Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με το μάτι τους να γυαλίζει

Με το μάτι τους να γυαλίζει
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 - 13:51

Υπερηχητικός για 27 λεπτά, αγχωτικός και… δίχως ηρεμία για τα υπόλοιπα 10. Μέχρι τη στιγμή που ο αρχηγός το πήρε πάνω του. Από την αρχή, όμως, να το πάμε.

Τέτοια… σπίθα είχα υπερβολικό καιρό να δω από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ακόμα και από τον άρρυθμο Σπανούλη των 0/2 τριπόντων αλλά και των 4 ασίστ, ήταν έτοιμοι για πόλεμο! Το κοινότυπο «με το μαχαίρι στα δόντια» αποτυπωνόταν στο 1.000% στο φαληρικό κλειστό, με τους «ερυθρόλευκους» να… καταπίνουν τα δολάρια της «Νταρού» φτάνοντας το ματς στο 60-39.

Εκεί ήρθε η χαλάρωση του Ολυμπιακού που επέφερε ένα 19-9 των Τούρκων που ήταν ένα καμπανάκι για τους Πειραιώτες. Μέχρι να φτάσει το ματς στους τέσσερις χάρη στο σχήμα με το «smallball» του Μπλατ.
Ανοίγω παρένθεση. Εχω γράψει τόσα και τόσα για τον «Μίλου» και χαίρομαι που με επιβεβαιώνει. Πέρασαν πέντε λεπτά στο ΣΕΦ και ήδη ήταν ο λόγος για τα δύο φάουλ των Ζίζιτς και Αλντεμίρ, με τον Μπλατ να περνάει τρίτο σέντερ επάνω του (Σαβάς). Συνέχισε φουριόζος, μοίρασε το παιχνίδι και πέρασε στον πάγκο επειδή οι Αμερικανοί του Μπλατ τον έπαιζαν στα πόδια.

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει και με το παραπάνω να παίζει χωρίς τον αρχηγό του, αν και ο Μπίλι παρότι άστοχος (λογικό έως ένα σημείο, αφού θέλει τον χρόνο του), μοίρασε 8 ασίστ. Οταν όμως τα γάλατα έσφιξαν, ο Σπανούλης βγήκε μπροστά. Επεσε για να σώσει μία κατοχή, δεύτερη κατοχή, ακροβάτησε πάνω σε αντιπάλους για να σκοράρει και να λήξει μια και καλή το ματς. Γι’ αυτό είναι και ο άνθρωπος που έχει αλλάξει την ιστορία αυτής της παρέας. Γι’ αυτό είναι και ο φύσει ηγέτης της.

ΥΓ.: Πέντε παίκτες σε 27 λεπτά είχαν περάσει το 10 σύστημα αξιολόγησης και συνολικά έξι τελείωσαν με +11.

ΥΓ.2: Το ματς στο 71-61, ο Παπαπέτρου κάνει βήματα. Ο Σφαιρόπουλος τσαντίζεται και δίπλα του σηκώνεται ο Σπανούλης, χειροκροτεί και προσπαθεί να δώσει σπρώξιμο σε όσους αγωνίζονται. Ετσι είναι οι αρχηγοί και οι ηγέτες.

ΥΓ.3: Κλείδωσε τα πλέι οφ και από την άλλη αγωνιστική και το πλεονέκτημα έδρας.

ΥΓ.4: Βγάζει συνεχώς λαγούς από το καπέλο του και από την άλλη ψάχνονται. Είπαμε, όμως. Ασυλία στους ξένους και μόνο… γκρίνια στους Ελληνες. Α, ρε Ελλάδα…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/03/2017)

Διαβάστε επίσης

Τα τρία ονόματα…

Τα τρία ονόματα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Μανθάτη και τον Βρουσάι, τα δύο εξτρέμ του Ολυμπιακού, οι οποίοι είναι οι λόγοι που οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινούνται προς το παρόν για την απόκτηση του Λημνιού από τον Ατρόμητο.

Εκαναν όνειρα και τώρα… σκούζουν!

Εκαναν όνειρα και τώρα… σκούζουν!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι ο Ολυμπιακός με τους… ξεχασμένους του Μπέντο κέρδισε τον Ατρόμητο και ουσιαστικά «καθάρισε» με το 44ο.