Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα στο σοβαρό πλεονέκτημα έδρας

Τώρα στο σοβαρό πλεονέκτημα έδρας
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 - 14:12

Νωρίτερα είχα γράψει ένα κείμενο για το πώς σκέφτομαι το ματς (με ολίγον στοίχημα μέσα). Επεσα μέσα 100%. Γιατί περίμενα αυταπάρνηση της ΑΕΚ μετά την αλλαγή Ζντοβτς, αλλά από την άλλη ήταν δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα περάσει από το ΟΑΚΑ. Σημαντική η συμβολή των Μάντζαρη και Λοτζέσκι σε αυτό το ματς.

Πάμε να δούμε τώρα το παιχνίδι.

Ακρως διαφορετικό ξεκίνημα από αυτό που πραγματικά περίμενα από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το 10-4, αλλά τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων σε πέντε λεπτά, δείγμα της θέλησης των μεν και του μη καθαρού μυαλού των δε (1/4 βολές). Η χαλαρότητα παρέμεινε σε όλη την πρώτη περίοδο, παρότι η ΑΕΚ έφτασε τα σκορ στο 15-8, με τον Ολυμπιακό να έχει μόλις 2 ομαδικά φάουλ! Το τέταρτο μάλιστα το έκανε στο τέλος της επίθεσης της ΑΕΚ ο Γκριν, σε μις ματς με τον Σάκοτα, αλλά ψηλά δίνοντας δικαίωμα σε βολές!

Η εικόνα διορθώθηκε με την επιστροφή της ομάδας στο παρκέ έως ένα σημείο, αν και πάλι ο Ολυμπιακός υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Πιο τρανό παράδειγμα της κακής αυτοσυγκέντρωσης ήταν τα χαμένα ντράιβ του Σπανούλη, αλλά και οι οκτώ πόντοι του Μαυροειδή από την άμυνα (την ποια;) του Γιανγκ.

Στο διά ταύτα, ο Ολυμπιακός πρέπει να ήταν και ευχαριστημένος που έχανε μόλις με δύο πόντους στο ημίχρονο έχοντας τον Σπανούλη άποντο και τον Πρίντεζη στο 1/2 βολές. Τα αυτονόητα έγιναν στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Σφαιρόπουλος «σημάδεψε» το ποστ, οι «ερυθρόλευκοι»… έσφιξαν την άμυνά τους ελέω Μάντζαρη και Μπιρτς και η ΑΕΚ πέρασε στα σχοινιά. Ο Ελληνας γκαρντ ήταν ο ιθύνων νους του ξεσπάσματος του Ολυμπιακού, ο «Πριντ» μάζευε ριμπάουντ και ο Λοτζέσκι όποτε έβρισκε την ευκαιρία «πυροβολούσε», και το ματς στο +11 (41-52).

Στο τέταρτο ο Θρύλος χρησιμοποίησε αρχικά σωστά τα φάουλ του (τρία από τον Ουότερς για κόψιμο ρυθμού και σε μις ματς), είχε πίστη στο πλάνο του, απόντος επιθετικά του Σπανούλη (0/8 σουτ), αλλά δέχθηκε πόντους από ποστ παιχνίδι. Ο Ματ εκ νέου ανάλαβε πρωτοβουλίες και ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την πρωτιά στην Α1.

ΥΓ.: Σπανούλης 1/9 σουτ, αλλά «Σπανουλάτο» δίποντο και αμυνάρα στον Ούκιτς στο 60-66.

ΥΓ.2: Πρίντεζης 3/12 σουτ, αλλά 11 πόντοι και 10 ριμπάουντ με οκτώ κερδισμένα φάουλ.

ΥΓ.3: Τον έκανε κουτό σε τρεις φάσεις, του έβαλε πόσους πόντους. Απογοητευτική εικόνα και τεράστιες προσδοκίες.

ΥΓ.4: Οσο και να ήθελαν οι δύο, δεν χανόταν αυτό το παιχνίδι. Και τώρα η Ευρωλίγκα και το σοβαρό πλεονέκτημα έδρας.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/03/2017)

Διαβάστε επίσης

Τα τρία ονόματα…

Τα τρία ονόματα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Μανθάτη και τον Βρουσάι, τα δύο εξτρέμ του Ολυμπιακού, οι οποίοι είναι οι λόγοι που οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινούνται προς το παρόν για την απόκτηση του Λημνιού από τον Ατρόμητο.

Οι κανονικές οι κούπες…

Οι κανονικές οι κούπες…

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τις «κούπες» των ΠΑΟΚ τον Γενάρη, ΠΑΟ τον Φλεβάρη και ΑΕΚ τον Μάρτιο, μόνο που ο Θρύλος θα σηκώσει τον Μάιο το κανονικό τρόπαιο...

Με το μάτι τους να γυαλίζει

Με το μάτι τους να γυαλίζει

Ο Τόλης Λεούσης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Νταρουσάφακα και την πρόκρισή του στην οκτάδα της Ευρώπης.