πάντοτε υπ’ όψιν μας ένα πράγμα: η Ευρώπη θέλει θυσίες. Και παραδοσιακά ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή, εμπλεκόμενος σε ευρωπαϊκούς αγώνες, παθαίνει στραπάτσα, μεγαλύτερα ή μικρότερα. Δεν είναι ποτέ εύκολο για μία ελληνική ομάδα, τώρα, τέλη του χειμώνα με αρχές της άνοιξης, να ανταποκριθεί καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Ειδικά όταν μιλάμε για ομάδα που δεν είναι δουλεμένη για κάποια χρόνια με τον ίδιο προπονητή.

Για να μη λέμε παραμυθάκια, ας δούμε με τι απώλειες έχει πληρώσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα τις σεζόν στις οποίες έπαιξε στην Ευρώπη Φλεβάρη και Μάρτη…

Το 2005 πριν τα παιχνίδια του με τη Σοσό (1-0, 1-0) επί Μπάγεβιτς είχε φέρει 0-0 με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη και είχε χάσει 1-2 από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο. Και πριν και μετά το πρώτο του παιχνίδι με τη Νιούκαστλ (1-3) είχε φέρει 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με την ΑΕΚ το Καραϊσκάκη.

Το 2008 μετά το πρώτο ματς με την Τσέλσι (0-0) είχε φέρει 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πριν το δεύτερο παιχνίδι με την Τσέλσι (0-3) είχε φέρει 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη (και είχε απολυθεί τότε ο Λεμονής).

Το 2009 ανάμεσα στα δύο παιχνίδια του με τη Σεντ Ετιέν (1-3, 1-2) επί Βαλβέρδε είχε χάσει 0-1 από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο και μετά το παιχνίδι στη Γαλλία είχε φέρει 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Το 2010 πριν τα δύο παιχνίδια του με την Μπορντό (0-1, 1-2) με τον Μπάντοβιτς είχε φέρει 1-1 με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο και 2-2 με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη.

Το 2014 μετά τον αγώνα του με τη Μάντσεστερ (2-0) επί Μίτσελ είχε χάσει 0-3 από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Το 2015 ανάμεσα στους δύο αγώνες του με την Ντνίπρο (0-2, 2-2) επί Βίτορ Περέιρα είχε χάσει 1-2 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Και το 2016 πριν τον αγώνα του με την Αντερλεχτ (0-1) επί Μάρκο Σίλβα είχε χάσει 0-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Αρα, μιλάμε για 13 παιχνίδια πρωταθλήματος τέτοια εποχή, με οκτώ ισοπαλίες και πέντε ήττες, πριν και μετά από τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού…

Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και φέτος, αφού ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Οσμανλισπόρ ήρθε η ήττα 0-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και μετά τη ρεβάνς της Τουρκίας ήρθε και το 0-1 από τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη.

Μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός δεν είχε απώλειες ήταν το 2012, επί Βαλβέρδε, στη δεύτερη θητεία του, όταν πριν και μετά τα παιχνίδια με τη Ρούμπιν και τη Μέταλιστ είχε νίκες. Κι απλά ας σκεφθούμε ότι είναι η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός πήγε στην Ευρώπη Φλεβάρη μήνα, με έναν προπονητή ο οποίος δούλεψε στην ομάδα του δεύτερη σερί ολόκληρη σεζόν…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 28/02/2017)

Διαβάστε επίσης

«Ουρά» στην Ευρώπη οι Ελληνες διεθνείς...

«Ουρά» στην Ευρώπη οι Ελληνες διεθνείς...

Πριν από έναν μήνα η παράνομη ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έδινε συγχαρητήρια στις Μήτση και Κουρομπύλια για την προεπιλογή τους για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019...