Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάντε το όπως στην Αγκυρα

Κάντε το όπως στην Αγκυρα
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017 - 17:12

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Θα μπορούσα να γράψω και προκριθείτε να τελειώνουμε και να μπει η ομάδα γκαζωμένη σε μία ακόμα ανηφόρα τη φετινή σεζόν. Ανηφόρα με συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια, τα οποία απαιτούν το 100% απ’ όσους κληθούν να παίξουν. Και ξανά, πριν από ένα σημαντικό ματς, δεν θα σταθώ σε όσους θα επιλέξει ο Πορτογάλος για την 11άδα, ή σε όσους επέλεξε να πάρει ή όχι μαζί του στο Περιστέρι. Αυτό που θα μετρήσει και απόψε, είναι περισσότερο η πνευματική προετοιμασία της ομάδας.

Πόσο δηλαδή τσαμπουκαλεμένοι θα μπουν οι «ερυθρόλευκοι» στο γήπεδο, για να ξεμπερδέψουν μια πρόκριση που μπέρδεψαν με όσα δεν έκαναν στο πρώτο ματς και να στενοχωρήσουν τους «εξυγιαντές», που είναι έτοιμοι να κλείσουν τραπέζι στα μπουζούκια σε ενδεχόμενο αποκλεισμού των πρωταθλητών. Ολα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Καλά τα συστήματα και οι τακτικές, αλλά το τσαγανό είναι στοιχείο που μετρά περισσότερο σε νοκ άουτ ματς. Ειδικά αν αυτά γίνονται εκτός έδρας και απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ολυμπιακό. Ακόμα και σε φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ο Ατρόμητος αποδεικνύεται μπελάς για τους πρωταθλητές. Ενας ακόμα λόγος για τον οποίο χρειάζεται οι 11 «ερυθρόλευκοι» να μπουν τσιτωμένοι στο γήπεδο.

Δύσκολες συνθήκες, όμως, δεν συναντά πρώτη φορά ο Ολυμπιακός, ούτε θα είναι η τελευταία. Πρόσφατα, και με 0-0 στο πρώτο ματς, η ομάδα του Μπέντο πήγε στην έδρα της Οσμανλίσπορ, χτύπησε μόλις βρήκε την ευκαιρία και κατάφερε να κάνει παρέλαση, φιλοδωρώντας τους Τούρκους με τρία γκολ. Δεν λέω ότι αυτός (μία τριάρα ακόμα δηλαδή) πρέπει να είναι ο στόχος του Ολυμπιακού. Λέω, όμως, ότι αφού το κατάφεραν εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορούν να το καταφέρουν και στο Περιστέρι. Δεν είναι εύκολο το ματς. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα, γουστάρει να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό, στο Περιστέρι ζουν γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά μπορεί ο Ολυμπιακός να το κάνει εύκολο. Οπως το έκανε και στην Αγκυρα. Αρκεί να μπουν όσοι επιλέξει ο Μπέντο με μάτι να γυαλίζει και όρεξη να πέφτουν πρώτοι στην μπάλα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/03/2017)

Διαβάστε επίσης

Μόνο ο Αρετόπουλος δεν ήταν οφσάιντ

Μόνο ο Αρετόπουλος δεν ήταν οφσάιντ

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι ακόμα και όταν ο κόρακας έχει ραντεβού με την… εξομάλυνση, οι «ερυθρόλευκοι» καθαρίζουν τους αντιπάλους με συνοπτικές διαδικασίες.