Ντουντούκα
Yπερήφανοι και χαρούμενοι που ζούμε τέτοιες στιγμές με την ομάδα μας...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Ολυμπιακός θα χορτάσει απαντήσεις την «εξυγίανση»

Ο Ολυμπιακός θα χορτάσει απαντήσεις την «εξυγίανση»
Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017 - 20:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να είναι από πάνω. Να είναι αυτός που ακούει τους άλλους να γκρινιάζουν, να μεμψιμοιρούν, να τους φταίνε όλα. 44 πρωταθλήματα είναι αυτά. 7 περισσότερα από όσα έχουν όλοι οι άλλοι μαζί. 7 συνεχόμενα για τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Από το τέλος της περσινής σεζόν, έως και τις μεθοδεύσεις για την καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος, η χρονιά που ολοκληρώθηκε πήγε ακριβώς όπως την υπολόγιζαν οι εχθροί του Ολυμπιακού. Με ατελείωτο κυνηγητό, με «πλάτες» ακόμη και από κρατικούς (και όχι μόνο) φορείς, με διαιτησίες που... έζεχναν εξυγίανση, με ομάδες ορκισμένες και έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Είδαμε όργανα του ποδοσφαίρου να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κλέψουν τον Ολυμπιακό. Εν γνώσει τους, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής. Είδαμε όργανα του νέου «χαλιφάτου» να ψεύδονται ακόμη και για τα προφανή. Είδαμε ομάδες ολόκληρες να... θυμούνται ότι «έφαγαν ξύλο», μετά από τρεις εβδομάδες. Είδαμε «μάρτυρες» να λένε ψέματα εν ψυχρώ και να εξευτελίζονται από τις ίδιες τις πρότερες τοποθετήσεις τους. Είδαμε παράγοντα του ΠΑΟΚ να ταξιδεύει στα Χανιά για να... πιει καφέ με παίκτες του Πλατανιά, πριν αυτοί πάνε να καταθέσουν. Είδαμε διοίκηση ομάδας να διώχνει ποδοσφαιριστή «επειδή δεν δήλωσα αυτά που ήθελε ο πρόεδρος».

Είδαμε κι άλλα. Τον Ολυμπιακό να ξεκινάει καταστροφικά τη χρονιά. Να αποκλείεται από το Champions League, να αλλάζει 5 προπονητές, να τον στήνουν ακόμη και στο πρόγραμμα των αγώνων. Είδαμε διαιτητές με ξεκάθαρη πρόθεση να τον αδικήσουν, να μην του επιτρέψουν να νικήσει. Είδαμε παράλογες αποφάσεις με σαφή στόχευση το να χαθεί το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Κι όμως, παρ’ όλα αυτά (και αρκετά ακόμη), ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που κανείς δεν ήθελε. Πήρε το 44ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Το 7ο σερί. Το πιο γλυκό από όλα. Διότι κατακτήθηκε κόντρα σε όλους. Κόντρα σε ένα ξεκάθαρα εχθρικό περιβάλλον, που ήθελε να τον γονατίσει. Οι ευσεβείς πόθοι έμειναν τέτοιοι. Και θα παραμείνουν πόθοι. Ανεκπλήρωτοι.

Ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμη πιο έτοιμος για την επόμενη ημέρα. Ενισχυμένος και σίγουρα πιο πονηρεμένος για όσα (του) ετοιμάζουν. Θα είναι έτοιμος να χορτάσει απαντήσεις την «εξυγίανση». Αφού δεν τα κατάφεραν φέτος, που είχαν όλα τα «όπλα» δικά τους, να είναι βέβαιοι ότι του χρόνου θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι που δεν το περιμένουν. Υπομονή, η νέα σεζόν είναι κοντά.

ΥΓ.: Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τον επίδοξο χαλίφη του ποδοσφαίρου μας να χειρουργεί χωρίς πρόβλημα και δισταγμό τους «φίλους του». Σημεία των (wanabe νέων) καιρών. Αλλά καλό είναι κάποιοι να θυμούνται το εξής: Το 1985, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε το 2ο πρωτάθλημά του, ο Ολυμπιακός είχε 24. Ακριβώς 31 χρόνια μετά, ο Ολυμπιακός έχει 44. Ο ΠΑΟΚ δύο...

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουν

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουν

Aλλοι γιορτάζουν για τις κούπες που με κόπο κατακτούν μέσα στο γήπεδο κι άλλοι κάνουν σαν τα γύφτικα σκεπάρνια επειδή κατάφεραν κaι έκλεψαν μια κουπίτσα από τα συναιτεράκια τους

Επιασαν τόπο...

Επιασαν τόπο...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε αυτά τα 7 χρόνια που βρίσκεται στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει βάλει από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου 61 εκατ. ευρώ!